Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy zauważyliście, że w dyskusji nt budowy oriona biorą udział prawie same kobiałki? :lol: :lol: :lol:

pewnie dlatego że pojawiają się pierdółki w stylu "zastanawiam się nad tymi płytkami a taką kuchnią"....... :lol:

Hmmm - no niby tak :D - ale generalnie nie tak do końca ...

:wink:

Pablitoo WRESZCIE JESTEŚ? Czyżbyś był na wakacjach? To do Ciebie niepodobne, żebyś tak długo nie uczestniczył w naszych konwersacjach. Ja niestety na wakacje na razie nie jadę, bo tynkarzy trzeba pilnować, bo hydraulik i wylewki umówione. I ciągle jest "nie mogę bo..." Ale na pocieszenie pojechaliśmy wczoraj na U2 :lol: :lol:

pojechaliśmy wczoraj na U2 :lol: :lol:

no nie..........ale Ci zazdroszczę :wink:

a ja czekam może kiedyś w wielkopolsce pojawi się jakaś klasyka metalu :wink:

Danusiu, mam nadzieję, że przy następnej trasie też zahaczą o Chorzów i wtedy zapraszam do mnie do Oriona (mam nadzieję, że wtedy już będę w nim mieszkać), bo do Chorzowa mam rzut beretem :)

hihi nie ma porblemu, będziesz się czuła jak u siebie w domu - nie będziesz się np. pytać, gdzie toaleta :) ;)

A póki co teraz rozglądam się za podłogami, bo jak przyjdą z wylewkami to chciałabym już mieć jakieś konkretne poziomy ustalone.

W salonie planujemy podłogę z desek, kuchnia i jadalnia chyba tak jak wszyscy - płytki (chociaż Jarek upiera się żeby w jadalni też były dechy bo przyjemniejsze dla stóp)

hihi nie ma porblemu, będziesz się czuła jak u siebie w domu - nie będziesz się np. pytać, gdzie toaleta :) ;)

A póki co teraz rozglądam się za podłogami, bo jak przyjdą z wylewkami to chciałabym już mieć jakieś konkretne poziomy ustalone.

W salonie planujemy podłogę z desek, kuchnia i jadalnia chyba tak jak wszyscy - płytki (chociaż Jarek upiera się żeby w jadalni też były dechy bo przyjemniejsze dla stóp)

tak samo mam zaplanowane :lol: już kupiliśmy deski do salonu a temat kafli jest jeszcze otwarty :wink: :lol: teraz jesteśmy na etapie tynków na dole :lol:

no tak :lol: :wink:

u mnie planuje podobnie.......

salon może cos z gotowego parkietu

kuchnia tez myslałam nad dechą ale nie wiem...... może pokusze się na płytki imitujące drewno...........

gabinet chyba panele

reszta dołu płytki

Pablitoo WRESZCIE JESTEŚ? Czyżbyś był na wakacjach? To do Ciebie niepodobne, żebyś tak długo nie uczestniczył w naszych konwersacjach. Ja niestety na wakacje na razie nie jadę, bo tynkarzy trzeba pilnować, bo hydraulik i wylewki umówione. I ciągle jest "nie mogę bo..." Ale na pocieszenie pojechaliśmy wczoraj na U2 :lol: :lol:

W rzeczy samej - jestem na wakacjach :D - właśnie kończę układać kostkę brukową na opasce dookoła domu , poza tym właśnie kończę wykonanie i aranżację skarpy - takoż jak widać Orionowe wakacje ... / tylko kilka dni siedziałem u moich ukochanych teściów w podwarszawskiej wiosze celem rekreacyjnym jak i degustacyjnym :lol: /

No ale - od przyszłego tygodnia - do pracy ...

witajcie ponownie

budowa orionka postępuje dość szybko i właśnie głowimy się z majstrami jak to w tym naszym orionku jest ze stropem

Zmieniłem strop na monolit i okazuje się że zostawiając oryginalne podciągi czyli o wysokości 24 cm jest problem i wychodzi na to że sufit nie będzie jedą wielką połacią tylko właśnie bedą widoczne podciągi.

