Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bardzo bym prosiła:), też chcę dłuższe myślałam o takiej długości jak okno w salonie, ale nie chciałabym przedobrzyć dlatego jeśli możesz to zmierz- Twoje w kuchni wygląda bardzo ładnie. Jakie płytki masz w kuchni? i co będzie w salonie?

Czekam na więcej zdjęć, bo zapowiada się ciekawie:)

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo bym prosiła:), też chcę dłuższe myślałam o takiej długości jak okno w salonie, ale nie chciałabym przedobrzyć dlatego jeśli możesz to zmierz- Twoje w kuchni wygląda bardzo ładnie. Jakie płytki masz w kuchni? i co będzie w salonie?

ok, jutro zmierze. W kuchni gres firmy Porcelanosa - kolor bez (chyba dobrze napisalam firme) a w salonie (jak i w pozostalych pokojach na gorze) panele firmy Krono - jesion syberyjski - bardzo jasna.

Pozdrawiam

Pablitoo dziękuję za odpowiedzi, w przyszłym tygodniu zapytam instalatora o moc grzejników.

Mam teraz inny problem. Budujemy Oriona III, będzie ogrzewanie gazowe, więc wodę, prąd i piec chcę zmieścić w pomieszczeniu gospodarczym.

Woda pod oknem, piec przy komienie, skrzynka prądowa na ścianie na przeciw komina, a gdzie pralka? Jak jest u Was? Początkowo myślałam żeby umieścić ją w łazience - po jej wydłużeniu i przesunięciu drzwi wchodząc po prawej stronie zrobiłoby się na nią miejsce. obok zlew, na lewo kibelek i pod oknem w rogu kabina (ubolewam bo 90cm się nie zmieści ale cóż). Ale nie mam wyobrażenia czy nie będzie ciasno.

Czy może jednak dać pralkę do pom. gosp.?

Jak jest u was?

To sa nasze lazienki....przepraszam za balagan ale jest jeszcze przed sprzataniem i ostatecznym wykonczeniem...lustro bedzie przemalowane na bialo i oczywiscie powieszone:) Blat w gornej lazience z lampami za filarami w celu podswietlenia lustra. Brakuje jeszcze jakis szafek i stojakow na reczniki:)

http://images40.fotosik.pl/872/74c6be0c25a7871bmed.jpg

http://images38.fotosik.pl/870/03cd6e626a45cef2med.jpg

http://images45.fotosik.pl/892/01cfbf6d724271d6med.jpg

http://images39.fotosik.pl/884/d103dd8e1f0f9ae1med.jpg

Pokoj dziecinny

http://images50.fotosik.pl/891/1972e058ad9da82bmed.jpg

Pokoj multimedialny

http://images46.fotosik.pl/839/5ac48c764b076959med.jpg

Okna maja 140 cm wysokosci, od podlogi do ramy sa 93 cm

Marta&Marek ja również gratuluję, piękne wnętrza.

Mam pytanie w związku z małą łazienką - próbuję zorientować się po zdjęciach gdzie co macie i wnioskuję, że drzwi macie przesunięte w lewą stronę i po prawej stronie jest kabina prysznicowa, zlew tak jak w projekcie, a kibelek przesunięty w stonę okna - dobrze myślę? Jaką macie wielkość kabiny 80cm?

Pomniejszaliście drzwi w łazience czy zostawiliście 90cm?

Marta&Marek ja również gratuluję, piękne wnętrza.

Mam pytanie w związku z małą łazienką - próbuję zorientować się po zdjęciach gdzie co macie i wnioskuję, że drzwi macie przesunięte w lewą stronę i po prawej stronie jest kabina prysznicowa, zlew tak jak w projekcie, a kibelek przesunięty w stonę okna - dobrze myślę? Jaką macie wielkość kabiny 80cm?

Pomniejszaliście drzwi w łazience czy zostawiliście 90cm?

