Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agana,

do naszego Orionka wybralismy okna PCV na profilu 5 komorowego ALUPLASTA obustronnie okleinowane w kolorze zlotego debu. Pare zdjec jak to wyglada mozesz zobaczyc strone wczesniej (12). Cechy charakterystyczne tego profilu mozesz znalezc pod nastepujacym linkiem

http://www.aluplast.com.pl/index.php?grupa=6&podgrupa=9&module=katalog&kategoria=14

http://www.aluplast.com.pl/foto/produkty/4000.jpg

Witam!

Planuję budowę Oriona na wiosnę. Właśnie jestem na etapie wyboru projektu i padło na Oriona. spośród wszystkich projektów o powierzchni od 120-150m2 , okazał się najbardziej funkcjonalny. Drogi Jurandzie... nie doczytalam na forum w którym rejonie kraju budujesz swojego Oriona. Jestem ze Śląska i poszukuję w okolicy Oriona, aby móc zerknąć na niego okiem :-)

...styropian będzie jednak 4 cm (jak w projekcie). No a mury powoli pną się do góry... mogłyby szybciej się piąć gdybyśmy wreszcie znaleźli murarza... ale widzę, że znalezienie fachowca graniczy z cudem :cry: wygląda na to, że będziemy musieli sobie poradzić bez niego. A chcę koniecznie w tym roku przykryć Orionka "czapeczką". Zamówiliśmy dachówkę ceramiczną Creaton w kolorze antracyt (udało nam się jeszcze zdążyć przed podwyżką i kupić z dużym rabatem :) ).

Mam natomiast do Was drodzy miłośnicy Orionka pytanie z czego stawiacie ścianki działowe na poddaszu? myślałam o gips-kartonie (lekkie i ewentl. możliwość późniejszego przesuwania ścianek), ale zastanawiam się, czy jednak nie lepsze byłyby murowane (dla lepszej izolacji akustycznej)? Pozdrowionka :D