Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dobra Panowie już wszystko wiem.

szczególnie zainsirowały mnie te rury aluminiowe przykryte pleksi :o

:lol:

tezet czytaj uwaznie!!!

nie rury przykryte pleksi tylko kominek

i nie rury tylko rękawy hehhee

chodzi o to że widziałem kiedyś taki jak to napisał czopuch

na wystawie prezentującej jak działa ogrzewanie kominkowe

z nawiem epowietrza i wspomniany czopuch pewnie po to żeby było widać

co w środku był z pleksi :_)

no tośmy wylali strop

nerwów było co niemiara bo na betoniarni zapomnieli napisać że to na strop więc wieńce mam wylane z B-25 z grubym żwirem a jedna betoniara wróciła pełna do zakładu bo powiedziałem, że na płytę to to się nie nadaje. Trochę się zdziwili ale przysałali kolejny samochód już z normalną B-20tką.

w sumie całe lanie trwało 7 h.

ufff

tydzień spokoju.

Witajcie! Gratuluję kolejnych etapów prac. Podobno pogoda ma sprzyjać. Na 2 tygodnie zapowiadają babie lato :D

U mnie właśnie trwa montaż okien.

"Ja wiedziałam, że tak będzie", gdyż na montażu okien w tym roku nie skończy się tak jak zamierzaliśmy wstępnie. Ruszamy dalej. Najpierw chyba elektryk, choć wcześniej planowaliśmy ocieplenie poddasza. Aaa, właśnie, jak planowaliście kolejność prac.

Pozdr.

hejka,

kolejnosc prac troszke zycie samo weryfikuje. okna teoretycznie mam od poniedzialku... a praktycznie pewnie jeszcze za tydzien... dachowka kladzie nam sie juz od 1,5 miesiaca..... i poki co konca nie widac... za to mamy juz ocieplony dach.. panowie wate polozyli w 2 dni wlacznie z sufitami. po oknach wchodzi elektryk, po 1,5 tyg tynki po nich hudraulik... teoretycznie w mieisac powinni sie zamknac...tylko znowu teoretycznie. w miedzy czasie dziala pan od wykonczeniowki... a wszystko tak aby zadazyc do swieta.... tylko ktore;) bo np na kucnie moge czekac do lutego zgroza!!

nic tylko trzeba trzymac kciuki aby teoria w koncu zaczela przypominac praktyke:)

Cześć Wszystkim! babie lato? to super :D A nam przedwczoraj przywieźli drewno na więźbę ale dekarz będzie mógł zacząć prace niestety dopiero za tydzień, bo ma jeszcze poprzednią robotę do skończenia, znów obsuwa :evil: W dalszej kolejności chcemy robić instalacje, elektrykę i tynki. Wczesną wiosną planujemy montaż okien. Ale zobaczymy czy to się uda zrealizować. Zaczęliśmy pracować nad murkami przy wejściu do domu ale musimy jednak najpierw dokładniej "rozgryźć" ten temat. Chcę się zwrócić do Was po poradę jak Wy planujecie to wykonać. Czy robicie schody i murki na półokrągło tak jak w projekcie, jeśli tak to z jakich materiałów zrobicie murki i schody? W przypadku półokrągłych - muszą być wszędzie podocinane płytki na stopnicach i podstopnicach, to może źle wyglądać :roll: A może ktoś z Was już ma wejście gotowe?

no tośmy wylali strop

nerwów było co niemiara bo na betoniarni zapomnieli napisać że to na strop więc wieńce mam wylane z B-25 z grubym żwirem a jedna betoniara wróciła pełna do zakładu bo powiedziałem, że na płytę to to się nie nadaje. Trochę się zdziwili ale przysałali kolejny samochód już z normalną B-20tką.

w sumie całe lanie trwało 7 h.

ufff

tydzień spokoju.

ile poszło betonu???

wylewam w poniedziałek :-)

Cześć Wszystkim!

Wreszcie znalazłam chwilę czasu, więc poczytałam sobie Wasze wypowiedzi. Dziś nawet nie mieliśmy czasu pojechać na budowę, bo od samego rana byliśmy na turnieju tańca towarzyskiego - nasz starszy syn tańczy już 11 lat. Jako szczęśliwa mama muszę się pochwalić - wytańczyli I miejsce w tańcach standardowych i I w tańcach latynoamerykańskich na Mistrzostwach Okręgu Podkarpackiego. A wracając do budowy; Agana, nasz wykonawca doradził nam żeby najpierw otynkować, zrobić wylewki (oczywiście po instalacji centralnego ogrzewania i centralnego odkurzacza), a dopiero potem ocieplenie i karton-gips. W przeciwnym razie płyty nabiorą wilgoci.

Teraz następna sprawa: taras i schodki robimy z kostki brukowej wykończonej palisadą. Schody będą miały taki sam łukowaty kształt jak balkon nad wejściem.

Kasiu z Krosna - czekamy na wiadomość, to napiszę gdzie macie jechać.

Pozdrawiam!!!

Wiem, wiem - mam pewnien problem techniczny.

W domu nie dorobilem sie jeszcze dostepu do internetu a w pracy moi wspanialomyslni informatycy poblokowali dostepy do przeroznych stron ktore wymagaja logowania (cud, ze forum muratora dziala). Dlatego nie moge podwiesic zdjec na zadnej galerii, zeby wam podac linka. Kombinuje jak moge...