Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich! Buduję ORION II w okolicach Gdańska jesteśmy już na etapie stanu surowego otwartego! I staneliśmy teraz przed wyborem dachówki! Śledzę na bieżąco to forum ale nie mogę znaleźć tematu dachu! Czy mógłby ktoś tak orientacyjne podać ile go wyszedł dach i jaką dachówkę położył??? Z tego co się już zdążyliśmy zorientować różnica jest też w kolorze dachówki my niestety musimy mieć czerwoną takie warunki zabudowy:(!!!

Z góry dziękuję za odpowiedzi! Pozdrawiam

Pozdrowienia z Trojmiasta.

Potwierdzam, to co mowili poprzednicy. U mnie troche taniej ---wybralismy blachodachowke Pruszynski :D

U mnie koszt dachu to 54 tys. - w tym całe "drewno", dachówka RuppCeramika brązowa wraz z akcesoriami oraz robocizna.

Budujemy Oriona II

Groomek nie można zobaczyć Twoich zdjęć - wyskakuje info, że strony nie znaleziono :cry:

wiem wiem

ciągle nie moge ich tam wkleić - z braku czasu

już kiedyś obiecywałem ze wstawie ale musze je najpierw obrobic a to troche zajmuje... no i odkladam

ale postram sie troche wrzucic w tym tygodniu

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! Wieźbę mamy już zrobione, dach jest pokryty deskami i obity papą! A bardziej interesowała by mnie cena kompletnego pokrycia dachowego czyli okna dachowe, wykończenie, rynny oraz dachówka ceramiczna lub cementowa oraz ile daliście za robocizne! Pozdrawiam

Ps. Dziękuję team leader za pozdrowienia i cieszę się że jest też ktoś z trójmiasta kto buduje orionka:)

Witam wszystkich.

MAMY JEDNAK GORĄCĄ PROSBE czy jest ktos kto moze sie pochwalić swoim domkiem nie koniecznie juz zamieszkałym- interesuje mnie jak wygladaja pomieszczenia. mamy juz wizje jak co poukładac ale chemy mien pewnosc ze sie tak da.

my jestesmy z KATOWIC ale nie ma dla mnie znaczenie gdzie i znajdzie sie ktos kto moglby sie pochwalic swoim oroinkiem(najlepiej polska południowa bo mamy malenka coreczke ktora nie przepada za calodniowa wycieczka autem.

z gory bardzo dziekuje jesli bedzie ktos chetny by nas zaprosic na mała kawe:)

Zapraszamy :D - odbierz pw .

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! Wieźbę mamy już zrobione, dach jest pokryty deskami i obity papą! A bardziej interesowała by mnie cena kompletnego pokrycia dachowego czyli okna dachowe, wykończenie, rynny oraz dachówka ceramiczna lub cementowa oraz ile daliście za robocizne! Pozdrawiam

Ps. Dziękuję team leader za pozdrowienia i cieszę się że jest też ktoś z trójmiasta kto buduje orionka:)

Okna dachowe (7 szt) i 2 wyłazy - 7.615

Dachówka RuppCeramika 19.966 (mieliśmy trochę dach przedłużany, bo podnieśliśmy o 2 pustaki ściankę. W dachówce jest wszystko - dachówki zwykłe, wentylacyjne itd, czyli komplet)

Rynny Marley 2.201,78

Co do wykończenia to nie powiem, bo mam zestawienie razem z więźbą.

Super dziękuję wszystkim za odpowiedzi! Napewno będą przydatne!

Team Leader - no cóż jeszcze daleka droga przed nami ale jak dobrze pójdzie czyli jak będą finanse:) to tak za ok. 2 lata! A na jakim etapie budowy ty jesteś???

Cze Gosia,

Sytuacja wyglada tak , ze wlasnie teraz ocieplamy poddasze. W tym roku jeszcze planujemy zakup/instalacje kominka, podlaczenie kotlowni (po 15/11) i powoli bedziemy sie brac do malowania i kafelkowania wnetrz .

Na zewnatrz obecnie wykonujemy opaske wokol domu.

Planowana przeprowadzka pod koniec przyszlego roku

:D

Jakich masz fachowcow??? Bo szczerze powiedziawszy, to ja nie moge polecic zadnego z moich :( .Nie wiem czy to ja jestem bardzo wymagajacy czy tez ci wszyscy wykonawcy sa jacys lewi :cry:

Jakie plany budowlane na zime?

PZDR.

Witam. Napiszcie cos o kominach jakie zastosowaliscie w swoich orionach? Mysle o systemowych, ale sam nie wiem. dankaf co Ciebie skłoniło do komina tradycyjnego z cegły? Pozdrawiam.

ja mam systemowe Schiedel'a

Według mnie - PRZEREKLAMOWANE

gdybym dziś budował to też wybrałbym systemowe ale na pewno nie Schiedla

Gdybyście szukali Bardzo Dobrych okien to ja ze spokojem sumienia mogę polecić firmę która mi wstawiła w tym tygodniu.

Jestem strasznie zadowolony

W zasadzie, jak do tej pory jest to jedyna firma z SUPER PROFESJONALNYM podejsciem do klienta, od początku do samego końca. A przedstawiciel handlowy - na rane przyłóż - taki pomocny.

Nie sądziłem, że takie firmy jeszcze istnieją.

Firma nazywa się MIELCZAREK i jest ze Zduńskiej Woli ale sprzedają w całym kraju. Produkują na profilu Schuco.