Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Jestesmy na etapie foliowania dachu pod blachodachowke w Orionie I z podniesiona scianka kolankowa 0.5m (2 okna dachowe zastapilismy lukarnami ). Chcielibysmy zmienic system placenia naszym budowlancom i pilnie potrzebujemy informacji jak ksztaltuja sie ceny za m2 za samo polozenie blachodachowki + obrobka. Do tej pory placilismy na godz. ale robota sie strasznie slimaczy a czas nas goni. Pomozcie prosze!!!!!

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam. Jestesmy na etapie foliowania dachu pod blachodachowke w Orionie I z podniesiona scianka kolankowa 0.5m (2 okna dachowe zastapilismy lukarnami ). Chcielibysmy zmienic system placenia naszym budowlancom i pilnie potrzebujemy informacji jak ksztaltuja sie ceny za m2 za samo polozenie blachodachowki + obrobka. Do tej pory placilismy na godz. ale robota sie strasznie slimaczy a czas nas goni. Pomozcie prosze!!!!!

Witam,

My płaciliśmy 24 zł za m2 (foliowanie, blachodachówka, obróbka, śniegołapy i rynny)

Pozdrawiam

Witam,

My płaciliśmy 24 zł za m2 (foliowanie, blachodachówka, obróbka, śniegołapy i rynny)

Pozdrawiam

ewelina&sylwek dzieki za szybka odpowiedz:) my jestesmy wlasnie w trakcie foliowania 3 ludzi robi to juz tydzien i jeszcze nie jest skonczone. Musimy jakos rozdzielic cene za blache od folii bo podobno ma to trwac jeszcze dlugooo....Jest to bardzo solidna robota ale lepiej z gory wiedziec ile sie placi, no nie?...

Mam jeszcze jedno szybkie pytanko: czy ktos zliczyl dokladnie ile m2 ma dach w Orion I po podniesieniu scianki kolankowej o 0.5m? Rozpietosc w wyliczeniach naszych "fachowcow" jest zbyt duza od 240 do 300m2. Nie moge sie doszukac we wczesniejszych postach czy ktos to podawal,z gory dzieki.

Mam pytanie do mrozin odnosnie wejscia do piwnicy z zewnatrz, jesli je posiadacie to gdzie jest umiejscowione? My budujemy Oriona I w lustrzanym odbiciu z piwnica pod czescia mieszkalna domu, a wejscie z zewnatrz dorobilismy z tylu pod oknami salonu. Jestesmy ciekawi czy ktos znalazl inne rozwiazanie, pozdrawiam.

Trochę późno ale dopiero teraz wróciłem do czytania forum.

Planujemy podpiwniczenie również pod garażem, a ponieważ boczna ściana garażu jest od strony północnej, tak więc tam planujemy wejście zewnętrzne do piwnicy. Dodam ze mamy spadek terenu i wejście powinno naturalnie wpasować sie w ololicach narożnika budynku.

Marta, Mariusz - czy budujecie może w poblizu Rzeszowa? bardzo chętnie byśmy obejrzeli waszego Oriona aby rozawiać ewentualne wątpliwości co do zmian w projekcie?

Czy podnosiliście ściankę kolankową, a jesli tak czy wydłuzaliście krokwie?

pozdrawiam

Witam

Czy możecie powiedzieć ile płaciliście za okna i jakie tzn. kolor i szkło jakie wybraliście?

nasz orion

Arek

Okna firmy aluplast, kolor orzech obustronny, szprosy, zatrzaski i hamulce antyprzeciągowe oraz zamki na przycisk ograniczające wyjscie dziecka we wszystkich balkonach, wszystkie okna powiekszone,koszt 16 tys.

Edytowane przez Marta&Marek-

Marta&Marek dzieki za odpowiedź

A czy macie może do tego rolety??

U nas wycena kolor złoty dąb i wszędzie rolety elektryczne szkło 2-komorowe z laminatem P2 i ciepłą ramką bez szprosów coś około 29tyś chyba kosmos co?

Pozdrawiam

Arek

Drogo, ale nie ma co porownywac innych firm....u nas oknoplast wycenil na 25 i to juz bylo drogo:) nie wiem o jakiej firmie Ty piszesz(?) Rolety mamy w obudowach i prowadnicach w identycznym kolorze za ktore placilismy 3800 (razem z 9-cioma sztukami do okien polaciowych).

