Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ogród na tapecie? - trzeba było pomyśleć o tym wcześniej :wink: w moim ogrodzie sadzenie roślinek zaczęłam od zeszłego roku zaraz po rozpoczęciu budowy :D

"Wcześniej" to jeszcze działka nie była moja 8) - działkę kupiliśmy - od razu projekt i papierkologia do PnB i po zimie od razu budowa - gdzie tam był czas na ogród ...

Działka u nas 15 ar - kwadrat - przy zakończeniu drogi gminnej / 50m ponad naszym domem droga sie kończy w polach / - działka i teraz juz dom na wsi - od najbliższej DK ponad kilometr .

znajomi, którzy się pobudowali odnośnie zagospodarowania ogrodu mówili mi tak "im wcześniej tym lepiej" i z perspektywy czasu z nimi się zgadzam. Moim budowlańcom powoli, powoli zabierałam coraz więcej działki i już tak połowa jest moja :wink: to co posadziłam w zeszłym roku: choinki, thuje, troszkę skalniaczków przyjęło się i ładnie rośnie, teraz wzbogacam mój ogród o następne roślinki :lol:

My działeczkę mamy 11 arów, może nie jest to za dużo, ale w sam raz, żeby się nie namęczyć przy koszeniu trawnika w przyszłości :lol:

Teraz tylko Sajmonie musisz uważać, żeby przy budowie nie zniszczyli Ci tych tui bo u mnie to takie gruzowisko i składowisko na budowie, że cieszę się, że nic jeszcze w ogrodzie nie robiłam.

My działeczkę mamy 11 arów, może nie jest to za dużo, ale w sam raz, żeby się nie namęczyć przy koszeniu trawnika w przyszłości :lol:

Teraz tylko Sajmonie musisz uważać, żeby przy budowie nie zniszczyli Ci tych tui bo u mnie to takie gruzowisko i składowisko na budowie, że cieszę się, że nic jeszcze w ogrodzie nie robiłam.

Ja im zaraz poniszcze!!! Zapewne moja Adrianka codziennie będzie sprawadzała stan naszej zieleninki na budowie, więć nie dopuszczam myśli o jakichś uszkodzeniach......a kiedy domek będzie stał między nimi?:( zazdroszczę wam wszystkim mających już swe Orionki wybudowane lub choćby w jakimś stopniu gotowe....

Ja im zaraz poniszcze!!! Zapewne moja Adrianka codziennie będzie sprawadzała stan naszej zieleninki na budowie, więć nie dopuszczam myśli o jakichś uszkodzeniach......(...)

Wybacz - sprowadzę Cie na ziemię - naprawdę - budowlańcom to będzie wszystko jedno - rozpopczniesz budowę - zobaczysz ...

Miałem na działce dwa orzechy - takie po ca 2m - ładne drzewa - ogrodziłem je - uprzedzałem budowlańców i ostrzegałem żeby uważali - gdzie tam - kiedyś jak mnie nie było gruszka zachaczyła i obydwa wyrwała - kierowca odjechał i nawet nie przeprosił ...

to chociaż sad pokaż :wink:

Przyłączam się do prośby - bardzo chętnie wszyscy zobaczymy!!!

Proszę bardzo - poniżej fragment mojego "sadu" :

http://images47.fotosik.pl/124/0ee60f74a4901debm.jpg

- oczywiście to te trzy małe drzewka na dole foty .

:wink:

No coz to moge Wam jedynie pozazdroscic ogrodów. Ja w swoich zalozeniach przyjalem ogrod na samym koncu, wiec nie mam sobie nic do zarzucenia choc nie umniejsza to faktu ze zieleni brak :). Ale za to kosteczka wczoraj skonczona, wiec teren wokol budynku został mniej wiecej uporzadkowany i teraz rzeczywiscie czeka mnie ogrod. Przy okazji pytanie czy kupowaliscie ziemie do ogrodu i jezeli tak to w jakiej cenie.