Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Od ściany (tej z oknem) do początku pierwszego stopnia u nas 248 cm.

dzieki Justa

Justa a to one wam nie schodza na ta scianke co jest spizarka macie, ta scianke w ogole.Bo my nie zobaczylismy dokladnie w projekcie i teraz mamy sciane jak sie schodzi ze schodow na wprost szlak by to trafil.

Kasia i Tomek - u nas jest ścianka (nie ma spiżarki) i jej odległośc do pierwszego schodka to dokładnie 88,5 cm. Wydaje się niewiele, ale nie mamy z tym kłopotu. Oczywiście schodzi sie na ściankę, ale po uporządkowaniu przestrzeni i powieszeniu na tej ściance np. obrazków czy fotek jest całkiem przyjemnie i szczerze mówiąc, to żaden problem. Jeśli chodzi o schody to nasza poręcz zaczyna sie dopiero na końcu drugiego schodka, więc jest wizualnie, ale i w praktyce więcej miejsca w przejściu. Mieszkamy już trzeci miesiąc i jest OK :) Edytowane przez MaroK

Kasia i Tomek - u nas jest ścianka (nie ma spiżarki) i jej odległośc do pierwszego schodka to dokładnie 88,5 cm. Wydaje się niewiele, ale nie mamy z tym kłopotu. Oczywiście schodzi sie na ściankę, ale po uporządkowaniu przestrzeni i powieszeniu na tej ściance np. obrazków czy fotek jest całkiem przyjemnie i szczerze mówiąc, to żaden problem. Jeśli chodzi o schody to nasza poręcz zaczyna sie dopiero na końcu drugiego schodka, więc jest wizualnie, ale i w praktyce więcej miejsca w przejściu. Mieszkamy już trzeci miesiąc i jest OK :)

No wlasnie MaroK o ta scianke mi chodzilo bo mamy ten sam problem, a nawet jeszcze wiekszy bo u nas odleglosc jest 80 cm. I nic wiecej nie da sie zrobic :bash:Tak wiec nie wim jak do tego sie przyzwyczaje jak schodzac mam na 1/3 schodow sciane.Zobaczymy jak wszystko dokladnie poskrecaja jak to bedzie.

Gratuluję tym którzy już mieszkają i przyznaję że zazdraszczam bardzo:):).

Balcerek pytałeś o okna u nas oknoplast za 19860zł- kosmos, ale byli też drożsi, pod uwagę nie brałam najtańszych z powodu obaw, o jakość. Rolety drugie tyle trzeba liczyć co okna jeśli się chce sterowane radiowo- jak na razie w sferze marzeń, dodam, że okna w kuchni ,łazience i w kotłowni mamy powiększone a okno nad garażem ma 120 na 150cm, napisz na czym stanęło u Ciebie.

W tej chwili kończymy tynkować.

Pomięta ktoś może ile metrów tynków policzyli mu murarze przy Orionie II bez piwnic?

Balcerek pytałeś o okna u nas oknoplast za 19860zł- kosmos, ale byli też drożsi, pod uwagę nie brałam najtańszych z powodu obaw, o jakość. Rolety drugie tyle trzeba liczyć co okna jeśli się chce sterowane radiowo- jak na razie w sferze marzeń, dodam, że okna w kuchni ,łazience i w kotłowni mamy powiększone a okno nad garażem ma 120 na 150cm, napisz na czym stanęło u Ciebie.

Pomięta ktoś może ile metrów tynków policzyli mu murarze przy Orionie II bez piwnic?

jesli moge cos doradzic to jak robisz rolety to polaczcie wszystkie puszki (wlaczniki) od rolet przewodem YDYp 5 x 1,5o , a do silników rolet 4 x 1,5 to w przyszlosci bedzie wam do zdalnego sterowania roletami lub integracja z alarmem, a dodatkowo bedziesz mogla sterowac pilotem roletami.

Edytowane przez Kasiatomek

Kasiatomek piękne schody. Bardzo eleganckie. My urządzamy dom w nieco innym stylu, wiec postawiliśmy na prostotę. Schody miały być szerokie, proste i w miarę możliwości wygodne. Ciągle mi się podobają;).

Renata jeszcze nie wszystko znalazłam po przeprowadzce, obecnie szukam teczki z rachunkami. Jak się odnajdzie ;) to powinny w niej być wyliczenia tynków wewnętrznych, które do rozliczenia zrobił mi nasz murarz. Postaram się dziś dać Ci odpowiedź.

Edytowane przez justa*

Witam

U nas skończyło się na oknach koloru złoty dąb z roletami wszystkimi elektrycznymi oprócz okna łukowego tam będzie roleta na elewację. Szkło będzie dwukomorowe 33.1 U/12/4/12/4u z ramkami ciepłymi jasnymi brązowymi swisspacer. Cena to około 28 tysięcy wraz z montażem. A miałem wyższe wyceny i na 38 tysięci i na 49 oknoplast :jawdrop:

pozdrawiam

Arek

No nam tez sie podobaja ;) co do wykonawcy to jest to czlowiek naprawde godny polecenia tak wiec smialo na forum moge podac jego namiary.Mielismy maly problem ze schodami ,ale pracownicy bardzo szybko i ladnie sie z nim uporali.Drewno to buk a kolor orzech

racownia Snycerska "U Pawła"

ul. Lipowa 12b

78-530 Wierzchowo

tel./fax: +48 (0) 94 361 83 87

[email protected]