Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pablitoo a może masz zdjęcia z środka ? Szczególnie interesuje mnie spiżarka,bo myślę czy nie powiększyć i pokój nad garażem . Pozdrawiam :p

Hmmm - bardzo bym chciał Ci pomóc - ale niestety - nie mamy spiżarki ... :oops:

- natomiast pokój nad garażem - mam tylko takie foto - fragment pokoju z serwerem i z częścią naszej biblioteczki :

http://img43.imageshack.us/img43/4617/pict52271.jpg

Witam wszystkich.Czas abym i ja sie pochwalił jak rośnie mój Orion.Ekipa murarzy weszła 03.09.2009 i tak wygląda na dzień dzisiejszy:

http://adammxxx.fotosik.pl/albumy/686471.html

Pięknie :D

Widzę, że powiększyliście wszystkie okna.

Czy wylewka już jest zrobiona na gotowo, czy to dopiero chudziak i jeszcze będziecie robić ocieplenie?

Pytam, bo widzę, że powiększyliście wszystkie okna. Szczególnie wykusze mi się podobają, tylko może być problem w kuchni, jeśli będziecie chcieli ustawić tam szafki pod oknem :-?

Bo jeśli dojdzie styropian i wylewka to trzeba doliczyć kilka centymetrów, a to oznacza, że okna będą jeszcze niżej.

Nie wiem, jak to planujecie zrobić, ale tak mi się rzuciło w oczy więc pytam :wink:

Montował ktoś Centralny Odkurzacz w Orionku?

Ja zamontowałem - w sensie na razie instalacje gdyż jestem an etapie stanu surowego otwartego

My a właściwie mój mąż też chciał robić tą instalację, ale się rozmyśliliśmy :wink: (czyt. zagadałam go) Nie rozglądałam się teraz za tymi odkurzaczami i nawet nie wiem jak to się w tej chwili cenowo przedstawia. Zdradzisz ile Ws wyniosła instalacja?

Montował ktoś Centralny Odkurzacz w Orionku?

Ja zamontowałem - w sensie na razie instalacje gdyż jestem an etapie stanu surowego otwartego

My a właściwie mój mąż też chciał robić tą instalację, ale się rozmyśliliśmy :wink: (czyt. zagadałam go) Nie rozglądałam się teraz za tymi odkurzaczami i nawet nie wiem jak to się w tej chwili cenowo przedstawia. Zdradzisz ile Ws wyniosła instalacja?

Jasne - wśród orionowiczów nie ma tajemnic.

Instalacje odkurzacza podzieliłem na 2 etapy

I etap - instalacja (na etapie stamu surowego otwartego)

II etap - montaż jednostki centralnej (po tynkach)

W tej chwili mam wykonany etap I a kosztował on mnie 1500 PLN (tj. materiały + robocizna + z faktura). To jest cena za 6 gniazd (w tym gniazdo w jednostce centralnej - w odkurzaczu znaczy)

Mam już też wybraną i zakontraktowaną jendostke centralna.

Ja wybrałem VACUFLO, model TC280 z zestawem Magnum Plus

Mam na to cenę 3030 zł. brutto

Oczywiście montaż i rozruch w cenie.

plan podobnie jw pierwszy etap skończony trzy gniazda 1 garaż, 2 przedpokój parter, 3 piętro w centralnym punkcie , poza tym mam dwie szufelki pierwsza w kuchni przy spiżarce, druga tuż przy wejściu. Ja wybrałem Beama do tej pory materiały , montaż, faktura 1020 zł. Odkurzacz montuję w garażu patrząc od zewnątrz po prawej stronie przy wejściu dzięki temu gniazdo z odkurzacza starcza na to by poodkurzać samochody np przed garażem nie trzeba wjeżdżać

koszt odkurzacza w tej chwili to ok 3500 zł ale modelu jeszcze nie wybrałem

Adammxxx, gratulacje! Tempo, że hej! :o Jak tak dalej pójdzie, to za miesiąc się wprowadzicie :wink: :lol:

odkurzacz centralny fantastyczny wynalazek :D u mnie niestety jego zabraknie a szkoda bo w planach był :(

Ewa, fantastyczna to jest Roomba, Ty siedzisz i pijesz kawę a ona odkurza. Ja ją przygarnę na pewno jak już domek będzie. :D

a tak na marginesie jestem ciekawa czy faktycznie Roomba jest tak dobra jak na firmie to pokazują? czy to taki chwyt marketingowy :wink:

Z tego co słyszałam od użytkowników Roomby, to sprawdza się dobrze, szczególnie na dużych powierzchniach, czyli lepiej w domach niż w mieszkaniach. Podobno świetnie sobie radzi z sierścią zwierząt, piaskiem itp.