Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

skoro wspomniałaś o łazience to może przed kaflami będzie najpierw kabina?wanna?umywalka? :lol: :wink:

aaaaaaa nic z tego!!! To coś nawet trochę nie jest związane z wnętrzem:wink:

czyli to co ja lubię najbardziej OGRÓD :D :wink:

Justynko masz bardzo ładne drzwi :D co to?

Drzwi robione na zamówienie, metalowe z drewnianym fornirem. Wynaleźliśmy cudne w sklepie, ale cena z kosmosu, a tu się okazało, że kolega mojego taty też takie robi. No i się zrozumieliśmy z panem od drzwi, nawet kolor sam dobierał i wyszedł super jak dla mnie :D Na zdjęciach jeszcze są nie wykończone futryny, teraz już jest wszystko jak trzeba.

bardzo ładne :wink:

ciekawy :D

a co do zegara widziałam, że ktos zawiesił to cudeńko w kuchni :wink:

Alez, to przeciez zegar ogrodowy ... ale w sumie , czemu nie :D Rozwaze propozycje :roll:

Natomiast numer to jedno z naszych zdjec weselnych :D niby , ze zona mdleje a ja ja podtrzymuje :D .Jakby ktos byl zainteresowany to polecam pania Agnieszke z Lodzi, swietna wspolpraca i moze wykonac tabliczki jakie tylko chcecie :lol:

Juz prawie weekend :D

CZeść Wszystkim :D

Danusiu byłaś blisko.

Mamy skończyć ogrodzenie. Kolega, który jest kowalem już ma projekt naszych przęseł i obiecał, że przed nowym rokiem będzie gotowe pierwsze przęsło, do wstępnego zatwierdzenia :wink:

Ponieważ prawidłową odpowiedź podałam sama, muszę teraz pomyśleć o jakiejś nagrodzie dla siebie :D :wink: :D

Witam wszystkich.

jestesmy z zona po zakupie działki i wtrakcie wybierania projektu.

puki co najbardziej pasuje nam ORION a ze szukamy bez garazu to wersja III.

po przeczytaniu kilkudziesieciu stron forum (34) wiem juz o jego kilku wadach i o zmnianach jakie trzeba wprowadzic zeby był bardziej funkcjonalny.

MAMY JEDNAK GORĄCĄ PROSBE czy jest ktos kto moze sie pochwalić swoim domkiem nie koniecznie juz zamieszkałym- interesuje mnie jak wygladaja pomieszczenia. mamy juz wizje jak co poukładac ale chemy mien pewnosc ze sie tak da.

my jestesmy z KATOWIC ale nie ma dla mnie znaczenie gdzie i znajdzie sie ktos kto moglby sie pochwalic swoim oroinkiem(najlepiej polska południowa bo mamy malenka coreczke ktora nie przepada za calodniowa wycieczka autem.

z gory bardzo dziekuje jesli bedzie ktos chetny by nas zaprosic na mała kawe:)

Witam wszystkich! Buduję ORION II w okolicach Gdańska jesteśmy już na etapie stanu surowego otwartego! I staneliśmy teraz przed wyborem dachówki! Śledzę na bieżąco to forum ale nie mogę znaleźć tematu dachu! Czy mógłby ktoś tak orientacyjne podać ile go wyszedł dach i jaką dachówkę położył??? Z tego co się już zdążyliśmy zorientować różnica jest też w kolorze dachówki my niestety musimy mieć czerwoną takie warunki zabudowy:(!!!

Z góry dziękuję za odpowiedzi! Pozdrawiam

Witam wszystkich! Buduję ORION II w okolicach Gdańska jesteśmy już na etapie stanu surowego otwartego! I staneliśmy teraz przed wyborem dachówki! Śledzę na bieżąco to forum ale nie mogę znaleźć tematu dachu! Czy mógłby ktoś tak orientacyjne podać ile go wyszedł dach i jaką dachówkę położył??? Z tego co się już zdążyliśmy zorientować różnica jest też w kolorze dachówki my niestety musimy mieć czerwoną takie warunki zabudowy:(!!!

cena samej więźby mniej więcej kształtuje się na poziomie 10 tys. zł co do dachówki to cena zależy od tego jaką będziesz chciała i jakiej firmy. My mamy Creatona i jesteśmy zadowoleni :D

cena samej więźby mniej więcej kształtuje się na poziomie 10 tys. zł co do dachówki to cena zależy od tego jaką będziesz chciała i jakiej firmy. My mamy Creatona i jesteśmy zadowoleni :D

Ja buduje Oriona 3 - bez garażu

Potwierdzam:

- więźba pod dachówkę + deski na deskowanie + łaty - to koszt 9k-10k

- więźba i deskowanie robocizna to koszt 4,5k

- dachówka w moim przypadku Roben średzka falista czarny-braz + 3 okna dachowe + robocizna za położenie dachówki - to koszt 26k

Podsumowując koszt mojego dachu to mniej więcej 40k