Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

zdjecia wrzucę jak "modernizacja" będzie ukończona :)

jak się sprawdzają takie zasłony... ?

mnie osobiście troszke denerwuje w orionku odkryta kuchnia

mam takie małe pytanko... gdzie można nabyć taki fotel jak u Was w salonie?

pozdr.

zasłony wyglądają pięknie, ale to prasowanie... :/ Ale nie ma nic za darmo :) Ja zawsze chciałam mieć otwartą kuchnię, żeby pozostawać w kontakcie z resztą świata kiedy coś pichcę - lubię to rozwiązanie. Jedyny minus - kiedy mamy imprezę to goście mają jak na dłoni moje kulinarne poczynania - troszkę przyslania mnie wyspa, ale i tak widać wszystko.

Fotel to leżanka z Agata Meble (z tego co pamiętam ok. 600zł)

pozdrawiam

Ola

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Zdjęcia wnętrz naszego Oriona można zobaczyć tutaj: http://www.ab-interiors.pl/realizacje/dom-jednorodzinny-w-milikowicach-kolo-swidnicy-stylizacje-ab-interiors-fotografie-atf-studio-anna-urbanska-rafka.html

Teraz jest bardziej przytulnie, bo juz wiszą zasłony :)

pozdrawiam

Ola

WOW WOW WOW !!!!! Przepiękny!!! Gratuluję wspaniałego wykonania i fantastycznych pomysłów!!:)

Ola...

mam jeszcze jedno pytanie odnośnie zasłon

czy to tło nie jest szare? na zdjeciach wygląda bardzo ładnie, na beżowe ale jak jest w rzeczywistości?

Hej!

co do leżanki, to była kupowana równo rok temu. Nie wiem czy mają je jeszcze w Agacie, ale takich mebli bardzo dużo jest w sieci, np. na Allegro.

Jeśli chodzi o zasłony: kolor tła to dokładnie naturalny kolor materiału lnianego. Te w jadalni dą przeplecione kremowymi pasami i dalego wyglądają raczej na beżowe. Te w salonie mają czerwone kwiaty na lnianym tle... wczoraj przyglądałam się im czy są bardziej beżowe czy bardziej szare - nie wiem, po prostu są w kolorze "lnianym" :) Jak chcesz to wyśli mi na prv swój e-mail, mam zdjęcia w wysokiej rozdzielczości z sesji, może tam zobaczysz dokladniej kolor.

Pozdrawiam,

Ola

Witam,

Zdjęcia wnętrz naszego Oriona można zobaczyć tutaj: http://www.ab-interiors.pl/realizacje/dom-jednorodzinny-w-milikowicach-kolo-swidnicy-stylizacje-ab-interiors-fotografie-atf-studio-anna-urbanska-rafka.html

Teraz jest bardziej przytulnie, bo juz wiszą zasłony :)

pozdrawiam

Ola

Ola3k- Wasz Orion jest fantastyczny- odkad wkleilas linka obejrzalam je kilka razy. Kuchnia to moja wizja w Waszym wykonaniu- cudnie bylo to zobaczyc i bardzo mnie cieszy, ze wyspa nie przytlacza calego pomieszczenia. Gratuluje!!!

zdjecia wrzucę jak "modernizacja" będzie ukończona :)

jak się sprawdzają takie zasłony... ?

mnie osobiście troszke denerwuje w orionku odkryta kuchnia

mam takie małe pytanko... gdzie można nabyć taki fotel jak u Was w salonie?

pozdr.

agakaz83- Czekam z niecierpliwoscia na inspiracje! Jak Wam sie mieszka? Czy wprowadziliscie duzo zmian?

Ola 3 k bardzo ladny orionek-nic tylko podziwiac. Bardzo fajne rozwiazania, mi zupelnie nie przyszlo to do glowy a calosc wyglada bardzo ciekawie. Nasz orion zupelnie inaczej wyglada, mysle ze fajnie jest to ze niby jeden projekt ale w zaleznosci od wizji inwestora ma inny charakter. Prosze napisz jaki masz kolor scian na dole? Czyzby to magnolia? :D

Ola 3 k bardzo ladny orionek-nic tylko podziwiac. Bardzo fajne rozwiazania, mi zupelnie nie przyszlo to do glowy a calosc wyglada bardzo ciekawie. Nasz orion zupelnie inaczej wyglada, mysle ze fajnie jest to ze niby jeden projekt ale w zaleznosci od wizji inwestora ma inny charakter. Prosze napisz jaki masz kolor scian na dole? Czyzby to magnolia? :D

W salonie są dwa kolory - jaśniejszy to Lilia wodna a ciemniejszy - Wspomnienie lata. Oba ze Śnieżki. Cieszę się że domek się podoba. Pozdrawiam!

