Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Szanowni forumowicze..

Zwracam się z kolejnym pytaniem natury "przygotowania" do budowy domku. Otóż zakupiłem pustaki "44" Porotherm w dobrej cenie i póki co czekają sobie już na magazynie. Będę jednak chciał je przewieźć do siebie na działkę już, ale póki co nie mam wylanych ławic, płyty..nawet zezwolenia na budowę bo jest w trakcie załatwiania.

Bardzo proszę o poradę w jaki sposób przygotować podłoże, aby pustaczki mogły sobie tam oczekiwać spokojnie na budowę nawet z roczek lub dwa?? W składzie powiedzli mi że musi być dobrze przygotowane podłoże bo jak nie to wilgoć idzie od ziemi i mogą się one łuszczyć itepe..

Najlepiej byłoby je położyć na betonowej płycie i wtedy mogłyby sobie tam stać z 10lat (nie zakładam jednak takiej ewentualności :lol: ) ale byłoby najpewniej...a tak nima szansów...

Co więc doradzacie, pomożecie koledze???

Z góry ślicznie dziękuję!!

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jurand pięknie prezentuje się Wasz Orionek :D

Pewnie dużo pracy mieliście?Lśni aż po oczach daje :lol: :wink:

Widzę że miejsce na roślinki również przygotowane :D

Pozdrawiam Was

narazie przod, tyl lezy odłogiem, ale narazie odpoczynek. Rzeczywiscie teraz troche ziemi i mozna sadzic jakies drzewka, aby zielen oko cieszyła :)

hej Orionowicze:)

ja mam pytanko odnosnie aranzacji salonu - porozstawial ktos meble nie po katach i nie pod scianami??jestemy przed zakupem mebli i strasznie kusi mnie aby wyjechac meblami na srodek, ale waham sie, moze ktos pochwali sie foteczka:)

Pozdrawiam

Aga

na środek z meblami? jakie meble chciałabyś dać po środku salonu? na środku to może być kanapa, fotele, stół - chyba że się mylę :wink:

Jurand z tyłu domu masz drugi garaż?

W zasadzie budynek garazowo-gospodarczy. Poniewaz nie mam piwnic to musialem miec miejsce na skladzik wegla, a przy okazji wyszedl maly warsztacick i miejsce na rowery i przyszły sprzet ogrodniczy. Zdjecia sa w albumie wiec blizej mozna na niego zerknac.

Ewo... oczywiscie ze z wypoczynkiem;) szafki pozostana pod scianami... kanapa tak z rozbiegu to tez meble:))) ale fakt moja wina, nalezy precyzowac zachcianki;)

a zatem ma ktos wypoczynek ( kanapy, fotele czy tez naroznik) postawiony nie wzdluz scian?? jakos malo ustawny nasz orionkowy salon i nie wiem czy nie pozostana tradycyjne rozwiazania;)

pozdrawiam

aga

Jurand przyłączam się do pozostałych - jest na czym oko zawiesic, śliczny Orionek :lol: :lol: :lol:

Powiedziałbym nawet że dwa :lol: - bez dwóch zdań - doemk i otoczenie dookoła super - gratulacje Jurand :D

I mnie również się podoba - jest super!!! Ale nie spocznij na laurach -dom wymaga ciągle pracy i pielęgnacji.