Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!

Juz dawno się nie odwzywaliśmy, ale jesteśmy i śledzimy :) Wszystko, żeby niczego nie przegapić, jak już, niestety, nam się zdarzyło :]

W każdym razie i u nas praca wre, jak pewnie u wszystkich o tej porze roku i przy tak pięknej "budowlanej" pogodzie. Żeby nie było watpliwości: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/68bc2ea98b32d8a9.html

Zabralismy się za szambo![/img]

Ale to był narzucone przez zagosp.przestrzenne czy wybór był Wasz?

W ramach sprostowania-chcemy tak zrobic ale tylko w kuchni :wink: Tył zostaje jak w projekcie.

Narzucone przez plan zagospodarowania - elewacja ma być symetryczna - i dlatego okna dzielone - ale generalnie bardzo ładnie wyszło i bardzo nam sie podoba - zwłaszcza że okna mamy większe - ale to dlatego że jesteśmy światłolubni - wszystkie okna powiększaliśmy - włącznie i przede wszystkim z wykuszowymi .

Witam wszystkich Oironowiczów jestem początkującym bo od czerwca chcemy ruszyć a budową i jesteśmy na etapie poszukiwań murarza czy tez fachowców. jeśli macie kogoś z Bydgoszczy to proszę o namiary jak również o wszelkie wskazówki ( min. jakie zrobiliście grube ściany i z czego )

pozdrawiam

Andrzej

[email protected]

Witam wszystkich Oironowiczów jestem początkującym bo od czerwca chcemy ruszyć a budową i jesteśmy na etapie poszukiwań murarza czy tez fachowców. jeśli macie kogoś z Bydgoszczy to proszę o namiary jak również o wszelkie wskazówki ( min. jakie zrobiliście grube ściany i z czego )

pozdrawiam

Andrzej

[email protected]

Ja mam ściany z 24 purotherm i chyba zrobie 15 styropianu.

Witam wszystkich forumowiczow:)

Wlasnie niedawno udalo mi sie odnalesc to forum z czego jestem bardzo zadowolona, chociaz przeczytanie calego forum jest naprawde czasochlonne i musze przyznac ze niestety nie przeczytalam wszystkiego :/

A wiec do rzeczy:

W ubieglym roku kupilismy z mezem projekt Orion II lustrzane odbicie i rowniez w tamtym roku wylalismy fundamety.

Pod koniec tego tygodnia bedziemy wybijac pierwsza wylewke i chcialabym sie dowiedziec od Was w jaki sposob wykonywaliscie te dwa przednie filary, czy jest to naprawde az tak pracochlonne jak mowia wykonawcy?

Pozdrawiam.

Witam wszystkich forumowiczow:)

Wlasnie niedawno udalo mi sie odnalesc to forum z czego jestem bardzo zadowolona, chociaz przeczytanie calego forum jest naprawde czasochlonne i musze przyznac ze niestety nie przeczytalam wszystkiego :/

A wiec do rzeczy:

W ubieglym roku kupilismy z mezem projekt Orion II lustrzane odbicie i rowniez w tamtym roku wylalismy fundamety.

Pod koniec tego tygodnia bedziemy wybijac pierwsza wylewke i chcialabym sie dowiedziec od Was w jaki sposob wykonywaliscie te dwa przednie filary, czy jest to naprawde az tak pracochlonne jak mowia wykonawcy?

Pozdrawiam.

dla wykonawców to nic nie jest proste :wink: my zrobiliśmy filary proste, wylewane i nasi nie narzekali

U mnie w ciągu 2 tygodni wiele się działo- mam już ściany na poddaszu, gotowy dach - zostało jeszcze wstawienie okien dachowych. Mam przepiękny komin (na razie jeden, dzisiaj robią drugi :) Dzisiaj również schodzą na dół żeby postawić ścianki działowe na parterze. Jak będę mieć chwile to porobię zdjęcia i umieszczę

Czy orientujecie się, jaka jest odległość najniższego stopnia ze schodów od ściany (tej od kominka). Mamy otwór zgodnie z projektem