Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie po małej przerwie. U mnie prace wolno bo wolno ale się posuwają do przodu. Po raz pierwszy cieszę się że nie ma śniegu. Postawili mi wreszcie więźbę i zaczynają foliować. Chata nabiera kształtów. Widzę że wszyscy mają dylematy co do funkcjonalności i pewnie do końca tak zostanie. Ja mogę już powiedzieć że zmieniliśmy:

1. Nie ma przejścia z domu do garażu (teraz mam jeszcze 300 m do garażu) więc te kilka i wychodzenie na zewnątrz mi nie przeszkadzają. Zyskałem dodatkowe metry w łazience i kotłowni - tu przestawiłem komin na ścianę z gabinetem.

2. Wejście do kotłowni jest z boku przy bramie garażowej i dalej wejście z kotłowni do garażu.

3. Nie mam spiżarki bo tak jak w bloku zbudujemy ją w meblach kuchennych i będzie ok.

4. W pomieszczeniu nad garażem zrobiliśmy sypialnię i w 1/3 wielkości garderobę. Reszta poszła jak w projekcie.

Jestem tylko ciekaw jak poszło wam z oknami. Jestem po wizji lokalnej z przedstawicielami firmy która robi ciepły montaż. Wygląda to rewelacyjnie w kosztach już trochę mniej ale jednak mnie ręce swędzą żeby to zrobić i kolejna sprawa. Docieplenie poddasza. Jestem napalony żeby zrobić to pianką i być może ktoś z was to robił to byłaby cenna podpowiedź.

• 4 weeks później...
Marta&Marek i Olenka717 bardzo proszę napiszcie mi jaki macie kolor okien (i z jakiej firmy) oraz kolor, rodzaj dachówki i podbitki:) bo kolor tynku już znalazłam:) pozdrawiam [email protected]

Czesc:) Kolor okien to orzech....firmy niestety nie pamiętam:( Dachówka Roben, ceramiczna, kolor czekoladowy, matowy. Podbitka drewniana, skrzynkowa, malowana pod kolor dachówki przez stolarzy więc raczej też czekoladowa:)

• 2 weeks później...
anulka8 możesz wrzucić jakieś fotki schodów? Nam niestety koszt wyjdzie o wiele większy (około 10k) tyle tylko, że u nas wyjdzie pięć stopni i dodatkowo taras też mam zamiar wyłożyć kostką i palisadami.

Jak tylko puści śnieg to wkleję zdjęcia, taras też będziemy chcieli z kostki i palisad robić , ale trwają tam jeszcze prace z przyłączeniami przydomowej oczyszczalni,

• 3 weeks później...
Witam, no jestem po inspekcji na budowie. Dach już wykonany zostały tylko okna dachowe do wstawienia ale z tym zaczekam na pozostałe okna i drzwi. Teraz kończą ścianki działowe więc będzie można po oknach za elektrykę i hydraulikę się brać. Mam jeden dylemat. Czy ktoś może mi powiedzieć jaką wysokość wylewki robiliście do ogrzewania podłogowego? Kurna jak czytam te kłótnie na forum dotyczące tej kwestii to krew mi się burzy. Niby proste pytanie a zeszli na to czy wykształcenie ma tu jakieś znaczenie czy nie ;(

• 2 weeks później...