Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

].Zdjęcia z powodzi

http://picasaweb.google.pl/cezarya/S...36406418660594[/color][/color][/color]

...Boże jaki to jest dramat dla ludzi.....a ta bezradność jest chyba najpotworniejsza! Bardzo Wam współczuję:( Aż łzy cisną się do oczu....u mnie tej nocy przewidziana jest fala kulminacyjna (powiat tczewski i malborski) . Pozdrawiam wszystkich poszkodowanych....

Edytowane przez Marta&Marek-

bikkers, po pierwsze żadne słowa nie będą odpowiednie w sytuacji, w jakiej się znalazłeś (brak słów)... U nas sytuacja też nie jest ciekawa, okoliczne wsie są zagrożone lub podtopione, ale to, co się u Was dzieje przechodzi ludzkie wyobrażenia. TRAGEDIA

Po drugie wielkie dzięki za wiadomość na prv- dopiero dziś odczytałam.

Bardzo

Nam rowniez bardzo przykro. Powodz to straszna rzecz,tragedia dotkneła wielu ludzi. Mozna Ci jakos pomoc, potrzeba czegos jakis rzeczy np: chemii, rekawic sami nie wiemy czego,jezeli tak to pisz. Zorganizujemy.

Dziekuje bardzo. Nie ukrywam, ze pomoc jest potrzebna. W tej chwili mieszkam u rodziny, takze podstawowe zeczy mam zapewnione. Zdazylem nawet zabrac po dwie pary slipek i skarpetek ;). Wiekszosc ubran tez uratowana tylko jest na strychu w Sokolnikach i jak narazie niema tam jeszcze dostepu - woda jeszcze wczoraj po pas. Strasznie mi glupio prosic o pomoc, ale naprawde jestem w ciezkiej sytuacji. Czyszczenie domu planuje zaczac w nastepnym tygodniu jak zejdzie woda. Musze sie pospieszyc bo mam roczna coreczke i chcialbym na jesien z nia wrocic do domu. Prawdopodobnie bedzie mi potrzebne sporo chemii: odgrzybiacze, wszelkie srodki czyszczace i sam niewiem co jeszcze. Moze cos dla malej jakies pampersy (4+ lub5), chusteczki. Gdyby komus zbywala posciel (nawet uzywana) czy reczniki - wszystko poplynelo razem z traktorem, samochodem mojego taty, polowa mebli, calym sprzetem w garazu, wszystkie szlifierki, wiertarki, spawarka (duzo tego bylo). Nie oczekuje wiele, bo wiekszosc na forum jest na dorobku, pozatym na szczescie zakladu w ktorym pracuje nie zalalo, takze powoli wszysko powinno sie ulozyc. Ale tak jak wspomnialem chemia, reczniki i drobne zeczy. Dla chetnych na p.w. wysle adres. Jeszcze raz dziekuje za zainteresowanie.

A co do spraw na temat budowy. W tamtym roku kupilem wiekszosc pustaka Maxa, ktory zostal na skladzie budowlanym ktory tez zalalo. Moze ktos sie orientuje czy z zalanego pustaka mozna budowac, czy juz nie. Jezeli tak to ile musi schnac? Mam w tej chwili wybudowane piwnice, ktore w tamtym miesiacu ocieplilem steropianem i oblozylem folia kubelkowa. Czy musze odkopac i zerwac to wszystko czy wystarczy zeby wyschlo?

Dziekuje bardzo. Nie ukrywam, ze pomoc jest potrzebna. W tej chwili mieszkam u rodziny, takze podstawowe zeczy mam zapewnione. Zdazylem nawet zabrac po dwie pary slipek i skarpetek ;). Wiekszosc ubran tez uratowana tylko jest na strychu w Sokolnikach i jak narazie niema tam jeszcze dostepu - woda jeszcze wczoraj po pas. Strasznie mi glupio prosic o pomoc, ale naprawde jestem w ciezkiej sytuacji. Czyszczenie domu planuje zaczac w nastepnym tygodniu jak zejdzie woda. Musze sie pospieszyc bo mam roczna coreczke i chcialbym na jesien z nia wrocic do domu. Prawdopodobnie bedzie mi potrzebne sporo chemii: odgrzybiacze, wszelkie srodki czyszczace i sam niewiem co jeszcze. Moze cos dla malej jakies pampersy (4+ lub5), chusteczki. Gdyby komus zbywala posciel (nawet uzywana) czy reczniki - wszystko poplynelo razem z traktorem, samochodem mojego taty, polowa mebli, calym sprzetem w garazu, wszystkie szlifierki, wiertarki, spawarka (duzo tego bylo). Nie oczekuje wiele, bo wiekszosc na forum jest na dorobku, pozatym na szczescie zakladu w ktorym pracuje nie zalalo, takze powoli wszysko powinno sie ulozyc. Ale tak jak wspomnialem chemia, reczniki i drobne zeczy. Dla chetnych na p.w. wysle adres. Jeszcze raz dziekuje za zainteresowanie.

Po prosze o adres na prw , gdzie mozn wyslac rzeczy.

Witam ponownie :) U nas w dalszym ciągu etap wyboru projektu, ale coś mi się wydaje, że chyba dobiega on końca... ;) Ciągle krążymy wokół orionka. Miałam Was prosić o namiary na domek już wybudowany (możliwy do zobaczenia za zgodą właścicieli), a tu dziś okazało się podczas "wizji lokalnej", że jeden taki stoi w tej samej miejscowości, w której my będziemy budować :) Już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę orionka w środku

Tato jakiś czas temu mówił mi , że była "wcieczka" teraz już wiem , że to Wy.

Powodzenia :)

Bikkers proszę podeślij mi swój adres. Od jutra będę w domu, więc postaram się zorganizować dla Was jakieś najpotrzebniejsze rzeczy. Wiadomo ,że każdy ma wydatki, ale serce rośnie jak widać tylu ludzi, którzy chcą pomóc.

Trzymajcie się jakoś. Na pewno nie jest łatwo wierzę jednak, że uporacie się z tym.

.... bardzo współczuje.... mam teściów w Sokolonikach.... więc wiem co tam się dzieje :( najgorsze jest to, że woda nie opada tak szybko jakbyśmy wszyscy tego chcieli :(

trzymaj się.... jeśłi napiszesz z jakies części Sokolnik jesteś to może za tydzień się spotkamy :) moi są z Zastawia :)

Bardzo, bardzo dziękuje wszystkim za takie duże zainteresowanie. Byłem dzisiaj w domu. Woda zeszła. Zalany cały parter do samego sufitu. Piętro na szczęście ocalało ale trzeba chyba zmienić podłogę. Na dole po wodzie zostało około 5 cm cuchnącego szlamu. Droga jeszcze w niektórych miejscach nieprzejezdna. Czeka mnie wielkie sprzątanie, więc aż tak często nie będę miał okazji z wami poklikać. Ale wy inwestorzy też chyba nie będziecie się nudzić: ściany, tynki, instalacje, wykończeniówka też czekają na was :) Pozdrawiamy wszystkich gorąco. Jeszcze raz wielkie dzięki!!!!!!!!!!!