Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

My na razie mamy schody drabiniaste, więc nie ma co oglądać ale też obejrzałabym jakieś schody.

W planie mamy ażurowe, dębowe żeby nie sprawiały wrażenia ciężkich. Zobaczymy jakie wyjdą. Tymczasem czekamy na drzwi, co blokuje nam dokończenie dolnej łazienki.

Pozdrowionka!

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam...

Miśka w takim razie wszyscy z niecierpliowscia beda czekac razem z Wami:)

u nas poki schody najpiekniejsze bo wlasnej roboty, czyli drabina:) i jeszcze sie nie przymierzamy nawet, moze na wiosne jak sie uzbiera troche funduszy... ech. Poki co mamy gaz, kaloryfery grzeja i susza nam tynki a dzisiaj wylewaja posadzke..... juz na weekend bedzie prawie jak w domu.... ale niestety nadal prawie. Od pon zaczynamy wykonczeniowke ... byle do wiosny.

Pozdrawiam

p.s. czy udalo Wam sie znalezc jakis program do doboru elewacji?? jakas wersje demo zeby troszke sie pobawic kolorami??

Hej, heeeeeeeeeeej ! Czyżby wywiało Was wszystkich w związku z tą pogodą? :wink:

U mnie praca wre i niedługo będę miała prąd w budynku :D . Oczywiście wyszły pewne sprawy po poprzedniej ekipie :evil: , ale już zdążyłam przywyknąć, że nie może być tak zwyczajnie łatwo :( . Co tam u Was ?

Pozdrawiam :D

Heej! widzę, że niektórzy to pędzą jak błyskawice na tych budowach :wink:

a u mnie mała sezonowa przerwa w budowaniu, choć po pogodzie tego nie widać, boję się, że zima przyjdzie w marcu, o zgrozo :evil: Teraz kolej na wybór okien, płytek do garażu, dolnej łazienki i kuchni... itd, itd...

Pozdrawiam Wszystkich! :D

hejka,

i mamy piekne posadzki:) pogada sprzyja, wiec prace ida jak nalezy :)

Olimpia my mamy okno okragle... zostawilismy w tym pokoju 2 polaciowe no i to 1 okragle z widokiem na 4 strone swiata:) fajne bo male a jednak swiatalo wpada... a o to nam wlasnie chodzilo... a i cena byla do zaakceptowania ;) powiem Wam ze przy 2 garazach.... pokoj ten wyszedl rewalacyjny!!

milego tygodnia

a my stoimy! za mokro żeby wjechała grucha i zalała strop. ogólnie to musimy zrobić drogę, ale nikt z naszych sąsiadów nie chce się dołożyć :evil: więc nici... a może ktoś z was ma jakiś dobry pomysł na drogę osiedlową nie konicznie z poz-bruku. Pozdrowionka. :wink:

niezły jefekt jest jak sie wysypie gruz taki potłuczony

ale co ja mam Ci mówić sama widziałaś jak moja droga wygląda heheh

hejka,

i mamy piekne posadzki:) pogada sprzyja, wiec prace ida jak nalezy :)

Olimpia my mamy okno okragle... zostawilismy w tym pokoju 2 polaciowe no i to 1 okragle z widokiem na 4 strone swiata:) fajne bo male a jednak swiatalo wpada... a o to nam wlasnie chodzilo... a i cena byla do zaakceptowania ;) powiem Wam ze przy 2 garazach.... pokoj ten wyszedl rewalacyjny!!

milego tygodnia

Aga, z info producentów wynika, że okno otwieralne musi być podzielone na pół i wtedy otwiera się tylko jedna połówka, no chyba, że nie jest otwieralne. Ale wtedy, żeby je umyć będę musiała wdrapać się na drabkę na elewacji :roll: właśnie sobie wyobraziłam jak to będzie wyglądać, hehehe :wink: A Ty jakie masz?

Szuna, widziałam na niektórych osiedlach domków poukładane płyty betonowe.

dobry gruz tylko go nie ma ! Płyty bajka! Droga jak smok. jest 5 budujących się, ale tylko my i jeden gość mamy ochotę na ten "malutki wydatek" .reszta czeka na wiosnę i beton będą zrzucać z helikopterów. "Inwestorzy" bez wyobraźni. :evil: to zapewnia dobrą sąsiedzką współpracę na przyszłość :evil: .

a co do okna to my będziemy robić to okrągłe.

Pozdrowienia i dobranocka :D

Olimpia,

to co napisalas to fakt, ale udalo nam sie zrobic okno okragle otwierane. poprostu na dole jest minimalnei "sciete" na tyle zeby umiescic tam 2 zawiasy. Proponowali nam tez dzielone, ale przy tak malej srednicy z okna niewiele zostalo:) tu jest prawie okragle. Normalnie jest uchylne, a do mycie otwiera sie calkowicie. Zaplacilismy za nie 800 zl (okno drewniane). Uwazajcie tylko przy osadzaniu okna, zeby nie bylo za daleko, podobnie jak okno lukowe nad wejsciem... my uwazalismy i "wciagnelismy" je troche do domu a i tak neistety prawe skrzydlo troszke obciera (nie wkalkulowalismy tynku), takze pilnujcie monterow jak je osadzaja, bo potem nie beda sie otwierac na osciez.

postaram sie w tym tyg umiescic zdjecie okna, zebys wiedziala jak to wyglada:)

pozdrowionka

aga

Olimpia chodzi o to zeby cale okno, cala rame osadzic tak po srodku muru.... zeby nie wklejac go od zewnetrznej strony ... sprubuje zmierzyc jak to u nas wyglada... i skoryguje o tyle co u nas brakuje.... przez co to prawe skrzydlo ociera:( i tak jak w przypadku nor,malnegookna nie ma to znaczenia, to w przypadku lukow niestety ma

okna kupowalismy u nich:)

PPUH Dariusz Malec

ul. Struga 42 70-784 Szczecin

tel. (091) 464 36 70

email: [email protected]

http://malec.biz/index.php?id_m=2