Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napiszcie proszę jak robiliście poziomy wylewki ?? czy w przypadku gdy np:w salonie będzie deska 2cm ,wiatrołap płytka, gabinet panel , dawaliście różne poziomy wylewki , czy też jak mówi facet który ma robić u nas posadzkę zgubi się te różnice wysokości na klejach dawanych pod płytki , deski etc... ??

No pewnie - tak mówi wylewkarz bo mu będzie łatwiej zrobić jeden poziom wszędzie ... - a potem Wy dołozycie do interesu płacąc za wiekszą ilość kleju pod kafle lub parkiety jak trzeba bedzie wyrównywać klejem róznicę ...

U nas jak robili wylewki robili różne jej poziomy w zależności od tego co na podłodze miało być klejone .

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Daknaf czy mogla byś napisac jak wklejasz zdjecia na forum??

Pewnie :wink:

Bezpośrednio z kopma nie wkleisz.Możesz założyc albym np. na onecie lub picasa i będziesz mogła dokładac następne zdjęcia do albumu.Ja korzystam z onetu-podam Ci link.Musisz się zarejestrowac.

http://foto.onet.pl/

Jeżeli chcesz jednorazowo to pomoże Ci ten program

http://imageshack.us/

Pytanie do Pablitoo..

Już po sezonie grzewczym. Czy mógłbym opisać ile "spaliłeś" gazu minionej zimy? Jaką ilość i jaki to koszt z podziałem na samo ogrzewanie i wodę użytkową jeśli jesteś w stanie. Dość intensywnie przemyśalm kwestię ogrzewania i chciałbym poznać Twoje wyniki, ceny i oceny.

Pytanie do Pablitoo..

Czy mógłbym opisać ile "spaliłeś" gazu minionej zimy? (...)

Jak najbardziej mógłbyś - nie mam nic przeciwko temu :lol:

Powiem szczerze nie robiłem rozliczenia sezonu grzewczego ... - tak jakoś zacząłem już mieszkać pełną piersią i zbytnio nie zaprzątam sobie już głowy kalkulacjami , rachunkami , obliczeniami zużycia - w domu ma być ciepło i w pełni komfortowo ... :D

Ale postaram się to zrobić - tylko z jednym wyjątkiem - podam Ci sumaryczną konsumpcję gazu / GZ50 / łącznie c.o , c.w.u plus kuchenka gazowa - takie mam odbiorniki napędzane gazem i niestety jeden licznik - nie mam możliwości oddzielnego szacowania , no chyba że w pewnym przybliżeniu ...

Danusia nie mam jeszcze zdjec bramy, ponieważ z zewnątrz jest jeszcze zabite deskami. Ale za tydzień przychodzi kafelkarz i rozbierzemy deski.

A oto zdjęcia moich drzewek (zdjecia byly robione 3 maja

http://foto.onet.pl/n70ma,4ygksko2420u,jw23o,u.html#jw23o

http://foto.onet.pl/n70ma,4ygksko2420u,jw23n,u.html#jw23n

Do konca tygodnia postaram sie wrzucic nowe zdjecia :)

Kiedyś ktoś pisał na temat drzwi z garażu na ogród, my zamontowaliśmy w zeszłym tygodniu, naprawde to był świetny pomysł :)

Danusia nie mam jeszcze zdjec bramy, ponieważ z zewnątrz jest jeszcze zabite deskami. Ale za tydzień przychodzi kafelkarz i rozbierzemy deski.

A oto zdjęcia moich drzewek (zdjecia byly robione 3 maja

http://foto.onet.pl/n70ma,4ygksko2420u,jw23o,u.html#jw23o

http://foto.onet.pl/n70ma,4ygksko2420u,jw23n,u.html#jw23n

Do konca tygodnia postaram sie wrzucic nowe zdjecia :)

Kiedyś ktoś pisał na temat drzwi z garażu na ogród, my zamontowaliśmy w zeszłym tygodniu, naprawde to był świetny pomysł :)

Witajcie!!!!

Na ostatnim zdjęciu w tym albumie zauważyłem instalację do ogrzewania podłogowego...moje pytanie: z czego planujecie zrobić (wykończyć) później podłogę??

Z góry dziękuję za odpowiedź!!

A więc tak: na dole w salonie, jadalni, kuchni, wiatrołapie, łazience i w korytarzyku do kotłowni będzie podłogówka i będziemy dawać na podłogę kafle.

