Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie wszystkich Orionowiczów! My też w tym roku rozpoczęliśmy budowę Oriona I i jesteśmy teraz na etapie stropu. Czy ktoś z Was buduje Oriona w okolicach Poznania? z tego co zdążyłam się zorientować to Szymon77, czyż tak? Pozdrawiam Was gorąco

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie prace trwają. Oczywiście nie obyło się bez problemów :evil: , gdyż człowiek od kominów z ekipy zdematerializował się i na gwałt trzeba było szukać nowego. Jutro (tacy pracowici, że w niedzielę nawet nie odpuszczają) wstawiają okna. Hurra, Orionek wreszcie będzie miał czapkę :D

Witam wszystkich po prawie 2 miesięcznej przerwie. Podczas ostatniej wizyty na forum pod hasłem ORION byłem na etapie finalizowania papierów pod budowę. Teraz czyli w lipcu sprawy poszły mocno do przodu.

Dowód:

http://foto.onet.pl/upload/35/42/_616153_n.jpg

http://foto.onet.pl/upload/17/97/_616149_n.jpg

Mam nadzieję, że zdjęcia "weszły na forum" To moje pierwsze fotki tutaj umieszczone. Zachęcam innych Orionowiczów do umieszczania zdjęć ze swojej budowy. Chętnie obejrzę :-)

Umieściłem trochę swoich zdjęć w albumie onet.pl pod adresem:

http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=51569&k=5&q=oriona&nxt=9

Trzymajcie się wszyscy ciepło. Pozdrawiam GORĄCO !!!

Tak informacyjnie. Moja budowa ma miejsce pod Bielskiem, czyli południe kraju.

[/img]

po zmianach w projekcie myślę że wyjdzie fajny salon - bo ten co jest niefunkcjonalny. Zlikwidowałem ściankę przy małym pokoju. Tam przeniosłem kominek a poziom tego pomieszczenia obniżyłem o 85 cm i dodałem parę schodów. Stworzył się super pokój kominkowy a salon jest optycznie o wiele większy. Pozdrawiam 8)

Browarek się owszem należy ale po robocie a nie w trakcie. Byłem w wybudowanym Orionie pod gdańskiem i po wejściu do ""salonu""--- załamka -- taki duży to ja mam pokój a mieszkam w nędzym 10 piętrowcu. Niedość że nie ma gdzie TV postawic to jeszcze mały.

Mam ciekawe pytanie. Są u nas w mieście księża orioniści i chyba w Zduńskiej Woli również -- Czy oni coś więcej wiedzą o tym projekcie skoro się tak nazwali -- hehe ?? :D

witajcie, czlowieka troszke nie bylo na forum a tu takie zmiany az godzinke zajelo mi przeczytanie tego co ciekawego nanieslicie po ostatniej mojej wizycie. Wielu nowym osobom zycze udanego budowania i aby Oriony sie Wam mocno piely do gory. Ja swojego wykanczam kroczkami, mysle ze wkrotce wrzuce pare fotek to zobaczycie. Ostanio poszla instalacja elektryczna, tynki w budynku gospodarczym (Arkadio widzial wiec wie ze jeszcze takie cos stawiam - przy okazji wielkie gratulacje mury wygladaja pieknie i suna do gory :)) oraz w garazu. Za dwa tygodnie montuje okna i bramy garazowe. Wtedy beda fotki obiecuje.

Pozdrowienia

Browarek się owszem należy ale po robocie a nie w trakcie. Byłem w wybudowanym Orionie pod gdańskiem i po wejściu do ""salonu""--- załamka -- taki duży to ja mam pokój a mieszkam w nędzym 10 piętrowcu. Niedość że nie ma gdzie TV postawic to jeszcze mały.

:D

Czy mogę liczyć na dokładne namiary na ten domek pod gdańskiem 8)

Pozdrowienia!