Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzisiaj dostaliśmy pierwszą ofertę na robena 25320,39zł

łącznie z oknami dachowymi i orynnowaniem.

Widziałam ruppceramike kolor tekowy-piękna.Właśnie taki kolor jaki szukałam czyli ciemny brąz.No cóż cena już mniej.

Dankaf czy mozesz mi powiedziec czy ta cena byla cena ostateczna za jaka kupiliscie dachowke??

Widziałam ruppceramike kolor tekowy-piękna.Właśnie taki kolor jaki szukałam czyli ciemny brąz.No cóż cena już mniej.

Dankaf czy mozesz mi powiedziec czy ta cena byla cena ostateczna za jaka kupiliscie dachowke??

ja tydzień temu zakontraktowałem robena średzka falista czrano-brazowa za 26000 zł.

w tym jest: dachówka komplet, robocinza, okna dachowe fakro 4 szt.,

ja sam tylko stawiam więźbę i deskuje a ekipa od dachówki reszte

Mam male pytanko dotyczace drzwi do kotlowni.Mianowicie czy zrobiliscie tam drzwi takie jak w projekcie czy inne macie rozwiazanie.Pablitoo ty chyba o ile pamietam masz tylko drzwi do garazu?i korytarzem sie idzie do lazienki i kotlowni

Dobrze pamiętasz :D

W całym tym korytarzyku mam szafę garderobianą , a po przeciwnej stronie drzwi do łazienki i pralni .

Pytanie to PABLITOO

Jak dobrze pamiętam sadziłeś tuje smaragd.

Czy mógłbyś napisać w jakim odstępnie sadziłeś jedno drzewko obok drugiego?? I w jakiej odległości od przyszłego ogrodzenia/granicy działki?

Pamiętam, że w przyszłości chciałeś osiągnąć efekt delikatnego stykania się gałązek sąsiednich drzewek między sobą...

..i jeśli można czy mógłbym zarzucić jakąś fotkę??

Dzięki!!

cześc :)

dachówkę kupiliśmy za 14663,07zł - roben średzka falista - brąz

oczywiście z całym dodatkowym wyposażeniem :wink:

dachówka,gąsiory,denka,klamry,spinki........itd.

w tej chwili otrzymalismy wycenę na rynnę Marleya na 2897,26zł

nie zamawialiśmy jeszcze okien dachowych

Kasiatomek, zamek na wzgórzu piękny!

:D

Powiem szczerze że Roomba zainteresowała mnie niesamowicie - tak analizując i oglądając jej prezentację - zaczyna docierać do mnie że "TO" jest to czego z żoną bezskutecznie szukaliśmy już od wielu lat :D

Pablitoo, to jak już kupisz TO, to koniecznie daj znać jak się sprawuje.

Nieprędko - oj nieprędko to nastąpi - sprawdzałem ceny na Allegro - za 800 pln to można kupić starszy model Roomby - seria 2 - jeżeli już kupować to serię 5 - a tu już minimalna cena to ca 1400 pln ... - no i kota nie dokładają :lol: - a jak będzie działać Roomba bez drivera ??

Nieprędko - oj nieprędko to nastąpi - sprawdzałem ceny na Allegro - za 800 pln to można kupić starszy model Roomby - seria 2 - jeżeli już kupować to serię 5 - a tu już minimalna cena to ca 1400 pln ... - no i kota nie dokładają :lol: - a jak będzie działać Roomba bez drivera ??

Pablitoo, z tego co czytałam, to najlepiej na e-bayu, albo z USA, lub Francji przywieźć. Ktoś mi mówił, że najnowszy model we Francji kupił (razem z przesyłką) za 1400zł. Więc dużo taniej niż w Polsce... no, ale bez kota :wink: :lol: . Słyszałam też, że są już podróbki Roomby, ale nie wiem jak się sprawdzają.

Witajcie,

...pytanie, które zrodziło mi się po ostatniej wizycie na składzie PSB :o

Ponoć większość inwestorów startujących dopiero ze swoimi budowami po zalaniu ławic nie szałuje fundamentów tylko robią je już z betonowych pustaków zalewanych w środku betonem...

Co Wy o tym sądzicie? Jakie plusy i minusy...co tańsze/co droższe oraz oczywiście co mocniejsze i bezpieczniejsze...

My nie szalowaliśmy. Ławy wylane prosto do gruntu, następnie reszta fundamentu, ta ponad gruntem wymurowana z bloczków betonowych. Bloczki pełne, więc nie były zalewane już żadnym betonem. Nie braliśmy wcale pod uwagę szalowania. Tak jest na pewno prościej i chyba taniej. Ale ja ekspertem nie jestem, Męża do sklepu wysłałam, więc nie ma kto potwierdzić, trzeba zaczekać, aż Nasi forumowi panowie potwierdzą :D

ja osobiście lałem ławe i ściane finadamentową z b20

i jedno i drugie w szalunkach drewnianych

ile mnie to kosztowało pieniędzy i nerwów to ho ho...

gdybym budował ponownie to wybrałbym opcje: ława lana w grunt a ściana murowana z bloczków betonowych

ale teraz to już "po ptokach"

Jak to dobrze że u mnie jeszcze nie jest po ptokach\ :D

Poważnie myślę nad bloczkami betonowymi, ale takimi pustymi w środku co by jeszcze druty żebrowane co jakąś odległość zalać w ławicy i ponownie w przy zalewaniu bloczka betonowego w środku.

Zastanawiam się jakie są "techniki", aby z równym poziomem wyjść..czy w razie dużego spadu na działce....