Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

[

Co do drzwi z dostawką, to trzeba przyznać, że wyglądają bardzo fajnie i pasują do "dworkowo-klasycznego" klimatu Oriona, więc ja chyba bym ich na takie zwykłe nie zamieniła, choć wiem, że to dodatkowe koszty.

Przepraszam że zapytam - ale tak czytam i nie rozumiem - co to te drzwi z dostawką ?? - czyżby chodziło o naświetle boczne ?? - np coś takiego :

http://www.hohensee.pl/foto/sd/10.jpg

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak, takie z doświetleniem :lol: (ja powtórzyłam to dosłownie za Dobrusiak, która nazwała doświetlenie dostawką :wink: ).

Hihi, a ja powtarzam za producentami do których dzwonię i pytają mnie czy dostawka ma być otwierana czy też stała :lol: :lol:

Co do desek to faktycznie 350 to już z położeniem - takie dechy na gotowo. Dlatego też robię teraz akcję zw. z dzwonieniem i mailami do producentów. Jak znajdę coś tańszego to pojadę obejrzeć i zamówić. Ale najtańsze jakie do tej pory spotkałam są w Hajnówce, a to kawał drogi ode mnie. Chociaż jeszcze nigdy w tamtych rejonach nie byłam więc będzie pretekst żeby zwiedzić przy okazji okolice.

Tak, takie z doświetleniem :lol: (ja powtórzyłam to dosłownie za Dobrusiak, która nazwała doświetlenie dostawką :wink: ).

Hihi, a ja powtarzam za producentami do których dzwonię i pytają mnie czy dostawka ma być otwierana czy też stała :lol: :lol:

Dla porównania - oto nasze drzwi - z dostawką - nieotwieraną / klikać na miniaturę / :D

http://images49.fotosik.pl/183/b6600e7aebed621dm.jpg

Dla porównania - oto nasze drzwi - z dostawką - nieotwieraną / klikać na miniaturę / :D

http://images49.fotosik.pl/183/b6600e7aebed621dm.jpg

Jakiej firmy te drzwi i jaka cena?? Śliczne ....

Jakiej firmy te drzwi i jaka cena?? Śliczne ....

Dziękuję bardzo - przekażę żonie - ucieszy się :D

Drzwi jak i całość stolarki nabyliśmy TUTAJ - co do ceny - cała stolarka była liczona całościowo - takoż nie wiem ile solo kosztowały te drzwi - ale jak Ci zależy sprawdzę w umowie i podam cenę .

EwaWoj, piękne drzwi! Ozdobne, ale bez przesady, tak w sam raz. Wyglądają bardzo dostojnie.

Pablitoo, możesz powiedzieć żonie, że drzwi macie piękne, zresztą nie tylko drzwi, :wink: bo cały Wasz dom jest zachwycający! :D Na zdjęciach, budynek wygląda jak z katalogu. Mam takie ulubione zdjęcie Waszego domku na tle zachmurzonego nieba. Cudny jest! A wracając do drzwi, to taki klasyczny kształt pewnie będzie i u mnie, tak że namiary na firmę zapisane. 8)

Ilonka, fajny domek, fajne schody :D Kiedy zaczęliście budowę? Tak pytam z ciekawości, bo my pewnie zaczniemy wiosną w przyszłym roku i zastanawiam się na jakim etapie będziemy za rok?

Właśnie, chwilę temu, kurier przywiózł mi zamówiony projekt domu! :lol: Już zdążyłam przejrzeć wszystko. Fajnie by było mieć taki zaczarowany ołówek i myk, obrysować projekt i dom się urealnia – pamiętacie tą bajkę? :wink: :)

Dom zaczęliśmy budować dwa lata temu . W tej chwili brakuje tylko elewacji zewnętrznej i podłóg .

Piszesz, że dzisiaj otrzymałaś projekt domku . Ciekawa jestem czy zamówiłaś wersje z garażem czy bez . Ja mam bez garażu i powiem , że trochę żałuję. Garaż powoduje ,że dom wydaje się większy (widziałam wersję z garażem i zdecydowanie lepiej wygląda ) . Zyczę powodzenia :D

Ilonka, fajny domek, fajne schody :D Kiedy zaczęliście budowę? Tak pytam z ciekawości, bo my pewnie zaczniemy wiosną w przyszłym roku i zastanawiam się na jakim etapie będziemy za rok?

No to jest nas już DWÓCH, którzy rozpoczynają na przyszłą wiosnę. Mój będzie Orionkiem z podwójnym garażem w lustrzanym odbiciu...już nie mogę się doczekać robót budowlanych.....a trzeba oczekiwać na te wszystkie papierkowe sprawy:(

No to jest nas już DWÓCH, którzy rozpoczynają na przyszłą wiosnę. Mój będzie Orionkiem z podwójnym garażem w lustrzanym odbiciu...już nie mogę się doczekać robót budowlanych.....a trzeba oczekiwać na te wszystkie papierkowe sprawy:(

To taki sam jak mój, też podwójny garaż i odbicie lustrzane. Mnie też te papierkowe sprawy trochę przerażają, ale damy radę. Teraz szukam ekipy i zastanawiam się czy ceny materiałów budowlanych jeszcze spadną w dół, czy pójdą w górę na wiosnę? Może ktoś ma dojścia u wróżki? :wink: :lol:

Ciekawa jestem czy zamówiłaś wersje z garażem czy bez . Ja mam bez garażu i powiem , że trochę żałuję. Garaż powoduje ,że dom wydaje się większy (widziałam wersję z garażem i zdecydowanie lepiej wygląda ) . Zyczę powodzenia :D

Ilonka, dziękuję za życzenia powodzenia – na pewno się przydadzą. :) Co do wyglądu Oriona bez garażu, to mnie się bardzo podoba, ba, nawet się zastanawialiśmy nad takowym. Wg mnie dom + osobny garaż i fajny podjazd do domu (np. taki jak podjazdy pod dawne dworki) wygląda świetnie i bardzo klasycznie. Zresztą Orion III, którego zdjęcia są na stronie www pracowni projektowej Dobre Domy i na okładce ich katalogu jest tego najlepszą ilustracją – piękny dom i pięknie zagospodarowana przestrzeń przy domu.

To taki sam jak mój, też podwójny garaż i odbicie lustrzane. Mnie też te papierkowe sprawy trochę przerażają, ale damy radę. Teraz szukam ekipy i zastanawiam się czy ceny materiałów budowlanych jeszcze spadną w dół, czy pójdą w górę na wiosnę? Może ktoś ma dojścia u wróżki? :wink: :lol:

Ja zakupiłem pustaki w bardzo dobrej (myślę) cenie. Zapłaciłem za całe "44" Porothermu równe 7zł. Już teraz cena jest wyższa więc póki co cieszę się bardzo z oszczędności jakie udało się wygospodarować.

Myślę osobiście że teraz jest najlepszy czas na zakupy budowlane, bo gdzie by nie patrzeć to wszystko powoli zaczyna się już ruszać...nowe budowy wyrastają jak grzyby po deszczu..