Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cieszę się , że Kasia i Tomek chwalą swego wykonawcę schodów bo też u nich zamówiliśmy schodki do naszego domu. Z niecierpliwością czekamy na grudzień i realizację schodów przez Pana Chojnackiego.

Mozecie byc pewni ze beda ok My mielismy maly problem bo schody wyszly za blisko scianki tej co powinna byc spizarka,ale bardzo ladnie sie z tym uporali;)

Pochwalcie sie na forum jak wyszly.:)

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

MaroK No to my też pochwalimy się naszymi schodami - wprawdzie są w zupełnie innym stylu niż poprzedników, ale nasze wymarzone :)
Bardzo fajne nawet nie myslalem ze biale schody beda tak ladnie wygladaly

Marta&Marek- MaroK....piękne schody ale przede wszystkim urzeka mnie "bialy klimat" w domku, w ktorym osobiscie jestem zakochana:)
widzialem w stopce wasz album i tez macie fajowe schody,no i wasza kuchnia mi sie spodobala

zreszta wszystkie schody sa fajne jak sa wygodne ;)

Schody juz byly no to moze teraz kominki :)

Bardzo fajne nawet nie myslalem ze biale schody beda tak ladnie wygladaly

widzialem w stopce wasz album i tez macie fajowe schody,no i wasza kuchnia mi sie spodobala

zreszta wszystkie schody sa fajne jak sa wygodne ;)

Schody juz byly no to moze teraz kominki :)

K

Dziekuje Kasiu za komplement:) Wasze schody rowniez mnie urzekly:) Mam nadzieje, ze nie jestem w bledzie jesli sadze, ze rowniez bedzie to "stylowy orionek":) Bynajmniej schody wskazuja na to ze pojdziecie szeroko....na barok mi to wyglada:) Czekam na kolejne zdjecia z budowy...zapowiada sie ciekawie:) A skoro zaczepiasz o kominki to rozumiem, ze Wasz juz jest....chwal sie predko:):)

Dziekuje Kasiu za komplement:) Wasze schody rowniez mnie urzekly:) Mam nadzieje, ze nie jestem w bledzie jesli sadze, ze rowniez bedzie to "stylowy orionek":) Bynajmniej schody wskazuja na to ze pojdziecie szeroko....na barok mi to wyglada:) Czekam na kolejne zdjecia z budowy...zapowiada sie ciekawie:) A skoro zaczepiasz o kominki to rozumiem, ze Wasz juz jest....chwal sie predko:):)
Nie my jeszcze nie mamy kominka ,ale juz tylko czekamy na telefon od wykonawcy ze moze wchodzic ;) mam nadzieje ze nie bedziemy musieli dlugo czekac

co do kominka to bedzie to prosta zabudowa z miejscem na drewno i chyba drewniana obudowa nawiazujaca do schodow i reszty salonu ktory ma byc stylizowany na styl kolonialny ;)

Edytowane przez Kasiatomek

Witajcie wszyscy, sledze to forum od jakiegoś czasu. Jestesmy z mężem zdecydowani na Orion 3 czyli bez garażu. Działkę już mamy i to jest wlśnie problem, ponieważ działka jest aktualnie łąką z kilkoma jabłoniami(dostałam ją od rodziców). Poradzcie mi prosze od czego mamy zacząć załatwianie papierków bo nie mam zielonego pojęcia jak to ugryzc. Dodam tylko, że działka jest przy drodze asfaltowej, słup od prądu stoi na naszej działce. Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Witajcie wszyscy, sledze to forum od jakiegoś czasu. Jestesmy z mężem zdecydowani na Orion 3 czyli bez garażu. Działkę już mamy i to jest wlśnie problem, ponieważ działka jest aktualnie łąką z kilkoma jabłoniami(dostałam ją od rodziców). Poradzcie mi prosze od czego mamy zacząć załatwianie papierków bo nie mam zielonego pojęcia jak to ugryzc. Dodam tylko, że działka jest przy drodze asfaltowej, słup od prądu stoi na naszej działce. Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Witajcie

Najpierw musicie się udać do swojej gminy lub Starostwa Powiatowego celem pobrania aktualnego wypisu z miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego dla Waszej działki , lub jeżeli nie ma aktualnego planu - musicie pobrać Warunki Zabudowy - czyli popularną WuZetkę (WZ) ...

Dopiero na podstawie tych dokumentów dowiecie się gdzie , jak , co i dlaczego możecie wybudować na swojej działce :D

Chciałem jeszcze pokazać pokoik Michałka który urodzi nam się za 3 miesiące. Pokoik nieskończony ale ściany nabierają już wyrazu :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6675f7e77c450edc.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/478416ca0aa015e0.html

Pięknie prezentuje się ten pokoik maleństwo na pewno będzie zadowolone jak tylko podrośnie. Gratuluje fajnego pomysłu

Zastanawiamy się właśnie jak usytuować nasz domek. Wjazd na działkę jest od południa. Dom może być tylko południe-północ. i teraz pojawia się problem; robiąc wejście od południa mamy północny salon i raczej zero słonka na tarasie, z drugiej strony robiąc wejście od północy trzeba trochę okrążyć dom wchodząc do niego. jest ktoś kto buduje południe-północ, proszę doradźcie