Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wrzuciłem zdjęcia zejścia do piwnicy:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c6117623127084db.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7a6728333689bd5f.html

Nie wiem, czy wszystko widać:-)Na wprost garaż, na lewo łazienka na całej długości korytarza, po prawej zejście do piwnicy i na końcu korytarza zabudowane szafy.

Pozdrawiam.

Jednak myślę że to rozwiązanie będzie najlepsze wydrukuje zdjęcia i niech architekt się głowi z resztą :)

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jednak myślę że to rozwiązanie będzie najlepsze wydrukuje zdjęcia i niech architekt się głowi z resztą :)

Gdyby potrzeba było więcej zdjęć lub bardziej "ostre" od tych co wrzuciłem, to proszę pisać:-)

Do Pablitoo: rzeczywiście, rozwiązanie z zejściem do piwnicy z garażu jest też dobre - o takim nie pomyślałem przy projektowaniu mojego zejścia - tyle tylko, że ja w okresie zimowym muszę tam schodzić częściej niż Ty - palę węglem i drzewem, więc czasem dwa razy dziennie muszę odwiedzić moja piwniczkę. Dlatego zejście "z domu" jest dla mnie najwygodniejsze. No i do tego oprócz piwnicy mamy tam jeszcze spiżarnię. Pozdrawiam.

Ojojoj, ale cisza na forum - chyba wiosenne przesilenie dopadło wszystkich. Ja do Oriona II kupiłam 1tys. bloczków. Zostało mi ze 30 ale wykorzystam je do budowy murka przy filarach, tak jak to zrobił Pablitoo. Najlepiej dogadaj się z firmą u której kupujesz, żeby przyjęli od Ciebie te bloczki jak Ci zostaną. Ja tak robiłam ze wszystkim. Nawet elementy ze stropu terivy odebrali ode mnie po 4 miesiącach.

Ojojoj, ale cisza na forum - chyba wiosenne przesilenie dopadło wszystkich.(...)

Ojojojj - jakie wiosenne przesilenie :lol: - grabie najlepszym moim przyjacielem są :-? - zabrałem sie za ratowanie tego co po zimie zostało z mojego wypieszczonego trawnika ... Trzeba coś zrobić żeby na tej ruinie choć trochę trawy wyrosło :evil:

Poza tym ciąg dalszy prac ogrodniczych - żona mi zwozi co rusz to jakies krzaki i drzewka więc sadzę ...

:D

Nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę, że możesz się pomęczyć w ogrodzie. Mnie się tam nawet wychodzić nie chce, bo tylko gruz widzę.

Ale eksploatuję się przy robieniu gładzi - mamy tynki cem.-wapienne.Pomimo tego, że chłopaki się bardzo starali i pięknie pozacierali trzeba na nie położyć gładź.A że budżet nie przewidywał tych gładzi- trzeba podwinąć rękawy i samemu położyć. Całkiem ładnie nam to wychodzi :) Na szczęście jak świeci słoneczko to chce się robić :)

Nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę, że możesz się pomęczyć w ogrodzie. Mnie się tam nawet wychodzić nie chce, bo tylko gruz widzę.

Ale eksploatuję się przy robieniu gładzi - mamy tynki cem.-wapienne.Pomimo tego, że chłopaki się bardzo starali i pięknie pozacierali trzeba na nie położyć gładź.A że budżet nie przewidywał tych gładzi- trzeba podwinąć rękawy i samemu położyć. Całkiem ładnie nam to wychodzi :) Na szczęście jak świeci słoneczko to chce się robić :)

Dobrusiu z gładzią ściany lepiej wyglądają :D a my sami górę zaczynamy malować :D małżonek zakupił pistolet malarski i jutro startujemy :D powodzenia Wam i nam życzę :wink: :lol:

Ojojoj, ale cisza na forum - chyba wiosenne przesilenie dopadło wszystkich.(...)

Ojojojj - jakie wiosenne przesilenie :lol: - grabie najlepszym moim przyjacielem są :-? - zabrałem sie za ratowanie tego co po zimie zostało z mojego wypieszczonego trawnika ... Trzeba coś zrobić żeby na tej ruinie choć trochę trawy wyrosło :evil:

Poza tym ciąg dalszy prac ogrodniczych - żona mi zwozi co rusz to jakies krzaki i drzewka więc sadzę ...

niestety po zimie i u mnie trawa jest w kiepskim stanie :( za to teraz w ogródku pojawiły się krokusy i niedługo będą tulipany :D a dosadzać roślinki trza a zwłaszcza jak żona karze :wink:

(...) niestety po zimie i u mnie trawa jest w kiepskim stanie :( za to teraz w ogródku pojawiły się krokusy i niedługo będą tulipany :D a dosadzać roślinki trza a zwłaszcza jak żona karze :wink:

No właśnie - u nas ponad 1000m2 trawnika - ręce opadają z grabiami jak się na to patrzy - nie mówiąc o robocie :cry: - myślę o jakimś mechanicznym sprzęcie - wertykulatorze - jak tak co rok przyjdzie przeprowadzać gruntowną renowację trawnika - to sprzęcik przydałby się jak złoto - a oprócz tego jeszcze aeracja kilka razy w roku - jak się ma to się korzysta ...

Witam wszystkich.

Z zoną dlugo przegladalismy temat Oriona na tym forum az w koncu zdecydowalismy sie na budowe Orion-a I :D Powoli lecimy z robota, fundamenty sie robia.Jak bede mial troche czasu to wkleje pare zdjec.Szczerze powiem ze budowa to skarbonka ale strasznie cieszy człowieka :D

Pozdrawiam :wink:

(...) niestety po zimie i u mnie trawa jest w kiepskim stanie :( za to teraz w ogródku pojawiły się krokusy i niedługo będą tulipany :D a dosadzać roślinki trza a zwłaszcza jak żona karze :wink:

No właśnie - u nas ponad 1000m2 trawnika - ręce opadają z grabiami jak się na to patrzy - nie mówiąc o robocie :cry: - myślę o jakimś mechanicznym sprzęcie - wertykulatorze - jak tak co rok przyjdzie przeprowadzać gruntowną renowację trawnika - to sprzęcik przydałby się jak złoto - a oprócz tego jeszcze aeracja kilka razy w roku - jak się ma to się korzysta ...

u mnie jest zdecydowanie mniej trawnika :D ale i tak pocieszam się, że może jak będzie słoneczko trawnik sam się zregeneruje :wink:

Witam wszystkich.

Z zoną dlugo przegladalismy temat Oriona na tym forum az w koncu zdecydowalismy sie na budowe Orion-a I :D Powoli lecimy z robota, fundamenty sie robia.Jak bede mial troche czasu to wkleje pare zdjec.Szczerze powiem ze budowa to skarbonka ale strasznie cieszy człowieka :D

Pozdrawiam :wink:

i mamy kolejnego Orionowiacza :lol:

jest to kawałek rurki który wychodzi z podłogi następnie jest wpuszczany w szafkę, właściwie pod szafkę, do dolnej części której jest montowana "szufelka" czyli taka klapka która automatycznie włącza się po otwarciu, nie mam jeszcze szafek więc na żywo nie widziałem, ale na zdjęciach wygląda ładnie, w rozliczeniu przy zakładaniu jest to liczone jako osobny punkt