Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Cibie mam prosbę prosze przeslij mi na adres pric [email protected] wszytko odnośnie pieca na pelet bo mam ogromny problem z tym piecem jaki wybrać i jak go umiejscowić jaki masz komin z czego i jak masz doprowadzenie wylotu spalin do komina

zrób kilka fotem i zaodaj mi dziekuje z góry

Witam Cibie mam prosbę prosze przeslij mi na adres pric [email protected] wszytko odnośnie pieca na pelet bo mam ogromny problem z tym piecem jaki wybrać i jak go umiejscowić jaki masz komin z czego i jak masz doprowadzenie wylotu spalin do komina

jeśli chodzi o dane pieca to mam taką grubą książkę :D ale na tej stronie http://www.ulrich.com.pl/ są informacje na jego temat. Jak ten piec kupowaliśmy to w sklepie nic więcej się nie dowiedzieliśmy jak tylko to co z broszury dlatego mąż dzwonił do Ulricha i przyjechał do nas przedtawiciel i w końcowym efekcie kupiliśmy piec, zbiornik i panel słoneczny. Jeżleli chodzi o postawienie pieca w pom.gospodarczym to jego tam nie zmieścisz wygląda on tak:

http://www.ulrich.com.pl//_uploads/thumb/aranz_kp_ii_414px_jpg_414_414_normal.jpg

nasz piec stoi w osobnym budynku gospodarczym i tam mamy komin. W domu w salonie też mamy komin ale tylko do kominka. Kominy zrobione są z gotowych elementów i składało się je jak klocki :wink:

u mnie tam gdzie kafla to podłogówka i grzejniki a gdzie panel i deska to tylko grzejniki w salonie dodatkowo będzie kominek (bez płaszcza wodnego) :D i w taki sposób mam zrobioną górę i dół

A po co grzejniki w pomieszczeniach gdzie podłogówka ?

bałam się, że sama podłogówka nie da tyle ciepła co ja lubię :wink: :D

u mnie tam gdzie kafla to podłogówka i grzejniki a gdzie panel i deska to tylko grzejniki w salonie dodatkowo będzie kominek (bez płaszcza wodnego) :D i w taki sposób mam zrobioną górę i dół

A po co grzejniki w pomieszczeniach gdzie podłogówka ?

bałam się, że sama podłogówka nie da tyle ciepła co ja lubię :wink: :D

Oj dałaby dała :D - no oczywiście wszystko zależy od projektu podłogówki .

Pochwalę się niewielkim zmianami na budowie (z góry przepraszam za bałagan):

http://picasaweb.google.pl/samochodowy.kredyt/DropBox?feat=directlink

jak będę miała chwilę to zrobię jeszcze zdjątka zabudowanego poddasza (chociaż cały czas "się robi"

Piękny domek - gratulacje - bardzo ciekawie wygląda podwójna brama w garażu .

:D