Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...

Uff- po wielu tygodniach powoli zamykamy temat ocieplenia i wyrównania/odwodnienia- to lato na długo zapisze się nam w pamięci pod kątem pogody! Jest jeszcze kilka rzeczy do dokończenia, ale na ten moment cieszymy oczy efektem końcowym i zbieramy siły na walkę z ociepleniem poddasza i gruntowaniem ścian- juz się boję! Danych ile czego i co na razie nie posiadam, ale jak tylko się odnajdę to uzupełnię!

photo 1.jpgphoto 2.jpgphoto 3.jpgphoto 4.jpgphoto 5.jpg

WOW wątek jeszcze żyje :) Garda jesteśmy na podobnym etapie. Ocieplenie mnie trochę pociągneło. Ekipa wyliczyła mi 320 m2!!! Jak na razie bez tynku - pomalowane gruntem. Tynk będzie jak odbije się trochę z kasą, tzn za około 2 lat :( Ocieplenie poddasza mam z głowy, ponieważ zrobiliśmy strop lany - ocieplony steropianem. W tej chwili gładzie płytki i reszta wykańczania (się).

Zdj_cie0016.jpg

Zdj_cie0014_001.jpg

Zdj_cie0013.jpg

DSC_0027.jpg

DSC_0027.jpg

Edytowane przez bikkers

Bikkers- jesteś lata świetlne do przodu: masz SCHODY!!! :) Bardzo, bardzo mi się podoba. Ja w ogóle to mam coś do Orionków- zawsze jak widzę jakiś to mi się buzia śmieje, że ja też mam taki ładny domek:) Ogólnie jesteście dalej- my płytki na razie mamy tylko w kotłowni, ale mamy też zakupione do małej łazienki i jak tylko nasza Złota Rączka znajdzie dla nas czas, to będziemy mieć łazienkę:) Ocieplenie skończyliśmy na tym co na zdjęciach- w przyszłym roku będziemy robić strukturę i teraz dopatrzyłam, że na filarach nie mam tak ładnie- chyba będzie poprawa. Najchętniej zostawiłabym te filary takie ceglane, ale nieładne cegły mieliśmy i nie będzie to fajnie wyglądać, a szkoda. No i zazdroszczę lanego stropu- to jedna z rzeczy które teraz bym zrobiła inaczej! Powodzenia w wykańczaniu- nie daj się wykończyć! Z niecierpliwością czekam na zdjęcia.

Carino2- przepiękny domek! Dziękuję za nazwy tynków- właśnie takie wykończenie chodzi mi po głowie u nas i super to zobaczyć na Orionku na gotowo, bo ja mam problem z określaniem kolorów:) Z niecierpliwością czekam na zdjęcia wnętrz- mam przeczucie, że będzie bajkowo:) Odezwij się jak Wam poszła przeprowadzka, a gdybyście nadal walczyli to życzę siły i ładnej pogody:)

• 2 weeks później...
witam serdecznie po długiej przerwie :) Od tygodnia już mieszkamy. Jest super, ale jeszcze mnóstwo rzeczy do zrobienia. Pewnie będzie mniej super, jak się skończą wakacje i trzeba będzie przeorganizować sprawy związane z rozwożeniem dzieci. Do tej pory mieszkaliśmy w bloku prawie w centrum miasta. Wszystko było na wyciągnięcie ręki. Teraz mieszkamy prawie na obrzeżach i do najbliższego sklepu mamy kilometr. Ale tyle ludzi tu mieszka i jakoś dają radę, więc myślę, że i my damy :) ( tak się pocieszam). Za chwilę postaram się wgrać kilka fotek :)

Witamy wszystkich po dluzszym okresie nieobecnosci:-)

Wlasnie skonczylismy elewacje zewnetrzna!!

http://images66.fotosik.pl/77/1a3dbff0c6aac18b.jpg

http://images68.fotosik.pl/78/48233953123d2713.jpg

http://images70.fotosik.pl/77/f85480ac7e9ade1a.jpg

http://images70.fotosik.pl/77/3ffec05769903e23.jpg

http://images67.fotosik.pl/78/44090c04add43853.jpg

Asia&Zbyszek- pieknie Wam elewacja wyszla- gratuluje, powiedzcie jakim kolorem byla robiona i na jakim etapie jestescie teraz?

Carino2- przepiekne wnetrza (tak jak zreszto zewnetrza:))- jestem tutaj juz ktiorys raz z rzedu bo sie napatrzec nie moge:) I po raz n-ty mam dylemat, czy jednak nie zburzyc spizarki i wstawic tam lodowke- duzo bardziej mi sie kuchnia ustawna wtedy wydaje, ale tez nie bawi mnie wizja burzenia sciany no i przede wszystkim spizarka to jednak duzo miejsca na kuchenne rzeczy. .. Gratuluje i zycze wspanialych chwil w nowym gniazdku:)

Garda bardzo dziękujemy za miłe słowa!!

Elewacja jest robiona tynkiem silikonowym marki Goldmurit ( cały budynek był robiony kolorem nr3121, boniowanie kolorem nr3113).

W tej chwili będziemy gładzić ściany wewnątrz, wstawiać parapety no i czas sie rozejrzeć za płytkami :wiggle:

Pozdrawiamy