Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Dzięki dobrzy ludzie za wasze opinie. chyba nie mamy wyjścia i musimy poszukać nowej ekipy. Właśnie myślimy czy nie znależć ekipy która również zajmie się materiałami. Mojego męża w tygodniu nie ma w domu i ciężko bedzie mi samej zajmować się dostawami na budowę. Znajoma właśnie kończy budowę i wybrali właśnie taką opcję. Wprawdzie po wyliczeniu wyszło, że zapłacili troszkę drożej ale mieli spokój z materiałami. Nikt nie dzwonił, że zabrakło gwożdzi czy worka cementu, no i zaoszczędzili dużo paliwa, telefonu, zdrowia i czasu.

Co wy na to drodzy forumowicze?

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Dzięki dobrzy ludzie za wasze opinie. chyba nie mamy wyjścia i musimy poszukać nowej ekipy. Właśnie myślimy czy nie znależć ekipy która również zajmie się materiałami. Mojego męża w tygodniu nie ma w domu i ciężko bedzie mi samej zajmować się dostawami na budowę. Znajoma właśnie kończy budowę i wybrali właśnie taką opcję. Wprawdzie po wyliczeniu wyszło, że zapłacili troszkę drożej ale mieli spokój z materiałami. Nikt nie dzwonił, że zabrakło gwożdzi czy worka cementu, no i zaoszczędzili dużo paliwa, telefonu, zdrowia i czasu.

Witam. Jestem w takiej samej sytuacji jak Ty. Orion III, ekipa 45000 tys. z dachem, załatwiają materiały ale w porozumieniu z nami, gdyż może się okazać że mamy namiary na tańsze, faktury biorą na nas i my rozliczamy się z hurtownią.

Może ktoś napisze, że cena wysoka ale chcieli więcej, bo nawet 80 tys.!! Dostaliśmy namiary na tańszą ekipę ale termin trzeba rezerwować rok lub więcej wcześniej.

Edytowane przez anula25

ASIA&ZBYSZEK

Jeśli tylko będę potrafiła to służę pomocą:) hmm... no cóż jeszcze nie na takim końcowym etapie w tym roku planujemy położyć dachówkę zrobić poddasze a w przyszłym wykończeniówka ale czy nam się uda osiągnąć zamierzony cel to dopiero się okaże:) Uczucie jest naprawde świetne chodzenie chociaż dopiero w pustych murach ale jest nie do opisania a cieszy każdy nawet najdrobniejszy element budowy! Pozdrawiam

Witam

Ja z doświadczenia (jesteśmy już przy posadzkach a potem wykonczenie) uwazam, ze jesli tylko jest taka mozliwosc to lepiej materialy kupowac samemu.....mysle, ze w moim przypadku pokrylo to koszty paliwa i telefonu:) Ekipie generalnie nie zalezy na targowaniu a doslownie wszedzie i na wszystko mozna dostac rabat....nawet w hipermarketach:) wystarczy tylko zapytac:) My rowniez pracujemy praktycznie do 17 ale umowilismy sie z nasza ekipa, ze zakupy robimy w sobote wówczas sporzadzali liste i my wtedy jezdzilismy....da sie przezyc....a jak zobaczysz ile pieniedzy zaoszczedzisz to az cieplosie robi na serduchu...ze zamiast samych pustakow mozesz miec jeszcze wanne czy 3 okna:) To jest bezcenne i uwazam, ze warte zachodu....zwlaszcza dla tych, ktorzy licza kazda zlotowke:)

Witam. Jestem w takiej samej sytuacji jak Ty. Orion III, ekipa 45000 tys. z dachem, załatwiają materiały ale w porozumieniu z nami, gdyż może się okazać że mamy namiary na tańsze, faktury biorą na nas i my rozliczamy się z hurtownią.

Może ktoś napisze, że cena wysoka ale chcieli więcej, bo nawet 80 tys.!! Dostaliśmy namiary na tańszą ekipę ale termin trzeba rezerwować rok lub więcej wcześniej.

jak wszystko ma to swoje wady i zalety.

my kupowalismy sami, potrzebowalismy porotherm siadalam, wysylalm zapytania faxem mailem i korzystalam z najlepszej oferty - notabene ze stargardu:)

sa rzeczy ktorych nie musisz ogladac, beton to beton, stal, zaprawa - na poczatek na prawde nie trzeba jakich skomplikowanych materialow. a gwozdzie czy tego typu male rzeczy - mozna dac wolna reke

Powodzenia w wyborze

w weekend 12 stopni, czyzby czas na 1 grillka?? :)

Witam

Dzisiaj u nas w południe 15 stopni na termometrze / w cieniu / w słońcu spokojnie koło 20-stu :D - widać że wiosna w natarciu ...

Tradycyjna pierwsza kawa wypita na leżaczku na tarasie w słonku :D

Korzystając z wolnego czasu i pięknej pogody robiłem porządki w ogrodzie - między innymi przycinałem drzewka - jak to mawiają - w ostatni gwizdek - drzewa już wypuściły soki - obcinane gałęzie były w środku zielone i soczyste ...

Wiosna :yes:

Witam

45 tys. to chyba nie tak drogo. my dzisiaj dostaliśmy wycenę 185 tys. sso. (robocizna 70 tys + materiały 115 tys) ściany z keramzytu. To niemało ,ale płacimy te pieniądze i nic nas nie obchodzi. muszę przyznać, że to kusząca propozycja bo jak pisałam wcześniej mojego męża cały tydz. nie ma w domu a często zdarza sie że pracuje nawet w weekend ja też mam swoją pracę no i .kto będzie pilnował materiału na budowie. już sama nie wiem co robić.

Ktoś pytał o ytonga. otóż słyszałam że jaśli ma spełniać swoje zadanie to powinien być położony bardzo fachowo (co podobno wcale nie jest łatwe). w przeciwnym razie będzie zimno. W każdym razie my zrezygnowaliżmy z ytonga. ale najlepiej jak wypowiedzą się użytkownicy którzy już mieszkają.

Witam,

My też mamy ytonga, fakt, ze 24 ale dajemy jeszcze ocieplenie 12. Fachowcy twierdza ze bedzie bardzo cieplutko:):) Zobaczymy, ale powiem szczerze, ze w mrozy pomimo, ze grzalismy samym kominkiem temp bardzo ladnie sie trzymala. Jak juz zamieszkamy to powiem wiecej na ten temat:)

P. S. No i przy docieciach sa male straty bo nie kruszy sie tak jak poroterm.