Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeśli chodzi o same wyceny to może na priv ( [email protected] )

My trochę pozmienialiśmy okna dachowe- jedno przerzuciliśmy do pokoju, który ich nie miał (nad kuchnię) a w samej suszarni zostawimy 2 (z tym że jedno będzie od frontu a drugie od ogrodu). Ja chciałam zostawić w suszarni tylko jedno okno, ale mąż się nie zgodził. Mam nadzieję, że jak już kupimy dachówkę, to będzie możliwość zwrócenia tego co zostanie. Dankaf Ty już kupiłaś tego robena?

Ja się mocno nad nim zastanawiałam, ale stwierdziłam, że do tak ciemnego trudno będzie stolarkę dobrać (chociaż pewnie są różne opcje doboru stolarki)

Teraz tylko czeka nas impregnowanie drewna, co prawda kupiliśmy zaimpregnowane, ale niestety tak kiepsko, że boimy się tak zostawić.

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My również dokładamy okno dachowe do pokoju nad kuchnia i do pralni 2 szt -razem 7 sztuk.Później prześlę Tobie moja wycenę.Może Twoja będzie tańsza :wink: .

Ja jeszcze nie kupiłam dachówki.Bardzo ładny jest tekowy kolor w ruupie.Ale brąz i antracyt również.Nie wiem co zrobię 8) Już mnie głowa boli.

Mimo że mamy jeszcze czas do dachu to chcieliśmy kupic póki nie ma podwyżek.

Ile Was kosztowała więźba?

Danusiu a to coś dla Ciebie:

http://www.allegro.pl/item572098996_dachowka_roben_czarno_brazowa_najtaniej.html

Myślę, że to całkiem dobra cena, bo mnie w hurtowni gdzie mnóstwo rzeczy kupowałam wycenili mi podstawową na 3,87

Tylko że nam podoba się średzka falista a ta jest z plusem.

Myślę że ta pasuje na duże dachy ale to jest oczywiście moje zdanie.

Więźba dokładnie 8550 zł - z impregnacją. Zamawialiśmy dokładnie wg zestawienia. Co do dachu nasz wykonawca powiedział, że rupp to całkiem dobra dachówka, że jest ciężka do obróbki i trzeba się namęczyć przy niej, ale jest OK. A o robenie powiedział, że ma bardzo krótkie zatrzaski (mam nadzieję, że dobrze zapamiętałam) i że zdarzało się, że spadały z dachu przy silniejszym wietrze. Ale chyba nie ma doskonałej dachówki, o każdej coś negatywnego piszą na forum.

(...) A o robenie powiedział, że ma bardzo krótkie zatrzaski (mam nadzieję, że dobrze zapamiętałam) i że zdarzało się, że spadały z dachu przy silniejszym wietrze. Ale chyba nie ma doskonałej dachówki, o każdej coś negatywnego piszą na forum.

Pamiętacie huragan EMMA ? - u nas tak wiało że pół nocy nie spaliśmy tak wiatr wył w kominach i przewodach wentylacyjnych - żadna dachówka nie spadła z dachu :D

/ Ale sąsiadowi blaszaka na traktor porwało 8) /

My również dokładamy okno dachowe do pokoju nad kuchnia i do pralni 2 szt -razem 7 sztuk.Później prześlę Tobie moja wycenę.Może Twoja będzie tańsza :wink: .

Ja jeszcze nie kupiłam dachówki.Bardzo ładny jest tekowy kolor w ruupie.Ale brąz i antracyt również.Nie wiem co zrobię 8) Już mnie głowa boli.

Mimo że mamy jeszcze czas do dachu to chcieliśmy kupic póki nie ma podwyżek.

Ile Was kosztowała więźba?

Ale ja ostatnio chaotycznie pisze.Napiszę jeszcze raz. :wink:

Dorzucamy jedno okno dachowe do pokoju nad kuchnią a w pralni będą dwa.

Pozostałe bez zmian.W sumie będzie 7 sztuk.

garaż mamy podzielony na dwie części: pralnia+suszarnia (1/4 garażu) jedno okno, garderoba (3/4) jedno okno. Łazienka jedno okno oraz w każdym pokoju też po jednym oknie. Początkowo planowaliśmy w pokoju nad kuchnią tylko drzwi balkonowe ale uznaliśmy że jednak bez górnego okna może byc za ciemno (i faktycznie tak by było) dlatego przemyślcie gdzie nie chce okien (bo to tylko pozorna oszczędnośc kosztów) :roll:

nie wszystkie zdjęcia się wgrały :cry: (będę jeszcze próbowac), zdjęcia dotyczą góry (tynków) http://picasaweb.google.pl/ewawoj00/TynkiGora?feat=directlink

Idziecie jak "burza" :wink: .Pewnie chcecie w tym roku zamieszkac?

Ewuniu napisz mi później ile wyszło m2 tynku (ile za m2).A i jeszcze jedno o ile podniesiona jest ścianka kolankowa?Nie jest za ciemno w łazience z 1 oknem dachowym?

Planuję, że wprowadzimy się w czerwcu :lol: ...ale ekipa studzi mój zapał (wraz z moim mężem) :cry: tłumaczą, że mamy dodatkowo pomieszczenie gospodarcze, które troszkę zwolniło tempo, zobaczymy jak nie czerwiec to z pewnością lipiec (i tak będę zadowolona) :D cop do łazienki, nie jest ona jeszcze otynkowana i może wydawać się ciemna, ale w realu tak nie jest jedno okno w zupełności wystarczy.

ściankę kolankową podnosiiliśmy o dwa maksy, zastanawialiśmy się nad trzema, ale uznaliśmy, że to będzie za dużo i może źle wyglądać dach (żeby dobrze wyglądał trzeba byłoby przedłużać więźbę, dokupić dachówkę i w końcu zrezygnowaliśmy) jak teraz patrzę to jest ok. W pokoju (nad salonem) jest trochę wyżej, ale był problem z wykuszem i na to musicie uważać bo coś nie tak jest w projekcie :-?