Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pozdrawiam raz jeszcze.

Fundamenty z częścią podpiwniczenia, murowanie ścian konstrukcyjnych, działowych, kominów, strop lany, dach - konstrukcja, położenie dachówki, podbitki - cała robocizna bez materiału. Wycenili nam na 22 500 - tak mi tu podpowiada mąż - na taką kwotę mamy podpisaną umowę. Ekipa sprawdzona, BARDZO DOBRA, SOLIDNA, NIEPIJĄCA. DOM MURUJĄ W 1,5 MIESIĄCA - teraz skończyli u naszego kolegi. :D

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich Orionowiczów

Mamy zamiar wraz z żoną dołączyć do Waszego szanownego grona.

Za chwilkę zamówię projekt.

Nowy Orion powstanie w Maszkienicach k. Brzeska

pozdrawiam Wszystkich

PS - Jeśli byłaby taka możliwość chcielibyśmy zobaczyć Oriona na żywo

więc jeśli ktoś z Was buduje orionka w małopolsce (najlepiej w okolicach Krakowa) i chciałby się pochwalić swoim domkiem a nam rozwiać wszelkie wątpliwości to bardzo proszę o kontakt GG 6008113

hmm w sumie to powinniśmy być niemili dla nowych mówić jaki Orion jest drogi jaki nie funkcjonalny jak źle wygląda i w ogóle że właściciele orionów to snoby

że trzeba wprowadzać mnóstwo zmian w projkecie i bardzo pilnowac wykonawców bo to trudny projekt

no wiecie żebyśmy pozostali oryginalni

a nie tak jak teraz mieszkam wszystkie domy na moim osiedlu są równe

budowane w latach 70-tych wg jednego projektu

cześć

nasze fundamenty na świeżo bo robione miesiąc temu/ robocizna 3500/ do tego 21000 za materiały teraz strop będą zalewać. Prymasek dzięki za kontakt odezwę się pewnie po świetach bo narazie wariactwo ogólne i jeszcze pralka misię zepsuła. Pozdrawiam wszystkich nowo przybyłych. Jest nas teraz więcej ORIONOWICZÓW i to nie koniec :lol:

Szuna dzięki za informacje, ale juz chyba mam dość informacji bo mnie tylko załamują bo przecież juz nie rozbieżemy tych naszych "ekskluzywnych" fundamentów - jak to mąż mówi :) Ani też nie będziemy się wykłócać z ekipą. Jedno jest pewne,że trzeba spisywać porządną umowę przed rozpoczęciem prac. Mam nadzieję, że z nową ekipą pójdzie lepiej.

Jedni się martwia, że za dużo orionów w okolicy mają a ja żałuję, że nie mam żadnego bo bym sobie coś podpatrzyła i podpytała...a może ktoś chociaż buduje jak nie w małopolsce to może w śląskim? Moglibyśmy się przejechać na wycieczkę, oczywiście jakby nas ktoś zaprosił... :)

Pozdrawiam

Aaa i jeszcze mam prośbę - pokazujcie jakieś zdjęcia, w środku, na zewnątrz bo jak widzę takie piękne orionki to się nastrajam pozytywnie :D

agade

rozbieżemy tych naszych "ekskluzywnych" fundamentów

jak tak sobie wszystko policzę

stopa+ława+ściany+izolacja+ocieplenie+zasypanie+płyta+robocizna to około 50000 się uzbiera

dobre fundamenty to nic ekskuzywnego, to podstawa

coraz częściej dochdzę do wniosku, że przy budowaniu trzeba się wyluzować. Sąsiad już dwa tygodnie czeka na cieśli i dostał wrzodów. "Take it easy"

Pozdrawiam wszystkich,

Agade my będziemy budowali w małopolsce - okolice Słomnik (24 km od Krakowa na Warszawę) więc jeżeli już coś będzie stało - mam nadzieję , że w okolicy czerwca - to zapraszamy. W okolicy Krakowa, koło Michałowic stoi Orion - jeżdżąc po okolicy i szukając inspiracji wypatrzyliśmy go, zapukaliśmy i bardzo mili ludzie wpuścili nas do środka. Pokazali jak mieszkają - mieszkają w tym domu juz dwa lata, bardzo sobie chwalą i twierdzą, że gdyby mieli budować raz jeszcze , to wybraliby ten sam projekt. W środku zmienili bieg schodów, są one w kształcie litery L, na strychu nad garażem mają pralnie i pokój rekreacyjny, zlikwidowali tam okna dachowe na rzecz okna w ścianie szczytowej, zostawili odkryte legary pod stropem - jest ślicznie.

Wejście jest niezależne kosztem łazienki, która i tak jest wystarczająco duża.

Pozdrawiam raz jeszcze. :D

Baszuk my budujemy koło Krzeszowic i bardzo dziękuję za zaproszenie, ale mam nadzieję, że do czerwca u nas też już będzie coś stać :D Bedziemy mogli wymienić się doświadczeniami. Chętnie bym obejrzała tego oriona koło Michałowic, ale żeby zapukać do kogoś to chyba bym się nie odważyła, chociaż bardzo mi zależy zeby zobaczyć u kogoś schody bo jakoś kompletnie nie umiem sobie ich wyobrazić a ażurowych nie chcę bo mi się nie podobają...

Pozdrawiam