Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie wszystkich ORIONOWICZÓW. Jestem z Wrocławia i już.. już prawie jestem zdecydowany na budowę Waszego (i chyba mojego) domu. Jestem na etapie załatwiania formalności - mam działkę w lesie ok. 30 km od Wroclawia - za chwilę dostanę decyzję o warunkach zabudowy.

Z przyjemnością śledzę od dłuższego czasu Waszą wymianę doświadczeń i mam nadzieję, jeśli się zdecyduję ostatecznie, a Wy mnie przyjmiecie, dołączyć do tematu.

Wyczytałem wcześniej, że ktoś buduje, bądź wie gdzie jest budowany Orion w mojej okolicy. Chciałbym oczywiście rzucić okiem jesli to możliwe. Bardzo proszę o kontakt - GG 3208589 lub [email protected] - z góry dziękuję i pozdrawiam

Witamy Hencho.

Rzeczywiście Bryza. Zrobiłem fundamenty jak do ściany trójwarstwowej, więc troche drożej wyszło. W koszty wliczyłem również izolacie: poziome-folia fundamentowa(w rolkach) i na ścianki fundamentowe papa termozgrzewalna, izolacja pionowa-2x dysperbit.

A wogóle fundamenty to studnia bez dna, w efekcie nic nie widać, a pieniądze ciagle wypływają. Ale już skończyłem. Poszedłem sobie "do góry", a to juz przyjemniejsze, tym bardziej, że materiał na ściany kupiliśmy już zimą.