Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ewow zapraszam serdecznie :)

Eluśka do Twojego wystroju wnętrz najbardziej pasują długie, gładkie firany, albo rolety rzymskie. Żaluzje z nie dadzą przytulności.

No to super ze moge odwiedzic. A jest szansa, ze moge dzisiaj wpasc albo jutro tak do poludnia? Bo jutro po poludniu facet przychodzi mi do elektryki, to moze cos jeszcze zdąże podpatrzec z Waszego domku:-)

ola3k dziękuję u ciebie taras wygląda super bardzo mi się podoba.ola widzę ,że ty też masz okna ze szprosami a co masz założone rolety czy żaluzje

hej Ela, mam rolety wewnętrzne, w całym domu. Kolor - takie wielbłądzie ecru, nieprzepuszczalne. W oknach dachowych dodatkowa warstwa zaciemniająca. W pokojach od południowej strony bez rolet byłoby nie do wytrzymania, szczególnie na poddaszu.

pozdrawiam! Ola

Jeszcze Cię podręczę: ile cm jest od betonu do góry deski? u nas wejdzie max 5 cm, bo dość nisko jest okno balkonowe, a jestem niesamowicie zachwycona Twoim tarasem. Może jeszcze umieścisz jakieś zdjęcia, żeby oko pocieszyć :) I jak możesz podaj mi proszę koszt wykonania.

Jeśli chodzi o wysokość to jest 4cm legary+3cm grubość deski. U nas deski są ciut wyżej niż dolna krawędź ramy okna balkonowego, ale okno się otwiera do wew więc nie ma większego problemu (nie przeszkadza to na co dzień).

Koszt wykonania to ok 3500pln, z tym że deski kupowaliśmy na doczepkę ze znajomym który kupował ich większą partię, więc nie wiem ile kosztowałyby normalnie.

Uwielbiam dechy, ale dla sprawiedliwości napiszę, że trzeba je przynajmniej raz w roku impregnować (pół dnia roboty) oraz że z czasem ciemnieją.

Wygrzebałam jeszcze jedno zdjęcie, tym razem z naszą Sabiną w roli głównej, ale dechy też widać :)

DSC_0773.jpg