Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bo tak kończy się pośpiech!!

Jesteś w tym momencie z lekka niesprawiedliwy.Nie wszyscy mają możliwosc budowac się 5 lat.Pośpiech nie zawsze jest sprawą zwykłego braku cierpliwości tylko warunków w jakich Ci ludzie mieszkają.

Oj nie niesprawiedliwy bo i ja chyba też będę szybciej realizował prace ale to wcale nie znaczy że to jest najlepsze...

Niedaleko nas jest juz gotowy orionek i wczoraj pojechałam zobaczyć jakie mają schody. Bardzo mi się spodobały. Murki są obniżone i równe z podestem.

A mogłabym liczy na zdjęcie tego wykonania?

Jak już wumurujemu murki i wylejemu schody to dodam zdjęcia.

Poza tym masz przepiękny ogródek. U nas dopiero jest zagospodarowana strona od jadalni. Teraz działamy ze schodami do domu i z wyrównywaniem terenu z przodu.

A odnośnie ogrzewania to unas będzie na gaz. Mamy już zrobione ogrzewanie podłogowe, założony piec (firmy De Dietrich). Teraz czekamy na posadzki.

Skoro chwalimy sie ogródkami to to jest mój mini,obecny ogródek :D

http://foto0.m.onet.pl/_m/91463b5adeb5564549b29528d291e83c,10,19,0.jpg

Cudowny nastrój, ja zrezygnowałem z oczka w ogrodzie, leń ze mnie :). Narazie chcę zrobić tzw pierdólki a najwieksza czesc ogrodu zostawic na jesień.

Cudowny nastrój, ja zrezygnowałem z oczka w ogrodzie, leń ze mnie :). Narazie chcę zrobić tzw pierdólki a najwieksza czesc ogrodu zostawic na jesień.

Dziękuję Ci bardzo za miłe słowa :D

Nie wiem czy mi się to uda ale ja zamierzam na wiosne przyszłego roku już zacząc coś grzebac na działeczce :wink: Najcięższy sprzęcik już mi nie będzie jeździł więc spokojnie zabiore się do roboty.Mam o tyle dobrze że niektóre roslinki tylko przeniosę :D Jeśli chodzi o oczko to będzie napewno.Już planuje jak bedzie wygladac :lol:

Ja robie cały dom podłogówka i grzejniki łazienkowe tylko w łazienkach. Ale żeby wybrać system ogrzewania trzeba znać dokładnie przeznaczenie pomieszceń.

Cały czas się zastanawiam jak to jest w sypialniach gdzie śpimy.

Albo czy w miejscu gdzie mają stac meble też jest kładzona?Czy trzeba wcześniej wiedziec co gdzie będzie stało?

Ja robie cały dom podłogówka i grzejniki łazienkowe tylko w łazienkach. Ale żeby wybrać system ogrzewania trzeba znać dokładnie przeznaczenie pomieszceń.

Cały czas się zastanawiam jak to jest w sypialniach gdzie śpimy.

Albo czy w miejscu gdzie mają stac meble też jest kładzona?Czy trzeba wcześniej wiedziec co gdzie będzie stało?

Nie gdzie będą stacd meble to nie ważne bo podłogóka jest kładzona po całości. I jężeli ktoś chce zrobić inaczej to naciąganie bo plya grzewcza musi pracować w całości a nie w kawałkach. bardzoiej chodzi o to jak będzie użytkowane pomieszczenie. Jeżeli raz na klika dni to lepiej grzejniki bo szybciej reagują ale jeżeli pomieszczenia używamy ciągle to lepiej podłogówka.

A co z lodówką?

Jak to co z lodówką ?? - musi być :D

Lodówka jak i zabudowa szafek w kuchni to meble raczej już stojące na zawsze - że się tak wyrażę - u nas pod lodówką / zabudowaną / i wszystkimi szafkami kuchennymi rurek podłogówki nie ma - bo po co grzać zamkniętą przestrzeń pod szafkami ? Zakręty rurek wchodzą pod szafki na ca 10 cm i to wszystko .

Tak samo mamy z dużą wnękową zabudowaną szafą w korytarzyku do garażu - tam również pod szafą podłogówki nie mamy ułożonej - szafa jest zabudowana na stałe - nigdy nie zmieni swojego położenia - więc nie było sensu układać pod nią rurek grzewczych .

Dankaf -> mam pytanie do Ciebie jako do Orionowego guru ogrodnictwa :D - będę nabywał i sadził thuje Smaragd - przy granicy z sąsiadem / ca 40 metrów granicy / - chciałbym aby po pełnym wzroście nie połączyły się w jedną ścianę tylko żeby się delikatnie stykały końcami gałązek - czyli żeby po wzroście na około 3-4m można było rozróżnić kształt kolumn i żeby sąsiednie krzewy stykały się delikatnie końcami gałązek - co jaką odległość pomiędzy sąsiednimi thujami mam je teraz posadzić ?

No i jak daleko od ogrodzenia rzeczjasna :D ?