Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pablitoo w związku z tym, że nic nie robisz :lol: :lol: :lol: czy mogłabym Cię prosić, byś sprawdził, jaka jest długość od ściany (kominowej) do schodów. Chce sobie zaznaczyć na podłodze gdzie kończą się schody, bo zastanawiam się, czy o jeden pustak nie przedłużyć wiatrołapu (teraz wydaje mi się maluczki). Jak Wy to zrobiliście, czy ktoś przedłużył ten wiatrołap. My zrezygnowaliśmy ze spiżarki i tak sobie dumam, że jeśli ciut wydłużę ten wiatrołap to może oprócz lodówki zmieści mi się jeszcze np. cargo (choć jeszcze nie mam projektu kuchni, więc nie wiem, jak to będzie rozmieszczone)

Pablitoo w związku z tym, że nic nie robisz :lol: :lol: :lol: czy mogłabym Cię prosić, byś sprawdził, jaka jest długość od ściany (kominowej) do schodów. Chce sobie zaznaczyć na podłodze gdzie kończą się schody, bo zastanawiam się, czy o jeden pustak nie przedłużyć wiatrołapu (teraz wydaje mi się maluczki). Jak Wy to zrobiliście, czy ktoś przedłużył ten wiatrołap. My zrezygnowaliśmy ze spiżarki i tak sobie dumam, że jeśli ciut wydłużę ten wiatrołap to może oprócz lodówki zmieści mi się jeszcze np. cargo (choć jeszcze nie mam projektu kuchni, więc nie wiem, jak to będzie rozmieszczone)

No nie wiem czy to Ci coś da - u mnie schody drewniane , ażurowe - robione wg indywidualnego projektu - nie mające przełożenia na jakiekolweik dane projektowe czy zakładane dla projektu schodów .

Ponadto powiększyłem wiatrołap i zrezygnowałem ze spiżarki , więc rozkład pomieszczenia wewnętrz u mnie się trochę zmienił w stosunku do projektu.

Schody u mnie Marchewkowe dosyć konkretnie zakręcone :D - jak chcesz to wieczorem pomierzę i podam Ci te odległości - jak tylko to ma Ci w czymś pomóc ...

Witam Was Wszystkich Orionowiczów.

mam gorącą prośbe poradzcie proszę jak wysoka ma być ścianka kolankowa w OrionkuII aby pomieszczenia były bardziej ustawne a za bardzo aby nie zmieniła się bryła budynku?. w związku z podniesieniem ścianki długość jakiej tarcicy na więźbe się zmieni i o ile?

Bardzo proszę o poradę bo moja ekipa jest tak jakby nieuczciwa i przestałem im już ufać.

Z góry dziękuje za pomoc.

orionowicz

Witam Was Wszystkich Orionowiczów.

mam gorącą prośbe poradzcie proszę jak wysoka ma być ścianka kolankowa w OrionkuII aby pomieszczenia były bardziej ustawne a za bardzo aby nie zmieniła się bryła budynku?. w związku z podniesieniem ścianki długość jakiej tarcicy na więźbe się zmieni i o ile?

Bardzo proszę o poradę bo moja ekipa jest tak jakby nieuczciwa i przestałem im już ufać.

Z góry dziękuje za pomoc.

orionowicz

co do ścianki kolankowej pooglądajcie zamieszczone na forum zdjęcia, to wam powinno pomóc. My mamy podniesioną: 1+1+wieniec i pokoje są duże i przestronne. Więźbę+dachówki kupowaliśmy zgodnie z projektem i bryła budynku jest ok - oto kilka zdjęć góry http://picasaweb.google.pl/ewawoj00/GAdzie?feat=directlink

My ściankę podnieśliśmy dodatkowo o 2 pustaki. Szczerze powiedziawszy optymalnie wydaje mi się, że jest o 1 pustak. Zależy co komu pasuje. Mój mąż jest bardzo wysoki, dlatego my zdecydowaliśmy się na podnieść o te 2 pustaki.

Widziałam na żywo, jak wygląda bez podniesienia ścianki i też nie raziło, ale na pewno pokoje były mniej funkcjonalne.