Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ewo... oczywiscie ze z wypoczynkiem;) szafki pozostana pod scianami... kanapa tak z rozbiegu to tez meble:))) ale fakt moja wina, nalezy precyzowac zachcianki;)

a zatem ma ktos wypoczynek ( kanapy, fotele czy tez naroznik) postawiony nie wzdluz scian?? jakos malo ustawny nasz orionkowy salon i nie wiem czy nie pozostana tradycyjne rozwiazania;)

pozdrawiam

aga

Witam

Ja mam inaczej :D - dwie kanapy i stolik kawowy pośrodku salonu - komoda na ścianie i dwie szafki słupki w narożnikach .

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widzę że lubicie meble kolonialne :D.Też takowe planuje nabyc.

Salon w Orionie do olbrzymów nie należy :wink:

Planowałam połączyc salon z gabinetem ale niestety mąż nie chce.I to niby ja jestem uparta :wink:

pablitoo gratuluję gustu.Salon bardzo ładnie urządzony.

Dziękuję - przekażę żonie - to mój prywatny architekt wnętrz :D - natomiast co do mebli kolonialnych - masz rację - oboje z żoną uwielbiamy ten styl - dlatego praktycznie wszystkie pomieszczenia w tym stylu ...

Kuchnię chyba już kiedyś prezentowałem - a może nie - w każdym razie - nasza kuchnia - bez spiżarki :

http://images39.fotosik.pl/130/f3e7193692116761m.jpg

dlatego praktycznie wszystkie pomieszczenia w tym stylu ...

Łazienka też? :D

Kuchnię chyba już kiedyś prezentowałem - a może nie - w każdym razie - nasza kuchnia - bez spiżarki :

Pokazywałeś :D

Wszystkie zdjęcia tutaj pokazywane gromadzę w kompie :wink:

Tak się zastanawiam.Pisałeś kiedyś że masz dłuższe okna kuchenne.

Stąd moje pytanie.Jakie masz wysokie szafki kuchenne?

U mnie rozlozenie salonu wyglada podobnie do tego co zaprezentował Pablitoo, z tym ze jak widze wszystko jest bardziej przesuniete u Ciebie w strone ściany. U mnie stolik i wypoczynek zlokalizowane sa bardziej na srodku, ale nie mam stołu a przypuszczam ze Pablitoo masz go przy ścianie prowadzacej na taras. A reszta to oczywiscie styl zupelnie inny ja duzo lepiej czuje sie w nowoczesnym, jasniejszym co widac po scianach i meblach wypoczynkowych. Oczywiscie meble pod sciana to kontrast do reszty.

http://lh3.ggpht.com/_fRgKomkgKzM/SiLUtUWje6I/AAAAAAAABXs/_0fvzxe3i2Q/s400/P5310029.JPG

mi też podobają się mebelki jakie ma Pablitoo, w obecnym mieszkaniu mamy w ten sposób urządzoną kuchnię i salon, ale teraz chcę bardziej nowocześnie w stylu Juranda - na marginesie Jurand bardzo ładny salon :lol: . Z tym, że planujemy telewizor postawić przy drzwiach balkonowych, po lewej ich stronie :lol:

(...) Z tym, że planujemy telewizor postawić przy drzwiach balkonowych, po lewej ich stronie :lol:

Czyli tak jak i my mamy - telewizor wisi na ścianie obok drzwi tarasowych - pod tiwi szafka a w wykuszu fotel do kompletu sof - i to wszystko - ta część salonu jest pusta i przestronna - jak pstryknę fotkę to powieszę .

Pablitoo koniecznie fotka. U nas salon wyglądać będzie toszkę inaczej bo mamy zamurowaną ścianę (tę po lewej stronie od drzwi balkonowych) i telewizor będzie stał na szafce. Chcę mieć jeszcze w salonie kanapę, dwa fotele, stolik kawowy, komodę/szakę (ale się jeszcze nad nią zastanawiam) i koniecznie stojącą lapmę :lol:

Pytanie do ogrodników. Czy kladliscie agrowloknine, a jezeli tak to co kladliscie na wierzch kore czy kamyki. Ja mysle raczej o korze i stad moje pytanie czy agrowloknina bedzie przydatna i czy nie beda to zmarnowane pieniazki, nie chcialbym jednak spedzac zbyt wiele czasu na plewieniu rowniez. Nie mam zamiaru stosowac jakis wymyslnych systemow nawadniajacych.