Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

drodzy orionowicze mam pierwszą wycenę i bardzo proszę o komentarze co sądzicie o tych cenach. Zaraz jadę do drugiej ekipy po wycenę. Pewnie potrwa to kilka dni i wtedy znowu napiszę jak wycenili mój stan zero.

Stan zero (cena robocizny) wycena nr 1

1. ławy fundamentowe: 6,000;-

2.posadzka w piwnicy: 1,000;-

3.mury w piwnicy;- 11,000

4.strop nad piwnicą;- 10,000

razem ;------------>>>28,000 zł

ktoś jeszcze buduje lub niedawno budował kto może się w tym temacie wypowiedzieć?? Ja ze swojej strony na bieżąco będę informował z placu boju o postępach w budowie cenach materiałach oraz przedstawię to na zdjęciach.

Witam

Mam do bardziej doswiadczonych budowniczych pytanie: na jakim etapie wybieraliście materiał z jakiego budować orionka, czy na etapie adaptacji czy na etapie budowy tzn murarz sobie wybrał materiał z jakiego chce budować. Proszę o odpowiedź, ponieważ moja pani architekt od adaptacji twierdzi, że ta kwestia należy do murarza i nic jej do tego?

Pozdrawiam

Arek

ktoś jeszcze buduje lub niedawno budował kto może się w tym temacie wypowiedzieć?? Ja ze swojej strony na bieżąco będę informował z placu boju o postępach w budowie cenach materiałach oraz przedstawię to na zdjęciach.

Ziajus odpowiem niedługo na Twoje pytanie, ponieważ też czekam na wyceny z kilku firm

Pozdrawiam

Witam

Mam do bardziej doswiadczonych budowniczych pytanie: na jakim etapie wybieraliście materiał z jakiego budować orionka, czy na etapie adaptacji czy na etapie budowy tzn murarz sobie wybrał materiał z jakiego chce budować. Proszę o odpowiedź, ponieważ moja pani architekt od adaptacji twierdzi, że ta kwestia należy do murarza i nic jej do tego?

Pozdrawiam

Arek

witam pozwolisz ze się wtrącę nie bardzo rozumiem co do tego ma murarz z czego chcesz postawić dom u mnie nie było czegoś takiego ja kupiłem materiał place i ekipa muruje nie wiem jakie są ekipy skąd pochodzisz że one akceptują z czego będą murować tyle ode mnie POWODZENIA

Witam,

Materiału do budowy nie trzeba wybierać na etapie adaptacji. My jaszcze do grudnia byliśmy zdecydowani na ytonga. Potem na porotherm a dopiro kilka tygodni temy postanowiliśmy zapłacić trochę więcej i budujemy z keramzytu. Szczerze mówiąc nasz architekt niewiele miał wspólnego z naszą decyzją. Faktem jest że każda ekipa sugeruje z czego wolałaby budować ale decyzja jest twoja. Szukaj ekipy która ma doświadczenie w budowaniu z porothermu.

My zatrudniliśmy firmę która mimo tego że grubość naszych ścian uległa zmianie (zmieniła się oś ścian),oni sobie to przeliczą bez pomocy architekta.

To tyle z naszych doświadczeń.

Pozdrawiam

Witam,

Materiału do budowy nie trzeba wybierać na etapie adaptacji. My jaszcze do grudnia byliśmy zdecydowani na ytonga. Potem na porotherm a dopiro kilka tygodni temy postanowiliśmy zapłacić trochę więcej i budujemy z keramzytu. Szczerze mówiąc nasz architekt niewiele miał wspólnego z naszą decyzją. Faktem jest że każda ekipa sugeruje z czego wolałaby budować ale decyzja jest twoja. Szukaj ekipy która ma doświadczenie w budowaniu z porothermu.

My zatrudniliśmy firmę która mimo tego że grubość naszych ścian uległa zmianie (zmieniła się oś ścian),oni sobie to przeliczą bez pomocy architekta.

To tyle z naszych doświadczeń.

Pozdrawiam

Witam

O taką odpowiedź mi chodził wielkie dzięki:) znowu jestem troche mądrzejszy :wiggle:

pozdrawiam

Arek

Rejon wydaje się jednym z najbiedniejszych podobno bo to Warmińsko-Mazurskie. Te ceny również wydają mis ię z kosmosu ale zobaczymy co powiedzą iini wykonawcy bo jeszcze przynajmniej dwóch ma zrobić taką wycenę. Ten był pierwszy i mało nie padłem jak zobaczyłem te kwoty ale nie mam zbytniego rozeznania także pytam i czekam na więcej opinii. Być może że teraz są takie ceny. Czekam na komentarze. PISZCIE PROSZĘ...

Z ktorej okolicy Warmii i Mazur jestes?