Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pablitoo co do okien w garażu to masz rację, że okna doświetlają garaż ale jak przeliczysz cenę tych okienek bo za darmo one przecież nie są oraz ilość zużywanego prądu to może i na jedno wyjdzie :wink: dla mnie garaż to tylko wjazd i wyjazd samochodem :D

Z tym nie zgodzę się nigdy..Garaż nigdy w moim przekonaniu nie był pomieszczeniem tylko na wjazd i wyjazd samochodem!!!

Pablitoo co do okien w garażu to masz rację, że okna doświetlają garaż ale jak przeliczysz cenę tych okienek bo za darmo one przecież nie są oraz ilość zużywanego prądu to może i na jedno wyjdzie :wink: dla mnie garaż to tylko wjazd i wyjazd samochodem :D

Z tym nie zgodzę się nigdy..Garaż nigdy w moim przekonaniu nie był pomieszczeniem tylko na wjazd i wyjazd samochodem!!!

widzisz a dla mnie jest :wink: :lol:

Ewka! Ty nie żartuj z koleżanki :wink:

Jak nie wiatrołap, to teraz okna :lol:..................te wybory

To Ci się dopiero Danusiu rozkręca.Zobaczysz co będzie na etapie lamp,karniszy i wyposażenia.Cała radość i przyjemność urządzania domku gdzieś pryska,bo od samego patrzenia na te wszystkie cudeńka w głowie się kręci a jak przychodzi coś wybrać to okazuje się,że jest wiele przeszkód,które uniemożliwiają wybrać tę wymarzoną rzecz.Trzeba też nieżle się namyśleć,żeby wszystko do siebie dopasować/wygląd,praktyczność i oczywiście cenę/.Ja bardzo się cieszę ze swojego domku,ale ostatnie 3 m-ce spędziłam na codziennym wybieraniu czegoś i chciałabym mieć to już z głowy.Dlatego chętnie czytam tę stronę,bo tu można poczytać za i przeciw a to ułatwia podjęcie decyzji.Ciekawa jestem czy u Tych,którzy już mieszkają też był kryzys i tzw. zmęczenie materiału :lol:

P.S.Siedzę już na walizkach,dookoła wory,wory,wory...i pod oczami też 8) Trzymajcie kciuki,bo czeka mnie trudna przeprowadzka po11 latach z domu pełnego rzeczy i ciężkich mebli.

mgdac napisała drzewko38 Zlew to konglomerat teki. Bardzo taki chciałam, bo NIENAWIDZĘ plam po wodzi, które są widoczne na metalowych i ja MUSIAŁAM wycierać taki zlew po każdym otwarciu kranu. Plam po wodzie nie znać wogóle. Ja jestem w pełni usatysfakcjonowana (oczywiście na ciemnych plamy będą!!!). Na pewno częściej trzeba przemyć cifem, bo widać bardziej taki zwykły brudek, ale wolę to zrobić raz na tydzień zamiast raz na dwa i nie latać ze szmatką 10 razy dziennie.

Dzięki za podpowiedż .Zlew już mam też TEKA chociaż z innej serii,ale taki mi pasował.Bardzo się z niego cieszę,gdyż to był jeden z nielicznych zakupów,który odpowiadał mi bez dyskusyjnie ceną i wyglądem/beż ok 899 z łociekacz plus 2komory w tym1 mała/Pozdrawiam

(...).Ciekawa jestem czy u Tych,którzy już mieszkają też był kryzys i tzw. zmęczenie materiału :lol:

P.S.Siedzę już na walizkach,dookoła wory,wory,wory...i pod oczami też 8) Trzymajcie kciuki,bo czeka mnie trudna przeprowadzka po11 latach z domu pełnego rzeczy i ciężkich mebli.