Dzieki z odpowiedz, ale od razu nasuwaja mi sie kolejne pytania wiec musze zapytac. Czy sufity tez masz pomalowane ta sama farba. Jak rozwiazalas pomalowanie dolu czyli kuchni, salonu i holu. Rozumiem ze sa dwa kolory, tylko ze sa one tak zblizone ,ze nie widze na zdjeciach roznicy. I te sufity piekne ale czy sa one w tym samym kolorze co sciany? Dzieki za podpowiedzi;):hug:

Dzieki z odpowiedz, ale od razu nasuwaja mi sie kolejne pytania wiec musze zapytac. Czy sufity tez masz pomalowane ta sama farba. Jak rozwiazalas pomalowanie dolu czyli kuchni, salonu i holu. Rozumiem ze sa dwa kolory, tylko ze sa one tak zblizone ,ze nie widze na zdjeciach roznicy. I te sufity piekne ale czy sa one w tym samym kolorze co sciany? Dzieki za podpowiedzi;):hug:

więc tak: ściany w salonie są całe pomalowane lilią wodną, tylko ściana kominkowa oraz wnęka w której jest lustro są pomalowane ciemniejszym wspomnieniem lata. Na ścianie z telewizorem jest tapeta. W kuchni wszystkie ściany są białe, orócz ścianki z lodówką i piekarnikiem, którra jest pomalowana farbą do kuchni i łazienek Dulux Trzcina cukrowa. Sufity są białe, tylko obniżenia w wykuszu w salonie oraz na wejściu do salonu po obu stronach są pomalowane lilią wodną.

Mam nadzieję że odpowiedzialam na wszystkie pytania :)

pozdrawiam,

Ola

Mieszka się fajnie, zmian było nie nie wiele ale teraz po paru latach użytkowania wiem co jest nie tak,

1. kotłownia - u nas (nie mamy piwnicy) porażka! ogrzewamy piecem na miał i drewno, więc wnoszenie drewna przez garaż do tej maleńkiej kotłowienki to tragedia, do tego skrzynia z miałem stoii w grażu tuż przed samochodem. W planach przeróbkę garażu na kotłownię.

A na miejscu kotłowni zrobimy spiżarko/graciarnię.

2. Spiżarkę mamy wg. projektu ale mamy zlikwidować ją i poszerzyć wiatrołap. przy 4 osobowej rodzinie kiedy wszycy rano razem wychodzimy, wiatrołap w obecnych wymiarach to masakra!

3. żałuję że nie podzieliłam pokoju nad garażem ścianą na pół. W jednej części winna być garderroba z wejsciem z sypialni a do drugiej części pralnia z drzwaiami z łazienki. To był błąd że tak nie zrobiliśmy.

4. Będziemy też wstawiać prysznic nz górze bo o tym wcześniej nie pomyśleliśmy.

5. Aktualnie robimy kominek i układamy parkiet w salonie (był od początkiu jasny gress, ale nie ma jak drewno.

6. Scgody. Schody mamy fajne, drewniane, stopnie zakryte ale od kas zobaczyłam schody Oli, to też uważam, że powinny być w takim ułożeniu. My mamy eg. projektu i zabierają sporo miejsca.

To tyle z tego co przerobiliśmy i co chcielibyśmy zrobić.

Zdjęcia wrzeucę pewnie koło świąt, bo moja ekipa remontowa (mąż + ja + 2 dzieci) wczesniej nie zdążą wszystkiego zrobić :)

Ola piekny orionek.

My jestesmy na etapie fundamentow. Na wiosne murarze zaczna gonic sciany.

Pytanie: czy poszerzaliscie swojego orionka i jak ze zmiana kierunku schodow czy przeprojektowaliscie strop czy jest tak jak w orginalnym projekcie.

Ja mam pytanko dotyczace rolet rzymskich, bo takie sobie wymarzylam. Jest tylko jeden problem, mianowicie kilka dni temu kupilam tapete i bardzo bym chciala miec taki sam wzor tapety na roletach. Nie ma szans tego tak tego dopasowac. Wiec czy moze ktos z was ma namiary na jakas firme ktora sie tym zajmuje? Ja probowalam szperac na internecie ale bez powodzenia. Moze ktos juz robil cos takiego? Prosze pomozcie zdesperowanej kobiecie z dziwnymi marzeniami;)