Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie tak do końca - w końcu kanalizacja jest najbardziej proekologicznym systemem odprowadzania i utylizacji ścieków - więc zwiekszenie ilości gospodarstw domowych podłączonych do kanalizacji - jest właśnie działaniem proekologicznym ...

Źle się zrozumieliśmy :wink:

POŚ zmniejsza produkcje ścieków i to uważam za zaletę.Przy iluś tam filtrach woda może by zużyta do podlewania ogródka i to w tym wszystkim podoba mi się najbardziej.

Jestem skazana na szambo :-? i mam nadzieję jak najszybciej podłączyc się do kanalizy.

POŚ to zupełnie coś innego........

Co w tym wszystkim wnerwia mnie najbardziej!? fakt że nie mam prawa wyboru

Witajcie,

Od dziś jedna zmiana:

http://biznes.onet.pl/5,1565178,prasa.html

można już bliżej domy usytuować odnośnie granicy działki (odległości od sąsiada)...

szkoda że dopiero teraz :wink:

Bardzo by nam to pomogło........a tak musieliśmy uciąc 12 cm garażu...........nasz Orionek nie mieścił się na działcę.

Ja też uwielbiam otoczenie mojego domku a najwspanialsze jest kumkanie żab, które słychać z każdego pokoju.

Mam jeszcze pytanko - gdzie umieściliście włącznik światła do oświecania schodów na parterze. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi - żeby wejść na "pięterko" trzeba zapalić światło i w którym miejscu macie włącznik?

Zastanawiamy się i kombinujemy i nie wiemy gdzie będzie praktyczniej.

Mam jeszcze pytanko - gdzie umieściliście włącznik światła do oświecania schodów na parterze. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi - żeby wejść na "pięterko" trzeba zapalić światło i w którym miejscu macie włącznik?

Zastanawiamy się i kombinujemy i nie wiemy gdzie będzie praktyczniej.

Na scianie kominowej przy wejściu na schody,a drugi oczywiscie na poddaszu przy zejściu z nich.

Prosimy o zdjęcia wszelkich tarasów!

Prosze bardzo.

http://lh3.ggpht.com/_fRgKomkgKzM/SlbAiYUzWJI/AAAAAAAABbA/LAe5bwtsSFA/s400/P7100035.JPG

masz może jeszcze jakies fotki tarasu. Chodzi mi konkretnie o zbliżenia tych bocznych schodków. Jaką wysoką palisadę dawałeś na schodki i wokół tarasu 25cm czy może 40cm. I jeśli możesz to napisz jak wyglądała izolacja pod kostką przy ścianach domu. :lol:

A i jeszcz pytanie odnośnie kostki, która jest od frontu budynku. czym zakończone są łuki? palisada czy poprostu zabetonowana kostka? bo krawężniki to to na pewno nie są :-? masz wogóle gdzieś krawężniki?

masz może jeszcze jakies fotki tarasu. Chodzi mi konkretnie o zbliżenia tych bocznych schodków. Jaką wysoką palisadę dawałeś na schodki i wokół tarasu 25cm czy może 40cm. I jeśli możesz to napisz jak wyglądała izolacja pod kostką przy ścianach domu. :lol:

A i jeszcz pytanie odnośnie kostki, która jest od frontu budynku. czym zakończone są łuki? palisada czy poprostu zabetonowana kostka? bo krawężniki to to na pewno nie są :-? masz wogóle gdzieś krawężniki?

oj duzo tych pytan :) wiec krotko palisada 40 cm; izolacja scian fundamentowych - styrodur pociagniety dysperbitem oraz folia kubelkowa; wiekszosc betonowana naroza jedynie od strony zewnetrznej podjazdu