Czesc...:)

Zaczne moze od tego, ze mamy lustrzane odbicie projektu, dlatego moze jestes troche zdezorientowana:)

Przede wszystkim zrezygnowalismy z garderoby w korytarzu do kotlowni, dzieki temu uzyskalismy duza funkcjonalna lazienke. Wejscie do niej znajduje sie tuz przy drzwiach do wiatrolapu. Drzwi wszedzie mamy 90 (wyjatek wiatrolap 100). Kabina 90 (100 weszlaby spokojnie), znajduje sie naprzeciw drzwi, dalej na tej samej scianie jest umywalka a na przeciwległej geberit, drabinka c.o. no i drzwi...mam nadzieje, ze opisalam jasno:):)

"Pięknie - w elewacji frontowej obydwa okna ( kuchnia i łazienka pralnia ) dzielone słupkiem - pięknie - gratulacje - symetria to jest to ..."

Pablitoo u nas na dole zamiast pralni będzie sauna. Oba pomieszczenia są połączone będą oddzielone w środku zdobionym parawanem z murku za którym będzie wejście do sauny:) A pralnia będzie nad garażem .

Edytowane przez szafran77

Tak, jasno dziękuję :-) Nawet nie pomyślałam że aż tak wydłużyliście łazienkę - ile budujących tyle zmian wprowadzanych w projekcie.

Napisz jeszcze proszę jaką wysoką macie ściankę kolankową, na zdjęciu wannę macie pod skosem - wygodnie będzie w użytkowaniu?

Scianka kolankowa podniesiona o 1 pustak+dodatkowy wieniec...nie pamietam jaka ma wysokosc ale moge zmierzyc jesli chcesz. Wanna nie stoi tuz pod skosem, musielismy zostawic troche miejsca bo:

1) Mamy baterie z przylacza wychodzacego z podlogi

2) Moj mąz ma 190 cm wzrostu

3) Wygoda w sprzataniu (moge obejsc wanne dookola ):):)

Ale jak widac na zdjeciu, pomimo iz wanna jest wysunieta i ma 170 cm dlugosci "ginie" w naszej lazience...blat tez jest sporych rozmiarow a mimo to jest jeszcze baaaaaardzo duzo miejsca:)

Marta&Marek pięknie wykańczacie swój domek:)...a ja mam pytanie odnośnie paneli, bardzo mi się spodobały, ale jeśli byś mogła pokazać zbliżenie na podłogę, to byłabym wdzięczna:)... i proszę powiedz, czy jesteś naprawdę zadowolona z tych paneli, bo szukam jasnych i w przystępnej cenie:)

To prawda, łazienka jest duża. Pytam o wannę ponieważ we wtorek gościu ma rozkładać instalację podposadzkową i zastanawiam się gdzie ją postawić. Ciężko podjąć decyzję patrząc na kartkę papieru :-) My nie jesteśmy tak wysocy jak Twój mąż wię jak zostawię wannę tak jak jest w projekcie, to myślę że będzie OK.

Dziękuję za informacje :-)

Marta&Marek pięknie wykańczacie swój domek:)...a ja mam pytanie odnośnie paneli, bardzo mi się spodobały, ale jeśli byś mogła pokazać zbliżenie na podłogę, to byłabym wdzięczna:)... i proszę powiedz, czy jesteś naprawdę zadowolona z tych paneli, bo szukam jasnych i w przystępnej cenie:)

Dodalam dwa zdjecia (jedno z lampa blyskowa drugie bez)....robione po 19:00 w pochmurny dzien wiec w rzeczywistosci jest ton jasniejsza. Czy jestem zadowolona....no coz...na dzien dzisiejszy bardzo...chcialam aby podloga wygladala staro (bo w takim zamysle chce wykonczyc domek) dlatego wybralam jasna i przede wszystkim z fugami (fazami), ktore widac na zdjeciu. Efekt jest naprawde super:) Osobiscie jeszcze jej nie uzytkuje (bo jeszcze nie mieszkam) ale moj znajomy ma je polozone w swojej restauracji, w ktorej wiadomo "przewija sie" sporo osob (w butach na obcasie rowniez:)), wiecznie suwa sie krzeslami...no i ogolnie jak to w miejscach publicznych:)...w kazdym razie podloga ma sie bardzo dobrze:) Test sadze bardzo wiarygodny:):) Ja osobiscie moge rowniez ja polecic wszystkim zwolennikom jasnych podlog:)

http://images37.fotosik.pl/847/23955caceb5bea71med.jpg

http://images50.fotosik.pl/894/d6c347a918458d5fmed.jpg

Edytowane przez Marta&Marek-