Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuje Drodzy ''Orionowicze'' że kuchnia się spodobała.Ale to jest kwestia gustu ,jednym się podoba białe innym czarne,jednym duże innym małe itd.A oto nasze schody,przy których nie dokończony jest okrągły ''bajer'' męża , chłopak stracił wena twórczą , może na wiosnę coś wymyśli? pozdrawiam

http://img210.imageshack.us/img210/3262/schody1k.jpg

http://img824.imageshack.us/img824/1830/schody2.jpg

http://img651.imageshack.us/img651/6429/schody3.jpg[/img]

Edytowane przez bogna 33

Witam

Wszystkim składam najlepsze życzenia na ten 2010 rok.

Wkleiłam kilka fotek na fotosiku niżej link można sobie zobaczyć kotłownie (...)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/194f8e2dd9bfe720.html

Hawa - również piękne wnętrza - obejrzałem z ciekawością album bardzo dużo zmian wprowadziliście - aż niekiedy trudno było mi się połapać w lokalizacji wnętrz na fotkach :lol: - ale - wnętrza piękne - gratulację .

Mam pytanie odnośnie kotłowni - obok Waszego kotła zauważyłem stację zmiękczającą / jonowymienną / - ponieważ aktualnie sam jestem w trakcie montażu mojej stacji - chciałbym zapytać co to za producent - czy nie jest to CosmoWater - model Home ?? Jak się sprawuje w eksploatacji ??

no to i ja nie bede szczedzic slow podziwu - Bogna przepiekne wnetrze:) fantastyczne aranzacje, orion ten sam, a jakby jednak inny:) i jak widac Wasz smak i gust nam wszystkim podpasowal:)

gora szersza, zmniejszaliscie lazienke??

Hawa rowniez szacuneczek, sliczne wykonczenia:)

rosna nam orionki, co 1 to piekniejszy.

Michalos,witam nowych sasiadow ze szczecina:)

umnie kosztowały 24000zł razem z roletami i tez wszystko w kolorze

Możesz dokładniej opisac jakie to okna?????????dokladnie ci nie opisze wiem tylko ze profil z niemiec szwagier pracuje juz dluzszy czas w tej firmie i on to wszystko zalatwial schecia bym wrzucil zdjencia tylko niewiem jak

Moi drodzy - dzisiaj stałem się świadkiem przedziwnego zjawiska przyrodniczego - przedziwnego zjawiska które trwa od rana - i trwa do teraz :evil: - a mianowicie przy temp -1 stopnia / przygruntowo pewnie a z -2 stopnie / pada deszcz - pada - to mało powiedziane - chwilami leje rzęsiście - oczywiście od rana cały dom , śnieg dookoła , podjazd i przede wszystkim droga - to jedno wielkie lodowisko :evil:

Od rana co kilka godzin skuwam z podjazdu do garażu i spod podejścia do domu płyty lodu , na drogę wysypałem już ponad 25kg soli drogowej żeby uczynić ją przejezdną . Wyjście poza odkute płaty lodu grozi upadkiem i połamaniem kości - jest tak ślisko że trudno jest stać w miejscu , nie mówiąc o chodzeniu gdziekolwiek ...

Na śniegu zrobiła się kilkucentymetrowa warstwa lodu - można spokojnie "chodzić" po 40 centymetrowym śniegu nie bojąc się że się zapadnie - oczywiście bez problemu można by jeździć na łyżwach .

Po prostu szok - jak żyję jeszcze takich rzeczy nie widziałem - w telewizorni mówią że w całym kraju pada śnieg - a u nas przy ujemnych temperaturach leje deszcz ... :o

No cóż - poza tym to w kominku buzuje ogień , ognisty trunek w szklanicy - a w domu jest miło i przyjemnie :lol: - ja tam wcale z domu wychodzić nie muszę :wink:

Bogna 33 przypadkiem wpadłam do wątku o orionie i mnie zatkało! Piękne wnętrza!