Drogo, ale nie ma co porownywac innych firm....u nas oknoplast wycenil na 25 i to juz bylo drogo:) nie wiem o jakiej firmie Ty piszesz(?) Rolety mamy w obudowach i prowadnicach w identycznym kolorze za ktore placilismy 3800 (razem z 9-cioma sztukami do okien polaciowych).

hmmm to chyba jednak u nas bardzo drogo, jutro jedziemy na negocjacje oraz czekamy na inne oferty dla porównania, ale wielkie dzięki za info

• 2 weeks później...
Po dłuższej nieobecności na forum, związanej a jakże - z wykończeniówką (domu i nas :) ), chcielibyśmy się pochwalić, że dnia 15.10.2011 STAŁO SIĘ !!! Przeprowadziliśmy się do naszego orionka.

Walczcie bądźcie cierpliwi i wytrwali bo naprawdę warto :)

Gratulujemy i podzielamy euforię:):) ...no i czekamy na zdjecia:):)

Witam wszystkich mam pytanko jestem na etapie wyboru pieca czy moge prosić o doradzenie kogos kto uzytkuje piec i jest zadowolony chodzi mi o piec na ekogroszek ,i tez na drzewo , czy ma ktos taki piec?? prosze o pomoc.. DZIĘKUJĘ

My użytkujemy piec Cichewicz Futura Econo Mini 21 KW z zasobnikiem 100 KG, moge go polecić choć szczerze mówiąc nie mam porównania:). Na obecą pogode spalanie na poziomie 15-17 KG na dobę, ekogroszek czeski, 700 PLN/tona.

Jesli chodzi o drzewo, to piec ten ma ruszt dodatkowy ... ale drzewem mozna palić tylko awaryjnie.

Pozdrawiam z Gdyni

Witam wszystkich mam pytanko jestem na etapie wyboru pieca czy moge prosić o doradzenie kogos kto uzytkuje piec i jest zadowolony chodzi mi o piec na ekogroszek ,i tez na drzewo , czy ma ktos taki piec?? prosze o pomoc.. DZIĘKUJĘ

My mamy piec na eko groszek ling duo 25,ale jeszcze nie wiele moge powiedziec bo dopiero go wystartowalem w tym sezonie.ma on dodatkowo ruszt na drewno ,ale jak wspomnial team leader jest on do palenia awaryjnego co do spalania to jeszcze dokladnie nie wiem bo nie jest w pelni ustawiony ,ale mysle ze w granicach 25-30kg na dobe.

Wiem ze danka tez ma taki miec ;)

Odnośnie pieca to u nas Ling Combi. Użytkujemy już drugi sezon. W tamtym roku nie mieszkaliśmy, ale piec działał bo chcieliśmy wygrzać i wysuszyć dom. Spalanie około 25-30 kg na dobę, ale piec nie był dobrze wyregulowany. Teraz już ogrzewamy dom, ale ponieważ na zewnątrz jeszcze w miarę ciepło, przepalamy tylko na ruszcie awaryjnym. w tym roku będę miała więcej czasu na wyregulowanie pieca i widzę, że będzie z kim wymienić spostrzeżenia dotyczące parametrów;)

No i oczywiście chwalipięctwa musi się stać zadość -MIESZKAMY!! (od września:) )

Odnośnie pieca to u nas Ling Combi. Użytkujemy już drugi sezon. W tamtym roku nie mieszkaliśmy, ale piec działał bo chcieliśmy wygrzać i wysuszyć dom. Spalanie około 25-30 kg na dobę, ale piec nie był dobrze wyregulowany. Teraz już ogrzewamy dom, ale ponieważ na zewnątrz jeszcze w miarę ciepło, przepalamy tylko na ruszcie awaryjnym. w tym roku będę miała więcej czasu na wyregulowanie pieca i widzę, że będzie z kim wymienić spostrzeżenia dotyczące parametrów;)

No i oczywiście chwalipięctwa musi się stać zadość -MIESZKAMY!! (od września:) )

Ale macie fajnie ;) co do regulacji pieca to znalazlem fajne forum info ogrzewanie tak wiec polecam Justa.