Czy ktoś jeszcze tak ma z posiadaczy orionka?

czy może znacie sposób na równy sufit?

niestety nie możesz zostawić podciągów z terivy muszi je ściągnąć a z projektu weź wyliczenia obciążenia stropu i według tego muszą tobie zrobić zbrojenie. Jak nie ściągniesz tych podciągów to będzie tobie pękał strop :-?

http://lh5.ggpht.com/_3ADBFWFEebA/SnxogYIb_GI/AAAAAAAABbA/0ReHPwHrgNI/s640/DSC04410.JPG

Prowadzisz wspaniały i ciekawy dziennik

czytasz moje wypociny? :D :wink:

myślałam że nikt oprócz Ewki-EwyWoj nie czyta

dziękuję za miłe słówka :D

No wiesz Ja czytam codziennie :wink: jak tylko przychodze na wachte to pierwsze co poczta i forum,a ze jest to 1900 to juz zawsze sa nowe newsy z budowy :wink:

Prowadzisz wspaniały i ciekawy dziennik

czytasz moje wypociny? :D :wink:

myślałam że nikt oprócz Ewki-EwyWoj nie czyta

dziękuję za miłe słówka :D

No wiesz Ja czytam codziennie :wink: jak tylko przychodze na wachte to pierwsze co poczta i forum,a ze jest to 1900 to juz zawsze sa nowe newsy z budowy :wink:

no i jak tu Was nie lubic :D

ślicznie dziękuję za przemiłe słówka :D :D :D :D :D

Ja również czytam Twój dziennik dankaf- w tej samej kolejności co kasiatomek- rano 8 poczatek pracy-poczta- forum-dziennik- i na koniec 16 poczta-forum i dziennik. Załuję,że sama nie piszę dziennika-ale teraz musiałabym wszystko odtworzyć aż do 2005 roku. Wiele spraw umknęło - dlatego Twój dziennik to super sprawa-będzisz miała co wspominać jak już będziesz mieszkac w orionku.

U nas chwilowa przerwa czekamy na drzwi i parapety- na drzwi ze stolbud Włoszczowa trzeba czekać aż 6 tygodni. W przyszłym tygodniu jedziemy po płytki do małej łazienki- tyle ze wybór jest trudny- prawdopodobnie bedą to rózne odcienie brązu. Czeka nas też zakup wyposażenia-ach jak ja uwielbiam zakupy- :D tylko kasy coraz mniej :cry:

orionek dziękuję :D

....pomyślałam sobie że może JA i tak juz zostało :wink:

pewnie są osoby które dopiero zaczynają bądź zaczną przygodę z Orionem i napewno kilka szczegółowych informacji im się przyda np.ilośc pustaków,m3 betonu itd..... :wink:(oczywiście wszystko w przybliżeniu)

jesli to nie tajemnica to ile będą kosztowac Wasze drzwi?z jednym przeszkleniem?

A co do płytek sama juz szukam tak żeby później nie na łapu capu.............chociaż mój mąż tego nie rozumie.......dlaczego? nie wiem :o dziwny jakiś :roll: :lol: :wink:

witajcie ponownie

budowa orionka postępuje dość szybko i właśnie głowimy się z majstrami jak to w tym naszym orionku jest ze stropem

Zmieniłem strop na monolit i okazuje się że zostawiając oryginalne podciągi czyli o wysokości 24 cm jest problem i wychodzi na to że sufit nie będzie jedą wielką połacią tylko właśnie bedą widoczne podciągi.

Czy ktoś jeszcze tak ma z posiadaczy orionka?

czy może znacie sposób na równy sufit?

niestety nie możesz zostawić podciągów z terivy muszi je ściągnąć a z projektu weź wyliczenia obciążenia stropu i według tego muszą tobie zrobić zbrojenie. Jak nie ściągniesz tych podciągów to będzie tobie pękał strop :-?

http://lh5.ggpht.com/_3ADBFWFEebA/SnxogYIb_GI/AAAAAAAABbA/0ReHPwHrgNI/s640/DSC04410.JPG

ok

dziekuje za podpowiedź

już zapadła decyzja że robie przeliczenia konstrukcji jeszcze raz

tym razem u jakiegoś porządnego archa bo ten co mi zrobił teraz to raczej się nie popisał, od samego początku był podejżany

dankaF napisałjesli to nie tajemnica to ile będą kosztowac Wasze drzwi?z jednym przeszkleniem?

A co do płytek sama juz szukam tak żeby później nie na łapu capu.............chociaż mój mąż tego nie rozumie.......dlaczego? nie wiem :o dziwny jakiś :roll: :lol: :wink:

Oczywiście ,że nie tajemnica -zamówilismy 6 szt drzwi ze stolbud włoszczowa- Decor-atlanitis kolor wisnia cena z oscieżnicami to 4388,00- 2pełne pozostałe z przeszkleniami-z szybą w standardzie chinchila- taka półprzezroczysta( za zmiane na mleczną zawołali 50 zł netto za 1 szybkę a mam ich 8 szt)co do meza- mam ten sam problem :wink:

a oto moje drzwi

http://www.stolbud.pl/pub/Image/m_drzwi/atlantis_4