Masz boskie firanki! Możesz zrobić zdjęcie jak rozwiązałaś upięcia w wykuszu. Czy Ci się rozchodzą na każdym oknie czy masz to jakoś inaczej upiete. Będę zagladać tutaj i czekac na zdjęcia.

Pozdrawiam i gratuluję świetnego gustu. Moze pokażesz też łazienki....???

Hawa

czy mozesz no mi napisac na jak dlugo wystarcza ten zbiornik w piecu napelniony do pelna? bo my tez bedziemy musieli miec chyba piec na paliwo stale bo gazu u nas nie ma :cry: Tzn jest jest,ale z 500metrow od naszej dzialki bedzie i wydaje mi sie ze doprowadzenie do nas nitki to chyba kolosalna suma bedzie :o. Bo ciekawi mnie na jak dlugo bedziemy mogli w zime wyjechac zostawiajac piec na chodzie bez dokladania. :wink:

Moi drodzy - dzisiaj stałem się świadkiem przedziwnego zjawiska przyrodniczego - przedziwnego zjawiska które trwa od rana - i trwa do teraz :evil: - a mianowicie przy temp -1 stopnia / przygruntowo pewnie a z -2 stopnie / pada deszcz - pada - to mało powiedziane - chwilami leje rzęsiście - oczywiście od rana cały dom , śnieg dookoła , podjazd i przede wszystkim droga - to jedno wielkie lodowisko :evil:

Od rana co kilka godzin skuwam z podjazdu do garażu i spod podejścia do domu płyty lodu , na drogę wysypałem już ponad 25kg soli drogowej żeby uczynić ją przejezdną . Wyjście poza odkute płaty lodu grozi upadkiem i połamaniem kości - jest tak ślisko że trudno jest stać w miejscu , nie mówiąc o chodzeniu gdziekolwiek ...

Na śniegu zrobiła się kilkucentymetrowa warstwa lodu - można spokojnie "chodzić" po 40 centymetrowym śniegu nie bojąc się że się zapadnie - oczywiście bez problemu można by jeździć na łyżwach .

Po prostu szok - jak żyję jeszcze takich rzeczy nie widziałem - w telewizorni mówią że w całym kraju pada śnieg - a u nas przy ujemnych temperaturach leje deszcz ... :o

No cóż - poza tym to w kominku buzuje ogień , ognisty trunek w szklanicy - a w domu jest miło i przyjemnie :lol: - ja tam wcale z domu wychodzić nie muszę :wink:

u nas zdecydowanie lepiej bo cały czas pada śnieg :D wczoraj nie mogliśmy dojechać na budowę ponieważ droga była kompletnie zasypana dlatego samochód zostawiliśmy na podjeździe u sąsiada i ok.250 m szliślimy na piechotę :-? krajobraz śliczny ale wydawało mi się, że nasza droga to nie 250 m a kilka kilometrów :wink:

Witam Wszystkich po krótkiej przerwie,

Mam pytanie o Wasze zdanie szanowni forumowicze...otóż dostałem wycenę od firmy budowlanej budowy tego jakże pięknego domku jakim jest Oironek..

Umówiłem się iż ławicę, fundament oraz płytę robię we własnym zakresie natomiast firma przychodzi i buduje mury, ścianki działowe, kominy, strop, balkony oraz cały dach łącznie z montażem okien dachowych. Tak więc wszystko wchodząc na fundament aż do stanu surowego otwartego. Firma wyceniła ową pracę na....35tys zł (mury+dach i wszystko co już napisałem).

Jakie jest Wasze zdanie? Super tanio, tanio, średnio/przeciętnie, drogo??? Ja tam się nie znam, ale komu mówię jest bardzo pozytywnie zaskoczony.

Jakie Wasze jest zdanie drodzy forumowicze? Aha buduję z Porothermu 44, jako zamiany w projekcie są : poszerzony garaż o 1m oraz podniesiona ścianka kolankowa o dwa pustaki...

Bardzo dziękuję za opinie!!!

PS.

Zapraszam na żywiecczyznę na narty:)!