Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pozdrawiam wszystkich

Właśnie dostaliśmy pozwolenie na budowę, więc wszystkie formalności związane z budową, zagospdarwoaniem działi mamy z głowy - nareszcie. Trwało to z kupnem działłki ponad rok. Teraz pojawia się światełko na horyzoncie - w kwietniu - jeżeli nic nie wyskoczy po drodze - ruszamy z budową ORIONA II..

Wtedy na pewno częściej będziemy zaglądać na forum. Na razie tylko czytamy wasze spostrzeżenia i podziwiamy realizacje.

Jeszcze raz pozdrawiam

BW

Pozdrawiam wszystkich

Właśnie dostaliśmy pozwolenie na budowę, więc wszystkie formalności związane z budową, zagospdarwoaniem działi mamy z głowy - nareszcie. Trwało to z kupnem działłki ponad rok. Teraz pojawia się światełko na horyzoncie - w kwietniu - jeżeli nic nie wyskoczy po drodze - ruszamy z budową ORIONA II..

Wtedy na pewno częściej będziemy zaglądać na forum. Na razie tylko czytamy wasze spostrzeżenia i podziwiamy realizacje.

Jeszcze raz pozdrawiam

BW

Witam!

Dość długo nie było nas na forum więc i obiecanych zdjęć naszych schodów nie mogłam przesłać, ale niestety już nie posiadamy internetu w naszym nowym domku co niestety bardzo utrudnia nam nasze zainteresowanie forum.Mam jednak nadzieję, że te kilka zdjęć da obraz całości-jak wyglądają nasze schody do których będziemy dorabiać barierki i poręcze kute z metalu.

To jest link do zdjęć: http://picasaweb.google.pl/Konrad1306/NASZESCHODY

A to do elewacji: http://picasaweb.google.pl/Konrad1306/NASZDOMEKORIONEK

Z góry przepraszam, że z odpowiedzią na pytania będzie krucho z uwagi na to, że nasz dostęp do internetu jest "tragiczny" ale postaramy się co nieco odpisać.

Pozdrawiamy-Monika i Konrad

Witamy wszystkich zauroczonych Orionem, my też do nich należymy i właśnie dzisiaj został przez nas zamówiony projekt. Początek uzgodnień mamy za sobą, najwięcej korowodów w Starostwie gdyż nie zgadzają się na ustawienie domu na działce, o jakie nam chodzi, ale walczymy. Pozdrawiamy wszystkich.

Witajcie ponownie! Jak tam się budują Wasze Orionki?

Agana, bardzo ładne te schody, które wybrałaś. My też powinniśmy już zarezerwować termin u stolarza.

Miśka, gratulacje, pięknie Wam wyszły schody, jak cały Wasz przepiękny dom zresztą!!! A w rzeczywistości jest jeszcze piękniejszy niż na zdjęciach!!! koniecznie pokażcie jak schody będą w całości ukończone. Barierki będą pionowe czy poziome?

A my rozpoczęliśmy dzisiaj sezon budowlany i zaczęliśmy od instalacji elektrycznej :D, wybraliśmy agencję ochrony i za kilka dni będziemy montować alarm, a w przyszłym tygodniu okna :D No to się zaczęło... :D a mamy się co uwijać, bo chcemy się wprowadzić w sierpniu.

Pozdrawiam :D

Jeżeli dom Miśki jest jeszcze ładniejszy w rzeczywistości, to jest po prostu piękny :D . Dzięki za zdjęcia schodów.

Olimpia, to mamy podobny zamiar, jeśli chodzi o termin zamieszkania. :D

U mnie w Orionie "wojna". Końcówka tynkownia i dzisiaj weszła firma od instalacji grzewczej. W ubiegłym tygodniu lataliśmy za parapetami.

Pozdrawiam.

A, zapomniałam jeszcze o tych schodach. Mamy więc już dwie propozycje schodów, Szymona i Miśki, z różnie zaczynającym się biegiem. Sama wciąż dumam, czy zacząć w kuchni, jak Szymon, czy od gabinetu jak Miśka??? :roll:

A Wy, jak zamierzacie?

Mam nadzieję, że uda nam się ten zamiar zrealizować. Ty masz większe szanse, bo prace u Ciebie są na bardziej zaawansowanym etapie :D Ale może się uda :wink:

Agana, z tego co się orientuję, to jeśli otwór jest przygotowany tak jak w projekcie, to bieg schodów też musi być taki jak w projekcie, czyli od kuchni. Aby zmienić bieg schodów trzeba by było od razu zmienić wymiary otworu w stropie. My osobiście planujemy wejście na schody od str. kuchni.

O tym nie pomyślałam, że trzeba wcześniej zaplanować wymiar otworu w stropie :o. Tak więc tym bardziej przychylamy :wink: się do biegu od kuchni. To mi bardziej odpowiada, gdyż unika się nawisu schodów w kuchni (to tak wypada niedaleko głowy), który mi chyba by przeszkadzał (zakłócony ogląd :roll: :-? ).

witajcie własnie teraz wpadłem na tą stronę my już mieszkamy w orionie 2 jeszcze niewykończony ale brak kaski jak tylko będę miał czas to wyśle kilka fotek teraz myślę nad wyborem dachówki czy ceramiczna (ale bardzo droga) czy cementowa pozdrowienia z grudziądza