Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Drzewko38, gratulacje!!! Bardzo się cieszę, że wszystko z przeprowadzką poszło jak należy i, że tak fajnie się mieszka w Orionku. :D Z wielką ciekawością czekam na zdjęcia.

Oj ta pogoda za oknem jest przerażająca. :evil: Jak ja nie lubię takiego mokrego śniegu i to w październiku.

Orionek, moje dziecko też dziś rano klaskało z radości, że będzie lepić bałwana :lol: – co za brak współpracy z załamaną pogodą matką :wink:

Drzewko38 cudownie że już przeprowadzkę macie za sobą, a co do rzeszy fachowców przemykających się po Waszym domu to będziecie się za jakiś czas śmiać z tego zamieszania.

Czekamy oczywiście wszyscy z utęsknieniem na zdjęcia, bo dla nas - budujących się to prawdziwy skarb.

Uhuha, uhuha nasza zima zła - nas też nawiedziła. I jak to teraz wszystko zorganizować? Chcę kafelkarzy wpuścić za miesiąc i jak oni biedaczki będą w takim zimnie, jak jeszcze gazu nie mam, bo dopiero na początku grudnia będą nas przyłączać? Chyba będę nad panem stała i chuchała na niego, żeby było cieplej.

zima może przyjść pełną gębą :D

mam nadzieję, że się mylisz :wink:

Mimo wszystko lubię zimę u nas na wsi :D - zwłaszcza jak dosypie mnóstwo śniegu , mróz szczypie a w domku ciepło i przyjemnie , ogień buzuje w kominku ... - ekhhhh :lol:

- w zeszłym roku w zimie jak nas zasypało śniegiem że droga była nieprzejezdna - fajnie było ... :D

Pablitoo lepiej niech ta zima jeszcze poczeka ok.1 mca :D u mnie ogrzewanie jeszcze się montuje :-?

Nie Ewka! Niech przyjdzie tylko na święta a później znika :wink:

To rozumiem-popieram :D -a za oknem " na całej połaci śnieg"- i nie wziełam nic do skrobania szyb i opony letnie o zgrozo -a na budowie ciapciualucha, że tylko wysokie gumowce pomogą a w dodatku to całe "dziadostwo"wnosi sie do domu a ja tylko jadę na szczocie :evil: - dziś zapodaje wycieraczki i chodniki trzeba sie zacząć szanować :lol:

No jak tam Orionowicze tej zimy ?? :lol: - wczoraj późnym wieczorem jak wróciłem do domu nie poznałem okolicy - no i mojego domu - czapa ze śniegu tak na oko z 30-40cm na dachu i na całej działce ...

Piękna zima ... 8)

Pablitoo, Ty nie opowiadaj, :wink: tylko wklejaj zdjęcia – człowiek by oczy nacieszył Twoim pięknym domkiem :lol:

Cisza, bo wszyscy ciężko pracują 8)

Kasia i Michał B.

Gratuluję postępów czekamy na więcej :wink:

U nas kładziemy płytki w jadalni- tato stwierdził- że przez moje wymysły to wiecej czasu schodzi na kombinowaniu- jak dociąć płytkę (chciałam osmiokąt w innym kolorze i po zewnętrznej w innym kolorze)-dobrze, że ma do tego cierpliwość, a poza tym

dziś mieli zjawić sie hydraulicy do podłączenia i uruchomienia c.o. mieli być o 7,00 i co.... :-? nadal czekamy...........

Oto kilka fotek naszego oriona.

http://www.k2k2.fotosik.pl/

Gratulacje :D

Jestesmy na podobnym etapie. I tez mamy okragle filary

:lol:

Mam pytanie do wszystkich, nasz dom juz jest ocieplony , zima sie zbliza, a my nie mamy jeszcze ogrzewania. Czy uwazacie , ze bezpieczne jest zostawienie domu w takim stanie czy jednak ogrzewanie jest niezbedne???

Dziekuje i milego dnia :lol:

No jak tam Orionowicze tej zimy ?? :lol: - wczoraj późnym wieczorem jak wróciłem do domu nie poznałem okolicy - no i mojego domu - czapa ze śniegu tak na oko z 30-40cm na dachu i na całej działce ...

Piękna zima ... 8)

Pablitoo, Ty nie opowiadaj, :wink: tylko wklejaj zdjęcia – człowiek by oczy nacieszył Twoim pięknym domkiem :lol:

(...)

- nie ma co wklejać ... :(

Mam pytanie do wszystkich, nasz dom juz jest ocieplony , zima sie zbliza, a my nie mamy jeszcze ogrzewania. Czy uwazacie , ze bezpieczne jest zostawienie domu w takim stanie czy jednak ogrzewanie jest niezbedne???

Dziekuje i milego dnia :lol:

Jeżeli stan wnętrz masz podobny jak Kasia i Michał to ja bym bezwzględnie ogrzewał - nie ma nic gorszego jak wilgoć w zimnym domu ...

Ja już od roku mieszkam w domu orion I. i jak narazie jestem z niego niezadowolona.

1. kuchnia zbyt mała a praktycznie brak kuchni. zmieściły mi sie dosłownie 4 szafki stojące i mała 40cm. zmywarka i piekarnik. przez duże okno nie mogłam powieścić dużo szafek no i niem mam szafki z szuszarką.

2. nie ma jadali i nie mam gdzie postawić dużego stołu na imprezy takiego na 8-10 osób.

3. łazienka na dole mała ale to nie jest jeszcze problem,b o góra nadrabia.

4. schody w domu mam drewniane bo nie dało sie zrobić murowanych.

5. salon ok. duży i przestrzenny

6. mały pokój na dole przydaje siei też jest ok. tylko po co w nim tak duże okno z wyjściem na taras - porażka!

7 największą porażką jednak jest KOTŁOWNIA!!!!! ZA MAŁA! nie ma osobnego wejścia tylko trzeba iść przez garaż (który jest i tak zbyt krótki i wąski jak na kąbi lub wana). My palimy w domu miałem i trzeba przez garaż nosić wiadra z opałem i popiołem - tragedia.

Pozatym zrobiliśmy ściankę działową pomiedzy kotłownią i łazienką żeby dym nie przedostawał sie do domu a i tak w domu śmierdzi dymem.

Będziemy na wiosnę dobudowywać kotłownię z tyłu garażu i kuchnie z przodu domu. szkoda bo zepsuje to cały urok domu ale ....

8. taraz mógłby być bardziej zadaszony bo jak deszcz zacina to mamy mokre mebelki na tarazie.

9. pomieszczenie nad garażem: zrobiliśmy tam sypialnię ale nie da sietam spać zimą i jesienią bo jest tam strasznie zimno!!! ciągnie od podłogi czyli od garażu.

10. w łazience na górze połozyłam brązowy gres - porażka! widać kaźdą plamkę! no i powinno tam być jednak ogrzewanie podłogowe.

11. przez okna dachowe jest zimno!

12. bardzo brakuje na górze garderoby!!!!!!!

pozatym domek fajny, przytulny ale aż tyle zmian....załamka . dziś wybrałabym inny dom