Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Orionek napisał:

Witaj

słuze pomocą -i wklejam link do Twojego zdjęcia- schody super proszę o więcej zdjęć

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bc48c36503df4d24.htmle.jpg

Witaj Orionek. dzięki za pomoc, mam trochę innych zdjęć, napisz proszę jak to wstawiać, bo nie bedę cały czas korzystał z pomocy.

Dzieki za pochwałę schodów. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

(...)

Witaj Orionek. dzięki za pomoc, mam trochę innych zdjęć, napisz proszę jak to wstawiać, bo nie bedę cały czas korzystał z pomocy.

Założyłeś już album na fotosiku - więc do niego wrzucaj więcej fotek - adres już jest - więc sobie obejrzymy :D

http://nemrod25.fotosik.pl/ - link do Twojego albumu .

(...)

Założyłeś już album na fotosiku - więc do niego wrzucaj więcej fotek - adres już jest - więc sobie obejrzymy :D

podpisuję się :wink:

i wielka prośba -stoje przed wyborem kabiny prysznicowej i tu zonk :o co wybrać kabinę kompletna ( wstawiam i juz) czy tez brodzik osobno, kabina, panel - podobno płytka ścienna powinna schodzic na brodzik , poniewaz wtedy łatwiej uszczelnić i nie dopuścić do podpływania wody pod brodzik :o - co robić???????jak jest u Was?

U nas kabina nabyta jako komplet - ale - brodzik osobno , szkło osobno / nasza kabina jest z giętego szkła , nie ma innych elementów / .

Brodzik ustawiony i zamocowany a następnie położone płytki na ścianach - więc - płytki nachodzą na krawędź brodzika - bezwzględnie tak jest bezpieczniej - łatwiej jest łączenie uszczelnić i nie ma niebezpieczeństwa że woda będzie podciekać poza brodzik w miejscu łączenia z płytkami ściennymi .

Brodzik ustawiony i zamocowany a następnie położone płytki na ścianach - więc - płytki nachodzą na krawędź brodzika - bezwzględnie tak jest bezpieczniej - łatwiej jest łączenie uszczelnić i nie ma niebezpieczeństwa że woda będzie podciekać poza brodzik w miejscu łączenia z płytkami ściennymi .

Jakbym słyszała tatę i co...jadę na na budowę a tata przyjechał rano i wziął się za robotę patrzę i nie wierzę a tam płytki na całej ścianie w rogu gdzie ma być prysznic :o " no przecierz mieliscie kupić gotową kabinę(to tata) a ja na to "Mielismy...kobieta zmienną jest." :cry: -no teraz to będzie jazda albo zrywamy płytki :evil: albo kupujemy gotową kabinę ..... i bądź tu człowieku zdrowy :-? ( powiedział mój mąż) :wink:

Hura ,mam chwilkę internetu :D U nas prysznic montowano następująco:tynk na ścianie i wylewkę pod brodzik zamalowano specjalną substancją coś w rodzaju gumy,było to najpierw niebieskie a jak wyschło zrobiło się niewidoczne ma zapobiegać pleśni i przepuszczaniu wilgoci na to położono płytki również na podłodze pod brodzikiem/pod wanną też/potem osadzono brodzik uszczelniono silikonem no i kabina kwadratowa ,panel z dużą deszczownicą plus mniejsza "słuchawka"1300 bez większych wypasów żeby mniej się psuło i sprzątało.

P.S>Zdjęcia porobione,ale nadal nie mam internetu :cry: :(

Ale cisza ... - wszyscy odpoczywają w niedzielę ... :D - a u nas taka mgła że sąsiada po drugiej stronie drogi nie widać ...

Wracając dzisiaj z gór od rodziny - przed samym Krakowem w okolicach Wieliczki , a konkretnie w Pawlikowicach wypatrzyłem Orionka - stan SSZ - bardzo ładny , bardzo ładny ...

Coś te nasze domy mają w sobie że tak przyciągają wzrok ... :lol: :lol: :lol:

(...)

a czy mógłyś orionku dodać do swojego albumu zdjęcie kuchni i jadalni?

Witam wszystkich. Po roku przeglądania forum i ja dołącze do grona szczęśliwych (przyszłych) właścicieli Oriona. Buduję opcję bez garażu, za to z pełnym podpiwniczeniem. Na dzień dzisiejszy mam wymurowne piwnice, ułożone belki i pustaki stropowe. W tym roku muszę jeszcze zrobić tylko zbrojenie stropu i go zalać. Czekam na dobrą pogodę. Buduję niedaleko Sandomierza. Co ciekawe szukałem w tamtym roku Orionka blisko mnie i nieznalazłem. Kupiłem projekt i tydzień później jadąc do pracy widzę reklamę nowego osiedla :o w sąsiedniej miejscowości. I zgadnijcie jakie???? Całe osiedle Orionków :) Pozdrawiam wszystkich i życzę szybiego zakończenia budowy.

Witam wszystkich. Po roku przeglądania forum i ja dołącze do grona szczęśliwych (przyszłych) właścicieli Oriona. Buduję opcję bez garażu, za to z pełnym podpiwniczeniem. Na dzień dzisiejszy mam wymurowne piwnice, ułożone belki i pustaki stropowe. W tym roku muszę jeszcze zrobić tylko zbrojenie stropu i go zalać. Czekam na dobrą pogodę. Buduję niedaleko Sandomierza. Co ciekawe szukałem w tamtym roku Orionka blisko mnie i nieznalazłem. Kupiłem projekt i tydzień później jadąc do pracy widzę reklamę nowego osiedla :o w sąsiedniej miejscowości. I zgadnijcie jakie???? Całe osiedle Orionków :) Pozdrawiam wszystkich i życzę szybiego zakończenia budowy.

Witamy również, a może jakieś fotki tej konstelacji, widok pewnie uroczy :D :D :D

Cześć bikkers :D

Dobrze, że zdjęcia wrzuciłeś. po obejrzeniu albumu stwierdziłam, że blond to powinien być mój kolor :wink:. Przepraszam od razu wszystkie orionowe (i nie tylko) blondaski, ale to przenośnia ma być. Wróciłam jeszcze raz do pierwszego postu bikkersa i już wiem, gdzie te belki i pustaki leża :wink:

Podpisuję się pod prośbą Olenki, pstryknij zdjęcia konstelacji.

Miłego dnia :D