Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No nareszcie u mnie zapianowali poddasze i strych. Wyszło całkiem nieźle chociaż ekipa była poczatkująca ale zrobili mi grubszą warstwę za tą samą cenę. Teraz czekam aż zrobią gips kartony. A tak na marginesie ile wam wyszło m2 na wykończeniu poddasza?

Kocur34- my poddasze będziemy dopiero robić po ociepleniu zewn.- zostawiamy to na gorszą pogodę i po przeanalizowaniu finansów:bash:

3 610,84 zł Kostka + palisady na schody i taras

680,00 zł Paleta cementu (pod kostkę)

350,00 zł Tona kamienia, 5m rury drenażowej, 6m rury PCV, przejściówka, inne do drenażu

90,00 zł 16 szt. Dodatkowych palisad

30,00 zł smoła do izolacji

240,00 zł 4 tony żwirku

113,00 zł 10 worków cementu

180,00 zł 4,5m dodatkowej kostki żółtej

2 200,00 zł Robocizna za ułożenie kostki

W sumie 7,5K (robota znajomego w promocyjnej cenie).

Jak macie dwa schodki to sporo zaoszczędzicie na palisadach. One generują najwięcej kosztów.

• 2 weeks później...
Dokładnie bikkers masz racje co do palisady. Ale koszty będę miał podobne do Twoich co do schodów. Jak u mnie przeliczyli ile mnie będzie brukowanie kosztowało to kalesony mi zjechały ;D. Ale co począć trzeba to zrobić bo inaczej wodery mogą być za niskimi gumowcami żeby się jesienią poruszać po działce. Na dzień dzisiejszy kończą mi gips kartony i w przyszłym tygodniu nareszcie montaż kotłowni, więc skończę hydraulikę na gotowo. Zastanawia mnie tylko teraz jaki koszt elewacji bo ścianę kolankową mam dość wysoko podniesioną a robię bez docieplenia. Może ktoś podrzuci ewentualne koszty?

Jestem na etapie wybierania parapetów. Jakiej grubości i długości macie parapety w wykuszach? Proszę zamieście jakieś zdjęcia. Czy ktoś z was robił parapety grubości 2 cm z granitu. Byłam u jednego kamieniarza to odradza, bo może się kruszyć. Ale podobają mi się takie cienkie parapety. Napiszcie jakie wy macie.

• 2 weeks później...

Witam serdecznie wielbicieli i posiadaczy ORIONA!

Wiele razy zagladalam na forum i jestem pod wrazeniem jak piekne macie domki.

Budowa Naszego Orionka rozwlokla sie w czasie, ale w tym roku ( dokladnie za 2 tyg) zamierzamy stawiac mury i w zwiazku z tym mam pytanie czy ktos budowal mury z Silki 24 cm a potem dodal ocieplenie. Serdecznie dziekuje za odp.