Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wiem że zbliżają się Święta Wielkanocne i pewnie mało kto zagląda na forum ale jeśli ktoś mógłby mi pomóc w zeskanowaniu rysunków konstrukcji budynku Orion i przesłaniu na moją pocztę byłbym wdzięczny. Chyba że ktoś z okolic Szczecina udostępniłby mi rysunki we wtorek 6.04.2010 po świętach. Chętnie podjadę w celu skserowania brakujących mi rysunków.Pilne

Wszystkim zaś szczęśliwym budowniczym Orionów życzę udanych Świąt spędzonych w rodzinnej atmosferze. Pozdrawiam

duni my mieszkamy w Goleniowie jak masz ochote to nie ma sprawy zapraszamy. A zaraz zobacze czy te kartki są w formacie 4 to ci zeskanuje i wysle ,i na wtroek bedzie

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

duni a o jaki konkretnie rysunek ci chodzi bo my tu mamy tylko k1,k2,k3 ???? k1-rzut fundamentow, k2-rzut stropu, k3-rzut więźby dachowej

Jeśli możesz to wyślij mi na moją pocztę numer tel. to we wtorek porozmawiamy. [email protected] . Nie mam przed sobą teraz projektu a będę mieć go dopiero we wtorek i wtedy mogę wytłumaczyć ale z tego co pamiętam brak mi szczegółów. Np w opisie konstrukcji budynku jest chyba napisane o rysunkach K7 i K10 a ich nie mogę odnaleźć.

Aż z ciekawości sprawdziłem - Tomek ma rację - rysunki oznaczone grupą "K" kończą się na K3 ...

Następne są z grupy "S" - instalacje .

Z ciekawości też sprawdziłem i faktycznie macie rację, ponieważ rys od K4 do K13 (tj. kostrukcje ławy, przekroje fundamentów, stropu oraz zestawienie stali) są zawarte w materiałach pomocniczych :) czyli nie w projekcie tylko w dodatkowym cienkim skoroszycie o którym większość zapomina ;)

A co do forum to mi też się niepodoba i muli się jak niewiem :(

Edytowane przez bikkers

Witam Wszystkich serdecznie w ten poświąteczny czas.

Co prawda już "po ptokach", ale jak to mawiają lepiej późno - niż wcale... więc składam WIOSENNE życzenia: zdrówka (bo to najważniejsze) - żebyśmy mieli siłę udźwignąć ciężar tych naszych inwestycji :), pogody - nie tylko ducha i... pieniążków - niech się mury pną do góry :)

p.s. zgadzam sie z moimi przedmówcami - to forum - straszna lipa - beznadziejnie działa! Nim doczytałam że "muli" - chyba ze 3 razy przeskamowałam moje domowe 'centrum dowodzenia wszechświatem' doszukując sie przyczyn tych zawiech - tragedia.