Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja w związku z dużym spadkiem terenu też będę miała taras ze schodkami. Znalazłam gdzieś na forum przepiękny taras (mam nadzieję, że właściciel się nie obrazi, że powielam jego taras, ale jest naprawdę przecudny) - swoją drogą muszę odnaleźć instrukcję Danusi jak się wstawia, żeby był widoczny bez dodatkowego klikania

http://picasaweb.google.pl/lh/photo/58_IzE2yD1TD93r6PkNUTQ?authkey=Gv1sRgCLfesuTyr-_sAQ&feat=directlink

Jurand - jakie szybkie masz łącze ?? - i dzielisz je na kilka komputerów - czy tylko masz do jednego ??

U mnie są trzy komputery po wi-fi połaczone z netem - jaką szybkość łącza wybrać coby się nie zamulało ?? - mam możliwość do 4Mb/s .

Nigdy nie konfigurowałem seici na kilka komputerów więc praktyczna rada by mnie wspomogła :D

Oj o 4 Mb to moge jedynie pomarzyc ;). Generalnie umowe mam podpisana na 800 kb/s, a w godzinach nocnych teoretycznie wzrasta dwukrotnie. Co do podziału to narazie nie musze kombinowac i dzielic pasma, bowiem syn zbyt mały by jeszcze buszowac w necie. Takze narazie korzystam indywidualnie wiec cale pasmo mam dla siebie. Czasami żona korzysta z drugiego komputera, ale specjalnie na routerze nie ustawiałem jakis sztywnych podziałów bowiem jest to sytuacja sporadyczna.

swoją drogą muszę odnaleźć instrukcję Danusi jak się wstawia, żeby był widoczny bez dodatkowego klikania

Wystarczy że klikniesz prawym przyciskiem myszy na fotce i wejdziesz we właściwości i skopiujesz adres zdjęcia który wstawiasz pomiędzy

....tu adres zdjęcia

Mogę liczyc na zdjęcia domku bo jestem ciekawa okien :D :wink:

WITAM!

Domek jest powiekszony?Bo widzę boczne drzwi.

I oczywiście pięknie i czyściutko wkoło domku..........wogóle nie widac że to budowa :lol: :wink:

Dziekuje bardzo :) widać, widać że to budowa.

Danusiu musieliśmy zrobić drzwi z garażu na ogródek (drzwi które widac na tarasie), ponieważ powstają dwa Orionki, czyli zabudowa bliźniacza.

No ładnie taki taras wygląda napewno, ale jak z jego żywotnością? Nie powiem żeby oka to nie cieszyło, ale drewno poddane działaniu bezpośrednim warunkom atmosferycznym jak pełne słońce, później tydzień deszczu, później znów "palma" po czym jesienna szaruga i w końcu śnieg...bałbym się co po jakimś czasie wyłoni się zamiast tego ślicznego drewnianego tarasu..:)

Pablitoo,

teraz patrzę....baaardzo ładnie wykoszona trawka!

Tak sobie myślę, że skoro ogród już masz, dom w 100% gotowy to do całkowitego szczęścia brakuje Ci tylko chyba jeszcze ogrodzenia i..nie będziesz miał już nic w zwiążku z Orionkiem do roboty..

Nie tak do końca - łazienka na poddaszu jeszcze nie zrobiona , no i jestem w trakcie wykonywania opaski wokół budynku z kostki - to tak hobbystyczne :D - zrobiłem dopiero połowę , no i jeszcze zagospodarowanie skarpy - nie mam zupełnie pomysłu jak to zrobić , a odnośnie ogrodzenia - jeszcze nieprędko - moja gmina w tym roku zaczyna budować kanalizację - więc jak dobrze pójdzie w przyszłym roku bedzie u mnie kanaliza - tylko że kolektor bedzie umiejscowiony w drodze i na części mojej posesji przzylegającej do drogi - więc budowa ogrodzenia teraz nie ma sensu - za rok/dwa i tak by je rozebrali na potrzeby budowy ...

No i oprócz tego jeszcze kilka innych tematów - w domu zawsze jest co robić ...

:wink:

PS.

Ostatnio moja gmina szarpnęła się i zafundowała swoim mieszkańcom / czyli i mnie / dofinansowanie do kolektorów słonecznych - zainteresowało mnie to żywo - ale jak zobaczyłem kwotę dofinansowania i warunki jej otrzymania - mało nię przewróciłem sie ze śmiechu - ca 2000 pln - buhahahahaaaaa

- hehhh - po prostu żenua - inne gminy dofinansowują 50% inwestycji albo i więcej - bez żadnych problemów i warunków - a u nas radni się szarpnęli - niech ich #*&.,##]#'&^ ...

Pablitto ciesz się, że w ogóle gmina coś chce dofiansowac - nie każda jest taka hojna :wink:

Masz rację - nie każda jest taka hojna ... - tylko nici z tej jej hojności - równie dobrze mogli zrobić dofinansowanie 500 zł ... - przy kosztach porządnego zestawu z zasobnikiem to dofinansowanie to takzwany pryszcz ...