Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

oj tak przeprowdzka pięknie brzmi :D ale wolałabym już mówić: mieszkam

Przeprowadzka pięknie brzmi przed przeprowadzką - w trakcie to jest horror 8) - no i oczywiście po przeprowadzce również pieknie brzmi ... :D

tak masz rację też przeżyłam jedną przeprowadzkę, której raczej nie zapomnę :roll: dlatego chciałabym mieć to już za sobą a tu jeszcze trochę pracy nas czeka :-?

hurra- nareszcie przyjechały drzwi :) koszt 3850,00 :-? tylko 6 szt reszta póżniej-dużo póżniej :cry:

Kochane pieniążki ...............................

Pokazać :D drzwi oczywiście, bo teraz każdy ciekawy, chyba każdy :roll:

Ja w każdym bądź razie bardzo :wink:

Pokazać zdecydowanie! Ja jestem ciekawa bardzo.

Justa, fajny psiak w avatarze, twój, czy to wilczarz?

Justa, fajny psiak w avatarze, twój, czy to wilczarz?

Poniekąd i mój. Właściwie to on u rodziców mieszka, ale że ja też mieszkam z rodzicami jak do kraju przyjadę, to on i mój :D

Poza tym, to obie działki nadzoruje więc zgodnie stwierdziliśmy że on nasz wspólny :wink:

Na tym zdjęciu to on tak śmiesznie wygląda, bo wypoczywał akurat i mu się "ucha" zadarły. Może dlatego wilczarza Ci przypomina, ale to jest terier niemiecki.

tu jest bardziej podobny do siebie

http://images33.fotosik.pl/45/041327a94edf7b5cm.jpg

Dankaf jestes moze tu dobra kobieto??? :wink:

Mam do ciebie pytanko.Czy masz moze gdzies zapisane ile sztuk pustakow Terivy i belek stropowych kupowaliscie na strop ???

bo widzialem ze obrzezy wiencowych 80 sztuk

:D Pytam bo ostatnio jak dalismy do wyliczenia jak robilismy strop w piwnicy to bylo malo i musielismy jezdzic i szukac ,a sama wiesz jak to jest robotnicy chca na zaraz.

A wy juz leniuchujecie do wiosny?

Dankaf jestes moze tu dobra kobieto??? :wink:

Mam do ciebie pytanko.Czy masz moze gdzies zapisane ile sztuk pustakow Terivy i belek stropowych kupowaliscie na strop ???

bo widzialem ze obrzezy wiencowych 80 sztuk

:D Pytam bo ostatnio jak dalismy do wyliczenia jak robilismy strop w piwnicy to bylo malo i musielismy jezdzic i szukac ,a sama wiesz jak to jest robotnicy chca na zaraz.

A wy juz leniuchujecie do wiosny?

dziękuję :wink:

juz piszę

-pustak stropowy TERIVA betonowy deklowany 130szt(pamiętam że zabrakło nam...... chyba z 5 szt :roll: ,więc możliwe że poszło 135szt)

-pustak stropowy TERIVA keramzyt 632szt

-belka stropowa 540cm 7szt

-belka stropowa 450cm 10szt

-belka stropowa 390cm 15szt

-belka stropowa 600cm 10szt

-belka stropowa 400cm 1szt

muszę jeszcze sprawdzic ilośc zakończeń wieńcowych :wink:

kup więcej bo ta ilośc jest akuratna - pustaka stropowego

pozdrawiam

Bardzo się cieszę że pomogłam :wink:

gdyby coś to śmiało pytajcie..............zawsze pomogę

a co do zestawienia masz rację napisałam ogólnie strop bez wyszczególnienia :oops: ....to nygustwo :wink:

Ps.obrzeży wieńcowych będzie więcej !!!!!!!!

i tak:

-obrzeża wieńcowe 30x24x50 104szt

-obrzeża wieńcowe dł 25cm 80szt - na wewnętrzne ściany

Witajcie,

Czy nie szałując fundamentów tylko robiąc je z kostek betonowych (ławica tak czy owak lana, ale to nie ma wpływu) należy je zakończyć laniem wieńca betonowego?? Takie oto NOWOŚCI usłyszałem od "fachowców" kiedy zadałem pytanie...

Chcę dobrze przygotować się na budowlaną wiosnę, więc wypytuję różnych "fachowców" o wszystko...

Jakie jest Wasze drodzy forumowicze zdanie??

Witajcie,

Czy nie szałując fundamentów tylko robiąc je z kostek betonowych (ławica tak czy owak lana, ale to nie ma wpływu) należy je zakończyć laniem wieńca betonowego?? Takie oto NOWOŚCI usłyszałem od "fachowców" kiedy zadałem pytanie...

Chcę dobrze przygotować się na budowlaną wiosnę, więc wypytuję różnych "fachowców" o wszystko...

Jakie jest Wasze drodzy forumowicze zdanie??

NIE TRZEBA!

Można i warto się nad tym zastanowić ale na pewno nie trzeba.

Podstawowa kwestia to warunki gruntowe. Jeśłi masz kiepskie to bym zrobił a jeśli przyzwoite to nie ma sensu pakować kasy.

Jest jeszcze inna kwestia.

Jeśli zamierzasz budować i wprowadzić się w jednym roku to MOIM ZDANIEM bym wieniec zrobił ale zbrojony. Dzieki temu zapobiegniesz ewentualnym pęknięciom ścian jak budynek będzie nierówno osiadał.[/b]