Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja zrobilem scianki murowane-jak w projekcie, wlasnie ze wzgledów akustycznych. Jesli je przerabialem to wczesniej staralem sie dawac dodatkowe belki teriva lub murowane. Ewentualne dodatkowe scianki bede robil z karton gipsu.

Uwazam ze pomysl robienia wszystkich z karon gipsu nie jest zly. Mozna zrobic dach i potem troche poimprowizowac z ukladem juz na "zywo". tylko, ze ....... ja takich scianek po prostu nie lubie.

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Muszę Wam powiedzieć, że ja też jakoś od początku nie miałam przekonania do ścianek gips-karton, wykonawca mnie do nich przekonywał,choć dobrym argumentem była możliwość ich ewntl. łatwego przesuwania w przyszłości. Ale jednak mnie ostatecznie przekonaliście, ścianki będą murowane. Trudno, będzie miał więcej roboty. Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam :D

Prymasek - teraz to już pójdą z murami jak burza, ani się obejrzysz a dom stanie :D

Witam Was!

U mnie wczoraj zalali fundamenty i dzisiaj robią dalej, hurrraaa!!!

Dzisiaj zrobie zdjecia i moze wieczorkiem wrzucę.

I wiecie co? Może to początki, ale jak na razie nie jest źle.

Ekipa, która miała nam stawiać stan surowy "olała" sprawe i kierownik nie odbierał telefonów. Znaleźlismy ekipę z ogłoszenia. Balismy się, ale trudno jest teraz w ogóle znaleźć ludzi do budowy, bo wszyscy wyjeżdzają. Ale trafilismy super!!!

A co do ścianek to tez bedziemy murowali, nigdy w życiu nie zrobię juz gipsowo-kartonowych. Mam w obecnym mieszkaniu i jest to do niczego. Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

A my wstawiamy okna, termin: początek października. Oby więc pogoda nam sprzyjała :D

Agana, uchyl rąbka tajemnicy na które okna się zdecydowałaś? A tak apropos, nie boisz się wstawiać okna na zimę skoro się nie wprowadzasz? U mnie było już sześć włamań na budowę w ciągu pięciu miesięcy :evil: , więc na pewno bym się nie odważyła (nawet z "Security").

Kochani!

Gorąca prośba: Bardzo,bardzo proszę o kontakt rufio, Ag@,juranda,arkadio!

Ja wprawdzie będę budować Neptuna,ale moja kuzynka chce Orionka i bardzo chciałaby odwiedzić czyjąś budowę .Jest z opolskiego, z Prudnika.

Jeszcze raz bardzo proszę!!! :D

Pozdrawiam wszystkie "Orionki" ,Wasz projekt też mi się podoba!

[email protected]

Cześć!

Co do okien to prawda, ze kradną. Nieopodal w domu wyjeli wszystkie zaraz po wstawieniu. U mnie na szczęscie ekipa nocuje, wiec i materiałów sobie pilnują, ale my i tak kończymy stan surowy otwarty i na tym koniec w tym roku.

Poza tym wszystko dobrze, tylko sa przestoje, bo materiałów na składzie brakuje. Podobno to pierwszy rok taki, w poprzednich mozna było wszystko z dnia na dzień kupić.

Ale mam nadzieje, że będzie dobrze! :D

Agana, uchyl rąbka tajemnicy na które okna się zdecydowałaś? A tak apropos, nie boisz się wstawiać okna na zimę skoro się nie wprowadzasz?

Boję się, bo tylko głupiec się nie boi. :wink: Tak się składa, że tam gdzie buduję, wszyscy pozostali już mieszkają, więc nie jest to bezludzie, a i psy mają doniosłe głosy :-? . A wstawiam okna Aluplasta, bo chcemy jak najwięcej zrobić w tym roku, aby zdążyć w przyszłym z pozostałymi pracami, a według prognoz będzie ciężko (mam tu na myśli fachowców i ceny :evil: ).

hejka...a ja mam nietypowe pytanie, jak sie wstawia fotki

Musisz założyć album na onecie:foto.onet.pl i dopiero stamtąd za pomocą opcji Img: wstaw obrazek: http://adres_obrazka

Nieee, ja chyba nie potrafię tłumaczyć :-?

Ja tez spróbuje wstawić niedługo zdjęcia. Zobaczymy Agana czy mi sie uda:)

U mnie we środę będzie koniec kładzenia dachówki. I nie wiem co dalej robic. Nie ukrywam, że miałem sporo nerwowych chwil i jestem juz budową w tym roku zmęczony, ale chciałem jeszcze wstawic instalacje i tynki. Instalatorów mam-problem z tynkarzami. Nie moge nigdzie znaleźć wolnych ekip na październik-listopad. Może ktos mi pomoże? Chcielibyśmy robić tynki tradycyjne.

Dziekuje z góry za info.

Agana dzieki bardzo, zabrzmialo profesjonalnie.... ale pewnie bez pomocy meza sie nie obedzie:)

My planujemy w tym roku zmaieszkac w Orionku, ale czy plan da sie zrealizowac?? do polowy pazdzernika ma byc elektryka, hudraulika i tynki wew... apotem to juz am nadzieje bardziej z gorki... tak sie ludze przynajmniej caly czas;).... w Szczecinie jakos z tymi fachowcami nam sie udaje :)