Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wreszcie mogę zobaczyć co na Orionowym wątku słychać:)

Brak internetu jest straszny.

To ja mogę powiedzieć, że mało za bramę zapłaciliśmy. Wiśniowski z napędem -4800, kupiona w zeszłym roku.

zastanawiamy się nad tą bramą a czy jesteś z niej zadowolona?

Ciężko powiedzieć czy jestem. Mam nadzieję,że będę. Teraz jest mało używana, bo nie mieszkamy ale serwis już działał. Nic strasznego się nie działo, trzeba było usztywnić górny panel i wymienić uszczelki, bo poprzednie były za krótkie i nie dolegały jak trzeba. Mam nadzieję, że już więcej nie będę do nich musiała dzwonić :roll:

A propos bramy.

Chcieliśmy zamówic bramę z szerokim tłoczeniem ale nie maja przy naszym kolorze.Więc wycena tyczy się bramy "bez tłoczeń".Dlatego taka cena.

A My dzisiaj zamówiliśmy więźbę na dach i deski.Odbiór dopiero na koniec lipca.

Zdecydowaliśmy się jednak wydłużyc dach.

Witam Wszystkich jako nowy forumowicz. Mądra decyzja co do wydłużenia dachu.Nam niestety nikt nie doradził i musieliśmy go przerabiać/ ok 60 cm/,ponieważ okazało się,że po ociepleniu dach ledwo odstaje ,tak więc zerwano nam po bokach dach na co najmniej 3 dachówki,ale przy okazji dorobiono nam komin wentylacyjny z kuchni nad okapem a nad tym też warto się zastanowić,gdyż jak widzę na zdjęciach kuchenkę wszyscy mają w tym samym miejscu i nie bardzo jest jak z nią "poszaleć" jeśli chodzi o rozmieszczenie a nam oczywiście tej wentylacji nie wybudowano i też trzeba było dorabiać:)))A tak dla pocieszenia to czeka Was jeszcze wiele przemyśleń i nie przespanych nocy od tego co nie wyszło .Ja zamierzam się wprowadzić do ORIONKA za 2 miesiące ,siedzę na walizkach i jak znajdę kiedyś chwilkę to może uda mi się dodać fotki.U mnie na budowie jest tzw. wszystko i nic,jak to na etapie wykończenia,pełen chaos. Często zerkam na to Wasze forum,aż miło tu popatrzeć,przyznam,że skorzystałam z niektórych rzeczy i życzliwych rad.Pzdrawiam Hej Drzewko

:D :D

A propos bramy.

Chcieliśmy zamówic bramę z szerokim tłoczeniem ale nie maja przy naszym kolorze.Więc wycena tyczy się bramy "bez tłoczeń".Dlatego taka cena.

A My dzisiaj zamówiliśmy więźbę na dach i deski.Odbiór dopiero na koniec lipca.

Zdecydowaliśmy się jednak wydłużyc dach.

Witam Wszystkich jako nowy forumowicz. Mądra decyzja co do wydłużenia dachu.Nam niestety nikt nie doradził i musieliśmy go przerabiać/ ok 60 cm/,ponieważ okazało się,że po ociepleniu dach ledwo odstaje ,tak więc zerwano nam po bokach dach na co najmniej 3 dachówki,ale przy okazji dorobiono nam komin wentylacyjny z kuchni nad okapem a nad tym też warto się zastanowić,gdyż jak widzę na zdjęciach kuchenkę wszyscy mają w tym samym miejscu i nie bardzo jest jak z nią "poszaleć" jeśli chodzi o rozmieszczenie a nam oczywiście tej wentylacji nie wybudowano i też trzeba było dorabiać:)))A tak dla pocieszenia to czeka Was jeszcze wiele przemyśleń i nie przespanych nocy od tego co nie wyszło .Ja zamierzam się wprowadzić do ORIONKA za 2 miesiące ,siedzę na walizkach i jak znajdę kiedyś chwilkę to może uda mi się dodać fotki.U mnie na budowie jest tzw. wszystko i nic,jak to na etapie wykończenia,pełen chaos. Często zerkam na to Wasze forum,aż miło tu popatrzeć,przyznam,że skorzystałam z niektórych rzeczy i życzliwych rad.Pzdrawiam Hej Drzewko

:D :D

szkoda, że nie było ciebie tutaj wcześniej :wink: dzięki naszym wspólnym przemyśleniom nocki miałabś (zakładam że jesteś kobietą) spokojne :lol:

Dzień dobry wszystkim....

Cześć Danusiu :) , ale superowy ten Twój ogródek :)

no i oczywiście dodam, że zazdraszczam :oops:

Hejka witam.

Już niedługo sama będziesz swój urządzac :D

ale w moim przypadku...urządzanie i wygląd Twojego ogródka...nie ma za sobą nic wspólnego.... :oops:

roślinki mnie nie loviu..... i ta glina - tfuuuu

dankaf- Zamierzamy wprowadzić sie na święta- ale zaczniemy pomieszkiwać jak tylko skończą sie tzw mokre roboty( wszystko przeschnie):p -i bedzie gotowa łazienka i kuchnia-niestety nie wygrałam w Totka i nieposzaleję z wykańczniem wnętrz :wink:

Ale będziesz na "swoim" i to się liczy :D

Nie ominie Ciebie ta przyjemnośc-wkupne poproszę czyli "zapodawac" zdjęcia :lol: "bom" ciekawa :wink: