Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja skupiłam się na Veluxie i Fakro, gdyż takie mi zaoferowano w punkcie, gdzie kupuję dachówkę. Biorę kompleksowo, co równa się wiekszy upust, dlatego nie ROTO.

jak najbardziej słusznie i naukowo

tylko że dyskusja była które lepsze

i tak nieśmiało zaproponowałem żeby porównywać tez ROTO

bo z zasady są odrobinę tańsze nić Velux

witajcie

my też czekamy na pozwolenie (jeszcze)

urzędnicy powiedzieli w prost "możemy wydać pozwolenie w tydzień ale to nie urzędowo"

więc musiałem donieść numer posesji (choć działka nie ma bydynku a ma już numer działki i obręb) oraz ustalenie wyjazdu z posesji (droga gruntowa poza klasą odśnieżania)

więc czekam jeszcze miesiąc i dopiero wtedy wydadzą po tygodniu.

ach

jaka piękna pogoda!

zejście we wcześniejszym miejscu garderoby.

tak sie zastanawiam co masz na myśli mówiąc garderoba :-)

bo ja nie mam na dole garderoby :evil:

miałam na myśli miejsce w którym "narysowane" były wcześniej szafy, obok łazienki i pomieszczenia gosp..

Tak nam to wymyślił architekt. być może są lepsze rozwiązania ale my ich nie poznaliśmy , no a teraz to już wierzymy, że będzie dobrze :)

Budujemy w Krośnie, mamy wylaną płytę nad parterem, więc na poddaszu jeszcze przeciąg, ale jak chcesz - zapraszamy! Termin zadaszenia - koniec lipca. Zmiany w projekcie kosmetyczne. Pytaj o co chcesz, w miarę możliwości i naszej wiedzy odpowiemy. Pozdrowionka dla Wszystkich.

Ale się gwarno zrobiło na forum! I jaki ruch na budowach! Witam wszystkich Orionowców. Dawno się nie odzywałam, bo spore mieliśmy zawirowania z działką. Musieliśmy zrezygnowac z tej upatrzonej i kupić inną, a w międzyczasie ceny poszły w górę (o, jak bardzo! :evil: ) i jesteśmy na etapie rwania włosów z głowy :x . Kości zostały rzucone... działke kupiliśmy, ale z budową chwilowo musimy poczekać :cry: Zresztą podejrzewam, ze zgromadzenie wszystkich dokumentów, oczekiwanie na pozwolenia i niezbędne przyłącza i tak zajma nam najbliższe 3 miesiące, więc start wypadłby na jesieni... więc chyba juz poczekamy do wiosny, a do tego dopniemy wszystkie formalności. Och nie tak miało być, nie tak :cry: Ale jest w tym pozytyw - lato, jesień i zimę spędzimy w Waszym milym towarzystwie :p

pozdrawiam serdecznie

Jana

Witamy. W końcu przyszło wytęskione pozwolenie na budowę :D. Czekaliśmy na nie od 7 kwietnia.

Pozdrawiamy

Ola, Rafał i Klaudusia

http://republika.pl/blog_wk_490249/2617536/tr/img_0912.jpg

Orionka czas zacząć.

hehehi do tego tyle zamieszania z upublicznieniem tego na forum

karteczki wycinanki układanki

:p :D

a poza tym pozdrawiam serdeznie kaszuby :-)

można i tak, rozumiem że chcesz zostać moderatorem nowego forum orionowego?

Dawno nie zaglądałam tu, ale u nas Orion bez większych zmian, bo zmieniliśmy wykonawcę, poprzedni zapowiadał się dobrze, ale wyszło jak umiał, a nowy zacznie na początku czerwca.

Za to w przyszłym tygodniu będziemy mieć zainstalowane szambo i jest szansa, że skończymy szpachlowanie ścian. Myśle że ze dwa miesiące i powinien być parter w miarę wykończony. Za ogród wypadałoby się zabrać...

Pozdrawiam