Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ile płaciciliście za instalacje???

jakbyście byli tacy mili z podziałem na jakieś częsci :-)

części najlepiej co do rodzaju instalacji

i na robociznę i materiał...

pliski!!!!

będę sie powtarzał do śmierci :-)

i jeszcze ile za instalacje elektryczną, TV, telefoniczną, komputerową i alarmową

muszę wybrać wykonawcę i jakoś ciężko mi idzie...

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Wszystkich!

Prymasek, nie mogę patrzeć, jak młócisz głową w tę klawiaturę, więc Ci odpowiadam:

- instalacja elektryczna (materiał + robocizna) 110 gniazdek, łącznie z komputerowymi, antenowymi, wyprowadzeniem światła na zewnątrz - 4639;

- kanalizacja wewnatrz domu - 2230(z mat);

- gaz (montaż skrzynki w ogrodzeniu, doprowadzenie do domu, wykonanie instalacji w domu) - 2218 bez skrzynki: roboc. + mat.)

- montaż instalacji odkurzacza centralnego- 490;

- montaż inst. CO podłog.-620 (obie łazienki, hol przed łaz. na dole, kuchnia, część holu przed wiatroł.);

- montaż inst. CO grzejniki - 16 grzejników po90 zł każdy;

- woda - każdy punkt 30zł (wszystko jedno zimna czy ciepła)

Poniżej gazu, to sama robocizna. Fakturę na materiał będę miała w poniedziałek. Nie wiem czy ta odpowiedź Cię satysfakcjonuje, jeśli masz jeszcze jakieś pytania to mów, tylko nie męcz tej klawiatury!

Pozdrawiam!

Witam Wszystkich!

Prymasek, nie mogę patrzeć, jak młócisz głową w tę klawiaturę, więc Ci odpowiadam:

- instalacja elektryczna (materiał + robocizna) 110 gniazdek, łącznie z komputerowymi, antenowymi, wyprowadzeniem światła na zewnątrz - 4639;

- kanalizacja wewnatrz domu - 2230(z mat);

- gaz (montaż skrzynki w ogrodzeniu, doprowadzenie do domu, wykonanie instalacji w domu) - 2218 bez skrzynki: roboc. + mat.)

- montaż instalacji odkurzacza centralnego- 490;

- montaż inst. CO podłog.-620 (obie łazienki, hol przed łaz. na dole, kuchnia, część holu przed wiatroł.);

- montaż inst. CO grzejniki - 16 grzejników po90 zł każdy;

- woda - każdy punkt 30zł (wszystko jedno zimna czy ciepła)

Poniżej gazu, to sama robocizna. Fakturę na materiał będę miała w poniedziałek. Nie wiem czy ta odpowiedź Cię satysfakcjonuje, jeśli masz jeszcze jakieś pytania to mów, tylko nie męcz tej klawiatury!

Pozdrawiam!

wow czekam na info dotyczące materiałów do końca :-)

satysfakcjonuje mnie że hej

tylko ceny w Poznaniu mnie nie satysfakcjonują....

kiedy Wam to wszystko powysychało?

gratuluję tempa

nie powysychało ;-) heheheh

prymasek

pociągniesz jeszcze instalacje?

Ja się trochę boję. bo na pewno nie dam rady przykryć tynkiem a na zimę nie zostawię dla złodzieja.

wczoraj zrobiłem foliowe okna

elektryk wchodzi w piątek

później wstawiam dwie kozy (piece a nie takie od mleka :-))

umawiam sie na tynki

grudzień ma być ciepły więc idę po całości

a później zobaczymy

stwierdziałem że ceny tak zasuwają że nie ma co czekać

Witajcie wszyscy!

Miśka 01, również jestem pod wrażeniem tempa prac. Nieźle! :D .

Ja podobnie jak Prymasek, będę ciągnąć tynki przez zimę, gdyż boję się, że potem nie zdążę, a muszę już w przyszłym roku zamieszkać. Nasłuchałam się o tym wysychaniu i podejmujmę ryzyko.

