Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich Orionków,

Długo nas tu nie było. U nas robota wre, właśnie zabrali się za dach więc tylko patrzeć jak stan zero będzie gotowy. Myślimy już o kolejnych etapach a dokładnie o tynkach wewnętrznych. Ciągle jeszcze zstanawiamy się jakie tynki wybrać bo opinie są bardzo podzielone. Znalezliśmy ekipę która chce 25 zł/m2 z materiałem. Jak myślicie czy to dużo. I jeszcze jedno pytanie ile metrów kwadratowych tynków wewn. jest potrzebne do naszego Orionka (podwójny garaż). Bardzo proszę o odpowiedz bo z mężem już się boimy ile znowy pięniędzy trzeba szykować.

Pozdrawiam serdecznie

U nas było 600 m2 bez jednej ściany w garażu (tej, która ma być ocieplona). Taki metraż tj. ok. 600 m już się pojawił u kogoś na forum, więc myślę, że metraż bliski prawdy. Płaciliśmy 19 zł z materiałem, marzec 2011.

Dziękuję Wszystkim za odp. Okno balkonowe nad wejściem ma 230 cm, a pozostałe 210cm.

Możecie doradzić coś w sprawie okien dachowych, jakie modele - zdecydowaliśmy się na Valux'a? W naszych składach budowlanych nie potrafią pomóc, jak przyjdę z konkretnym modelem to wycenią, a ja nie wiem który wybrać.

Witam cię anula25 ja jestem na etapie okien dachowych ja biorę okna firmy velux tylko wysokość okien zmniejszam na 140 bo 160 to są bardzo duże . Ja natomiast mam problem z oknem w kuchni z wysokością bo chcę parapet z blatem zrównać a wtedy okno mi wychodzi 170 wysokie a nie 140 czy może mi ktoś podpowiedzieć , kto ma tak zrobione?pozdrawiam.

Witam cię anula25 ja jestem na etapie okien dachowych ja biorę okna firmy velux tylko wysokość okien zmniejszam na 140 bo 160 to są bardzo duże . Ja natomiast mam problem z oknem w kuchni z wysokością bo chcę parapet z blatem zrównać a wtedy okno mi wychodzi 170 wysokie a nie 140 czy może mi ktoś podpowiedzieć , kto ma tak zrobione?pozdrawiam.

My również chcemy Velux'a i również zmniejszamy na 140cm. Możesz napisać jakie modele wybraliście i czy klamki macie na dole czy u góry?

anula25 ja biorę okna velux z dolną klamko ,a kolor w standardzie to drewno a biały za dopłatom .Biały robię tylko w łazienkach ,wiadomo wilgoć ale zastanawiam sie też nad oknami fakro bo unich standard to białe i zarazem tańsze a ja wszystkie okna będę mieć w środku białe a na zewnątrz machoń.pozdrawiam

Marta & Marek przepiekny domek rzecz jasna!!!!

Ale wnetrza macie niesamowite, nie moge sie napatrzec!!!

gratulacje:-)

Asiu i Zbyszku, dziekuje, Wasz orionek tez jest juz bardzo ladny....piekna stolarka dachowa, zaluje ze nie wzielam sobie takiej rzezbionej:( Trzymam kciuki i czekam na kolejne zdjecia:) Pozdrawiam

Witam. Mam pytanie do Pablitoo Znalazłam kilka postów, w których mówisz o kolorach swojej elewacji. Mam właśnie przed nosem próbki Kabe i nie mogę znaleźć Twojego koloru. Czy mógłbyś określić te kolory używając zwykłych nazw typu biały , latte .... Na każdym zdjęciu i w każdym kompie wygląda to trochę inaczej, ale chciałabym chociaż mieć przybliżone pojęcie w jakiej gamie kolorystycznej się poruszałeś. Pozdrawiam wszystkich.

Witam. Mam pytanie do Pablitoo Znalazłam kilka postów, w których mówisz o kolorach swojej elewacji. (...)

Witaj

Wzornik kolorów KABE - edycja 2007 , kolory wg tego wzornika F1050 Y=77% , i F1080 Y= 49% . To dokładne oznaczenie z wzornika.

Jak inaczej określić te kolory ? - hmmm - nie wymagaj ode mnie za wiele - jestem mężczyzną :D