Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ściankę kolankową podnosiiliśmy o dwa maksy, zastanawialiśmy się nad trzema, ale uznaliśmy, że to będzie za dużo i może źle wyglądać dach (żeby dobrze wyglądał trzeba byłoby przedłużać więźbę, dokupić dachówkę i w końcu zrezygnowaliśmy) jak teraz patrzę to jest ok. W pokoju (nad salonem) jest trochę wyżej, ale był problem z wykuszem i na to musicie uważać bo coś nie tak jest w projekcie :-?

Co znaczy w pokoju nad salonem jest wyżej ? jaki problem z wykuszem ?? - tak z ciekawości pytam ?

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w tym pokoju mamy podniesione o jeszcze jednego maksa (wszędzie o dwa a tam o trzy) inaczej byłby problem z dachem- coś nie tak w projekcie, dokładnie nie umiem powiedzieć co bo się na tym nie zanam (z tym miał też problem nasz sąsiad i on nam o tym powiedział - także wiedzieliśmy już to na etapie fundamentów).

a ja znalazłam coś takiego

http://www.as-media-tech.pl/realizacje_44_paledzie_orion_I.htm

naprawdę piękny projekt sobie wybraliśmy :p

ciekawe, ciekawe, fajnie byłoby zobaczyć fotki środka-dołu, zastanawiam się jak wygląda kuchnia z wyjściem na taras takiego rozwiązania jeszcze nie widziałam. Ile domów tyle pomysłów-super!!!!

a propo, DankaF jak tam u ciebie w ogrodzie????? ostatnio oglądałam lilie, które chcesz mieć w oczku wodnym - przepiękne!!!! że aż by się chciało mieć takie oczko. Niestety u mnie nie da rady - przegłosowano mnie (3:1) :(

Nie daj się :wink: Bądź twada.Przecież nie trzeba miec oczka szerokości 3 m.

Nie wobrażam sobie ogrodu bez świata wodnego.Przekaż mężowi że są odmiany miniaturkowe lilii które mogą rosnąc np.w beczce :D Woda wspaniale wpływa na odprężenie.Tak samo jak ogień w kominku.

Wyobraź sobie że siedzisz w ogrodzie i słychac "spływającą wodę"coś pięknego,cudownego i wogóle.................Ale ja to mam wsiu bziu na tym pkt-ie. :D

cytat

"Firma FAKRO zdecydowanie zaleca montaż okien dachowych w momencie, kiedy już będzie Pan użytkował dom. W innej sytuacji pomieszczenia, gdzie znajdują się okna dachowe powinny być ogrzewane, tak, aby działała prawidłowo wentylacja. Zamontowanie okien dachowych w budynku w stanie surowym bez ogrzewania może spowodować niszczenie okien.".....

Możecie się odnieśc do tego.Jak jest u Was?Jak było?

Montowaliscie okna dachowe wraz z dachówką?

montowaliśmy okna wraz z dachówką i jak do tej pory nic się nie dzieje. Pomimo trwającej budowy nic się nie zniszczyło, a był przecież śnieg, mróz, deszcze- ale fakt cały czas budynek jest ogrzewany, mamy piecyk w salonie i farelki na górze.

A u Ciebie Ewuniu pewnie zaraz po dachu "wchodziła" stolarka okienna?

Danka jak masz możliwość to poszukaj kogoś kto wybudował się bliisko ciebie i odwiedź go. W realu budynek prezentuje się troszkę inaczej niż na zdjęciach. Oglądając dom zauważasz elemnety, które możesz dopasować do swoich potrzeb. Pierwszy raz oglądaliśmy ORIONKA przed zakupem projektu, byłam zachwycona. Później znaleźliśmy ORIONKA u nas na wiosce. My mieliśmy fundamenty a sąsiad kładł elektrykę. To co chceiliśmy zmienić uzgadnialiśmy właśnie u niego np. zamórowanie ściany w salonie.

na zdrowy rozsądek - to nie zostawiłabym domu z zamontowanymi oknami bez ogrzewania, wydaje mi się że to jednak ma wpływ na okna a przede wszystkim choćby ze względu na zdarzajace się dewastacje i kradzieże. Jak bym wiedziała, że nie zakończę budowy to zostawiłabym dom w stanie surowym (otwoty okienne zabiłabym płytami).