Tezet, jasne, instalacja bez tynku jest dla złodzieja, ale oby z dala się od nas trzymali. Maluch pozdrawia już z pozycji raczkującej :lol:

WITAM WSZYSTKICH! CO DO WYSCHNIĘCIA TO PENIE NIE WYSCHŁO :lol: ALE IDZIEMY ŚLADAMI NASZYCH SĄSIADÓW -ONI TEŻ ZACZELI W KWIETNIU A W LUTYM JUŻ MIESZKALI(TEZ MAMY TAKI ZAMIAR) I NIC SIĘ NIE DZIEJE W ICH DOMU ,MYŚLĘ ŻE TECHNOLOGIA BUDOWNICTWA JEST TAK UDOSKONALONA ZE NIE MA SIĘ CZEGO BAĆ.CO DO INSTLACJI -MAMY FAJNEGO I NIEDROGIEGO FACHOWCA Z OKOLIC WRZEŚNI.

Witam serdecznie wszystkich sympatyków jakże cudownego projektu Orion.Miło jest znaleźć taką silną ekipę.Projekt mamy już zakupiony.Z budową mamy zamiar ruszyć na wiosnę 2007 r. pod Elblągiem.Szukamy oczywiście kontaktu z orionowiczami z naszego woj. lub ościenne.Chętnie zobaczymy na żywo nasz projekt i wysłuchamy cennych rad :wink: .z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam. :D

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów orionkowiczów.Jestem tu po raz pierwszy i mam nadzię nie ostatni.Projekt Orion już mamy w domu.Na wiosnę 2007 r mamy zamiar zacząć budowę.Szukam fachowej ekipy w celu wymiany doświadczeń.Już widzę że się nie zawiodę.Po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi już wiem że projekt na pewno z lekka się zmieni.błagam jeśli ktoś jest z okolic Elbląga to proszę o kontakt, zdjątka lub możliwość zobaczenia Orionka na żywo.Dziękuję i pozdrawiam serdecznie wszystkich sympatyków Orionka. :D

witam Budujacych:)

jezeli chodzi o koszta - elektryk robocizna 2300 z białym montażem - kable wkute w cegle, wyporowadzenia zewnetrze i poprowadzona sila, czesc materialu kupowalismy na wiosne - uprzedzona nas przed podwyzka;)

Hydraulik ze wsiem - materiay i robocizna z podlogami podgrzewanymi, gazem, piecem itd - niestety 28 tys:(

Tynki mamy miec w czwartek zaczete - maszynowo, 20 zl m2

Witam wszystkich serdecznie!

Procedura zakupu naszej działki dobiega do końca i trzeba będzie zamówić w końcu projekt Orionka. Pomyślałam sobie, ze może ktoś z Was marzy o tym żeby pochwalić się swoim Orionkiem :wink: i chciałby nas zaprosić na chwilkę? Mieszkamy w Warszawie......Będziemy bardzo wdzięczni!

I mam jeszcze prośbę szczególnie do Prymaska i Agnieszki 123 no i wszystkich innych, którzy przerabiają schody na takie jak w Arielu o jakieś fotki, jeśli już je mają, albo chociaż wrażenia, albo jakieś rysunki...

Serdeczne dzięki

MagdaC

I mam jeszcze prośbę szczególnie do Prymaska i Agnieszki 123 no i wszystkich innych, którzy przerabiają schody na takie jak w Arielu o jakieś fotki, jeśli już je mają, albo chociaż wrażenia, albo jakieś rysunki...

nie wiem jakie są w Arielu :-)

moje schody istnieją tylko na odręcznych rysunkach i w mojej głowie więc na razie Tobie nie pomogę

najpoważniejszą zmianą jest to ze wchodzi się na nie od strony gabinetu i wychodzi na łazienkę na górze