Natomiast na górze podłogówkę mamy tylko w łazience a tak to są grzejniki

W gabinecie mamy grzejnik na ścianie i bedą panele. W kotłowni mamy też grzejnik na ścianie i będą na podłodze kafle.

W garażu mamy też grzejnik i dajemy na podłoge kafle gresowe z firmy paradyż, maja nam już przywieźć w czwartek bo kupiliśmy :)

Obecnie ogródek już wygląda inaczej, ale zdjecia będą do końca tygodnia :)

Witajcie - Goleniów jest mi również znany - a to poprzez ODS - firma z mojej branży - szkoda że już jej nie ma ...

A co do noclegów - ja preferuję w takich przypadkach agroturystykę - czyli wynajmowanie pokoi lub całych chałup w zainteresowanym rejonie - w Dolinie Prądnika czy też w Ojcowie mnóstwo jest takich chałup do wynajęcia - a okolica jest tak piękna że nie warto korzystać z dużych hoteli ...

http://www.jurainfo.pl/ - tutaj szukajcie noclegów - często korzystam z tej strony jak przyjeżdżają znajomi ....

Dzieki za podpowiedź,gdzie mozna szukać noclegów.

Chyba u Was musi byc naprawdę ładnie bo do większości gdzie dzwoniłam to miejsca są już zarezerwowane,ale napewno jeszcze coś znajdziemy.

Fajnie,ze i ty słyszałesc o Goleniowie. Firma , o ktorej piszesz zbyt dlugo nie istaniala,ale jak widac troche rozlawila goleniów

dawno nie udzielałam się na forum, budowa ciągle się wlecze, ale przybył nam przynajmniej jeden "mebel" to podzielę się tym z Wami bo przecież Wasze chętnie oglądam :)

http://foto.onet.pl/74e3s,4xrm2gm4anm7,jwc0v,u.html

Pozdrawiam alexa

A gdzie ta budowa, bo ja tu widzę, że Wy sobie już na całego mieszkacie :D

I to w dodatku jak ładnie :D

dankaf- dzrewa rosna w granicy i sa nasze- gmina nie wyraziła zgody na całkowite wycięcie drzew, ponieważ lipy są pod ochroną i nie pomógł nawet silny argument w postaci trąby powietrznej, która przeszła w odległości 100 m od naszego domu w tamtym roku,mogliśmy tylko przyciąć gałęzie od strony domu tak by nie szorowały po dachu,

moja działeczka w pozostałej czesci to wiellkie "pole" do popisu-na jesien posadzimy pierwsze drzewka owocowe i ozdobne krzewy,

Widszę że u wszystkich prace posuwaja sie w szybkim tempie oby tak dalej- u nas wczoraj weszli tynkarze :D :D-potem ogrzewanie i posadzki-w łazience i kuchni płytki- w jadalni , salonie gabinecie panele

witajcie,

mam prośbę do kogoś kto robił strop monolityczny w Orionku

Właśnie odebrałem adaptację stropu na monolit i mam wątpliwości co do konstrukcji zaproponowanej przez projektanta

Miałbym według niego strop zbroić siatka fi 8

Twierdzi że to wystarczy ale do mnie to nie przemawia.

Czy ktoś mógłby podesłać ryunek konstrukcyjny stropu monolitycznego lub sprawdzić jak to było w jego przyapdku?

z góry wielkie dzieki za podpowiedź.

u nas strop monolityczny zbrojenie-belki na wieniec z prętów 16 belki pozostałe z prętów 12 a siatka z drutu 6- beton B 15, nie podam dokładnej wielkosci belek ani ilości zuzytego drutu poprostu nie pamietam, :wink:

czyli siatke na stropie u Ciebie była z żebrowanej fi 6 ?

podciągi i wieńce mam zgodne z projektem, chodzi mi tylko o siatke

A gdzie ta budowa, bo ja tu widzę, że Wy sobie już na całego mieszkacie :D

I to w dodatku jak ładnie :D

mieszkamy sobie i to jest oczywiscie najfajniejsze , ale ciągle jeszcze wiele do zrobienia . Mieszkamy tylko na parterze , góra się wykańcza (... i nas wykańcza..) Na zewnątrz domek jeszcze szary . budowa w Rembertowie.

Pozdrawiam wszystkich Orionowiczów alexa