Był kryzys i zmęczenie materiału - a jakże - był ... :lol:

Zwłaszcza że my sprzedaliśmy wówczas mieszkanie w Krakowie i musieliśmy je opuścić przed całkowitym wykończeniem Oriona - oj mieliśmy jazdę bez trzymanki - mieliśmy - jak sobie przypomnę to do dzisiaj jestem pełen dla nas podziwu :D

Widzisz - bo Ty jestes kobietą 8) - ale musisz brać pod uwagę swojego męża ...

:lol:

Ewka! Ty nie żartuj z koleżanki :wink:

Jak nie wiatrołap, to teraz okna :lol:..................te wybory

To Ci się dopiero Danusiu rozkręca.Zobaczysz co będzie na etapie lamp,karniszy i wyposażenia.Cała radość i przyjemność urządzania domku gdzieś pryska,bo od samego patrzenia na te wszystkie cudeńka w głowie się kręci a jak przychodzi coś wybrać to okazuje się,że jest wiele przeszkód,które uniemożliwiają wybrać tę wymarzoną rzecz.Trzeba też nieżle się namyśleć,żeby wszystko do siebie dopasować/wygląd,praktyczność i oczywiście cenę/.Ja bardzo się cieszę ze swojego domku,ale ostatnie 3 m-ce spędziłam na codziennym wybieraniu czegoś i chciałabym mieć to już z głowy.Dlatego chętnie czytam tę stronę,bo tu można poczytać za i przeciw a to ułatwia podjęcie decyzji.Ciekawa jestem czy u Tych,którzy już mieszkają też był kryzys i tzw. zmęczenie materiału :lol:

oczywiście, że trzymamy kciuki :lol: do karniszy to u mnie jeszcze kawałek ale chciałabym już je zakładać :wink: :lol:

Widzisz - bo Ty jestes kobietą 8) - ale musisz brać pod uwagę swojego męża ...

:lol:

hi, hi :wink: mój mąż ma cały budynek gospodarczy a to ok.70 m i piwniczka ok.35 m :D

trzymamy,trzymamy mocno :D

a co do wykańczania wnętrz na pewno masz rację, że chciałoby się wszystko tak na "zaraz" ale należę do prawie cierpliwych :oops: więc pomalutku i może uda mi się zrealizowac co nieco z moich osobistych marzeń :wink:

Witam serdecznie :)

Jestem już po tynkach - wyszło nam 670 m2, ale chyba wszystko zależy od sposobu obliczania przez firmę wykonującą. Początkowo powiedzieli 720m2, ale mój ślubny postanowił, że sprawdzimy firmę, więc śmigaliśmy po pokojach i liczyliśmy wszystko.

Drzewko38 POWODZENIA przy przeprowadzce, a Ty życz nam, byśmy szybciutko dołączyli do mieszkających już o Orionach :)

Pablitoo napisał: Był kryzys i zmęczenie materiału - a jakże - był ... :lol:

Zwłaszcza że my sprzedaliśmy wówczas mieszkanie w Krakowie i musieliśmy je opuścić przed całkowitym wykończeniem Oriona - oj mieliśmy jazdę bez trzymanki - mieliśmy - jak sobie przypomnę to do dzisiaj jestem pełen dla nas podziwu :D

Dzięki za słowa pociechy trochę mi rażniej .U nas podobna sytuacja.Obecny dom obiecany do wynajęcia od września.Od 2 m-cy wokół starego domu mąż przygotowywał teren pod wynajem/ponad20 ciężarówek gruzu do tego kopary,spychary,ubijarki i pył na i w domu/.Nowy gospodarz już ciśnie.Prawdopodobnie do Oriona wprowadzę się na dniach i będę miała towarzystwo pracowników a najgorsze to,że nie zdążę posprzątać,bo pracują tam jeszcze/montaż łazienek,szaf,kosmetyka kuchni/za tydzień przyjdą do bruku.Czeka mnie ciężki czas.Do tego tradycyjnie rozbieżność poglądów z szanownym małżonkiem. :roll: Cudowne jest tylko to,że niedaleko mieszkają rodzice i obiecali nam i dzieciom na początek łyżkę strawy. :wink: