Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Potwierdzam, iż jest to ważne u nas też była batalia. Najpierw kotłownia miała być w garażu ,a na miejscu kotłowni pralnia + szafki na proszki, miski, wiadra. Na dzień dzisiejszy kotłownia została na swoim miejscu, pralnia została przeniesiona do garażu. Natomiast nad garażem gdzie w projekcie była pralnia została zagospodarowana na garderobę:rolleyes:

Kina0909- Czy dobrze rozumiem, ze zrezygnowaliscie z garazu na poczet pralni? Czy jakas wydzielona czesc garzu zostanie pralnia?

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No ja zostałem przy tym jak jest w projekcie, jedynie zrezygnuję chyba ze spiżarki i nie mam przejścia z domu do garażu, bo kosztem tego mam większą kotłownię i łazienkę na parterze. Reszta dopiero się okaże, bo to ciężka sytuacja. Ważne że filary już na ukończeniu, więc w przyszłym tygodniu strop zostanie zalany. Przywieźli mi wreszcie 6 słupów energetycznych bo 3 lata na to czekam, podobnie jak czekałem na wodę ale tą cieszę się już od 2 tygodni ;)

Gratuluje wody i pradu- to jest akurat bardzo powazny powod do radosci:D

Przepraszam wszystkich za brak polskich znakow- pisze w pracy na klawiaturze

Proba dodania zdjec- oby udana:)

[ATTACH=CONFIG]218383[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]218384[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]218385[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]218386[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]218387[/ATTACH]

Bardzo ładny, książkowy Orionek bez kombinacji:) Piękna lokalizacja:) Zazdroszcze takich widoków:)

Bardzo ładny, książkowy Orionek bez kombinacji:) Piękna lokalizacja:) Zazdroszcze takich widoków:)

Widoki faktycznie piekne- zobaczymy tylko jak sie bedzie mieszkac- sasiadka przeklina dzien kiiedy sie na wsi wybudowala...A my tez doswiadczenia z wsia z prawdziwego zdarzenia nie mamy, wiec moze byc interesujaco

Witajcie ponownie. Dzisiaj zalali wreszcie strop i schody, poszło 26 m3 betonu. Mam nadzieję ze teraz będzie o wiele szybciej wszystko szło, bo uzbrojenie stropu, zrobienie filarów i schodów to była męczarnia nie mogłem doczekać się końca. Co do wsi jak w postach wyżej ja mam do najbliższych zabudowań 300m i nie za bardzo przyjaznego sąsiada nie dał mi się dziad jeden podłączyć do wody, więc musieli się wpinac trochę wcześniej ale to już po problemie. Na razie widok z niezalanego stropu miałem na prace polowe, dookoła jak okiem sięgnąć tylko pola i bażanty ;)

Kina0909- Czy dobrze rozumiem, ze zrezygnowaliscie z garazu na poczet pralni? Czy jakas wydzielona czesc garzu zostanie pralnia?

Domyślnie

Garaż będzie , chwilowo została wydzielona część na pralnie (pralka półki i zlew ), w niedługim czasie będziemy budować dodatkowy garaż wolno-stojący (mąż musi pomieścić swoje narzędzia) potem zobaczymy ale najprawdopodobniej będzie to tak zwana pralnio-graciarnia. Zlikwidowaliśmy również spiżarkę, została podzielona na wiatrołap i kuchnię. Wrócę kiedyś wcześniej z pracy to wrzucę nowe zdjęcia.

Witam wszystkich orionowiczów:) Mam prośbę, czy moglibyście wysłać na maila zdjęcia z wnętrza domku, my właśnie się urządzamy( ale tylko dół). Z góry dziękuję!!!

[email protected]

Karolcia- powodzenia, my tez chyba na wiosne bedziemy urzadzac tylko dol, wiec jezeli pozwolisz przylacze sie do prosby- moj adres to [email protected]

Witam, strop swoje już odstał więc w poniedziałek jedziemy ze ścianką kolankową. W związku z tym mam pytanko. Czy w pomieszczeniu nad garażem przy podniesionej ściance kolankowej zmieści się tam okno 180 cm szer i 150 cm wysokości? Mam zamiar pozbyć się dwóch okien dachowych więc chciałbym zamontować okno takie jak w salonie.

Witam, strop swoje już odstał więc w poniedziałek jedziemy ze ścianką kolankową. W związku z tym mam pytanko. Czy w pomieszczeniu nad garażem przy podniesionej ściance kolankowej zmieści się tam okno 180 cm szer i 150 cm wysokości? Mam zamiar pozbyć się dwóch okien dachowych więc chciałbym zamontować okno takie jak w salonie.

Zmieści się.....spokojnie.....ale czy doświetli tak jak dwa połaciowe....hm...zalezy jak masz ustawiony dom:)

Witam,

Zdjęcia wnętrz naszego Oriona można zobaczyć tutaj: http://www.ab-interiors.pl/realizacje/dom-jednorodzinny-w-milikowicach-kolo-swidnicy-stylizacje-ab-interiors-fotografie-atf-studio-anna-urbanska-rafka.html

Teraz jest bardziej przytulnie, bo juz wiszą zasłony :)

pozdrawiam

Ola

Witaj Ola,

Twój dom jest po prostu cudny!!!

Stał się inspiracją do "modernizacji" mojego orionka w którym mieszkamy już 5 rok.

Mam tylko jedno pytanie... całkiem przypadkiem trafiłam na identyczne zdjęcia na stronie DEKORII :)

pozdrawiam

Aga

Tak, dekoria też robila zdjęcia u nas w domu. Od nich mam rzeczone zasłony :) Generalnie każdy nasz gość docenia sam projekt domu, funkcjonalnośc, zagospodarowanie przestrzeni - to mnie tylko utwierdza w przekonaniu że ORIOn to był dobry wybór :)

Życzę powodzenia i też chętnie obejrzę zdjęcia,

Ola

Tak, dekoria też robila zdjęcia u nas w domu. Od nich mam rzeczone zasłony :) Generalnie każdy nasz gość docenia sam projekt domu, funkcjonalnośc, zagospodarowanie przestrzeni - to mnie tylko utwierdza w przekonaniu że ORIOn to był dobry wybór :)

Życzę powodzenia i też chętnie obejrzę zdjęcia,

Ola

zdjecia wrzucę jak "modernizacja" będzie ukończona :)

jak się sprawdzają takie zasłony... ?

mnie osobiście troszke denerwuje w orionku odkryta kuchnia

mam takie małe pytanko... gdzie można nabyć taki fotel jak u Was w salonie?

pozdr.